Binnenland

Hysterie om kinkhoest-uitbraak: dit zit er achter (en waarom de ‘wappies’ weer gelijk krijgen)

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

Er is een felle discussie losgebarsten over kinkhoest. Aanleiding is de berichtgeving in de media over vier baby’s die aan de ziekte zijn overleden. De NOS noemt kinkhoest in één adem met zorgen over de vaccinatiegraad.

Omdat de groepsimmuniteit afneemt doordat ouders hun kinderen niet meer volledig laten inenten, neemt het risico op uitbraken toe. Er wordt opgeroepen om maatregelen te nemen, aldus de NOS.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De hoofdredactie van De Telegraaf vindt dat een vaccinatieplicht op tafel moet komen ‘indien de volksgezondheid verder in gevaar komt’

Ethisch dilemma

Op sociale media krijgen de ‘wappies’ de overlijdens in de schoenen geschoven. Ook de ‘Moederhart-strijders’ en BN’ers als Doutzen Kroes en Tim Douwsma moeten het ontgelden.

The usual suspects laten zich gelden. “Afschuwelijk,” reageert viroloog Marion Koopmans op het bericht van de NOS over de overleden baby’s. Ze hoorde naar eigen zeggen een triest gesprek op het station en kon niet wachten om dat te delen op sociale media: “Een stel dat zo te zien de langste tijd heeft gehad. Zij: dat is toch erg, 4 dode baby’s? Hij: je gelooft de MSM, er gaan veel meer baby’s dood na vaccinatie. Ze probeerde met hem te praten, maar hij zat vol in de complotgedachten. Met dank aan de socials.”

Volgens haar is er sprake van een ethisch dilemma: bescherming van zuigelingen versus keuzevrijheid voor vaccinatie.

Minder goed op peil

“Afgelopen weken 4 baby’s naar adem snakkend gestorven. Waarom in godsnaam als we zulke veilige en effectieve vaccins hebben?” vraagt Roland Pierik zich af.

Wat blijkt? Er is een verband tussen de coronamaatregelen, waar de ‘wappies’ fel tegen ageerden, en kinkhoest. Journalist Eva Munnik citeert het RIVM: “Door de coronamaatregelen hadden mensen minder contact met elkaar, dus kon de bacterie ook minder rondgaan, maar daardoor is onze afweer ook wat minder goed op peil gehouden, dus circuleert de bacterie nu meer dan jaren daarvoor.”

Big Pharma-propaganda

Het aantal kinkhoestgevallen was tussen april 2020 en juni 2023 opmerkelijk laag. Daardoor nam de immuniteit ook af en wordt de ziekte nu als het ware ingehaald, aldus een woordvoerder van het RIVM.

De kinkhoest-toename bewijst volgens Munnik eerder het gelijk van de ‘wappies’.

“Gister was het de mazelen en nu is het weer kinkhoest. Overduidelijk dat de Big Pharma-propaganda weer hard losgaat. En uiteraard is ‘dwang’ weer het antwoord vanuit de overheid,” constateert rechtsfilosoof Raisa Blommestijn. “Belachelijk: ouders moeten altijd zelf kunnen bepalen of hun kind wel of niet gevaccineerd wordt.”

Ook bij mensen die alle prikken hebben gehaald

Moleculair bioloog Pieter Borger wijst er daarnaast op dat kinkhoest wordt veroorzaakt door een bacterie die eenvoudig met antibiotica is te behandelen. “Baby’s hiervoor inenten is dan een dubieuze methode.”

Huisarts Els van Veen ziet de laatste weken in de praktijk meer kinkhoest, maar ook bij mensen die alle prikken hebben gehaald. “Dus zomaar pleiten voor meer repressie vind ik onverstandig.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 231 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Fr3BzY
Fr3BzY
1 maand geleden

bespeur ik enige vorm van paniek?
🤣🤣🤣🤡🤡🤡🤣🤣🤣

Koffieboontje
Koffieboontje
1 maand geleden

Hoelang gaat het duren voordat er weer een tweedeling in het land is. Pro versus anti. Straks weer het land op slot, niet meer sporten, niet meer naar school..maar wel naar de Mac of de Pizza Hut. Terwijl restaurants gesloten zijn. Geen cash maar dan nu wel de CBDC die gelijk ingevoerd gaat worden. Dus geen aperte QR code meer. We worden genaaid en weet je….ik vind het niet eens lekker.

De waarheid
De waarheid
1 maand geleden

En weer een prikkie

Zonnebloem
Zonnebloem
1 maand geleden

Alle instromers hebben waarschijnlijk toch meer onder de leden… waar blijft de controle hierop?

Back to top button
144
0
We lezen graag je reactie!x