Natuur en Milieu

VIDEO: Dag of nacht? China gehuld in rode mist

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een hevige zandstorm heeft de Chinese provincie Gansu, in het noordwesten van het land, geteisterd. Het was de zwaarste zandstorm sinds 1996: de zichtbaarheid was beperkt tot 20 meter en het leek alsof het plots nacht werd. De zandstorm ontregelde ook het treinverkeer.

Scholen adviseerden ouders om hun kinderen thuis te houden, meldde de South China Morning Post. Op diverse plaatsen werd de hoogste alarmfase ‘rood’ afgekondigd. In heel Jiuquan was het zicht woensdag beperkt tot 50 meter. Ook in de nabijgelegen prefecturen Guazhou, Subei, Yumen en Jinta werd alarmfase rood uitgeroepen.

“Het werd plotseling donker en ik weet niet of het nu dag of nacht is,” zei één inwoner. “Mijn neus doet pijn en ik kan mijn ogen niet open doen,” zei een ander.

De provincie Gansu beslaat een deel van de Gobiwoestijn, die zich uitstrekt over Binnen-Mongolië en het noorden van China. In de lente kunnen zich gigantische zandstormen vormen. Die bereiken soms zelfs de Chinese hoofdstad Peking.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Tja, het is het einde van de wereld, yin yang chi.

Huisheks
Huisheks
8 jaren geleden

Blij dat ik daar niet hoef te zijn. Ook blij dat ik daar niet hoef te stofzuigen en te vegen.
Wel rot voor de bewoners ter plaatse.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x