Universum

ISON krijgt vleugels

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Komeet ISON is inmiddels zo helder geworden dat hij met het blote oog waarneembaar is. Eerder dit jaar werd gesteld dat ISON wel eens de komeet van de eeuw zou kunnen worden.

ISON was de afgelopen weken met een verrekijker al goed te zien. Op 28 november komt hij het dichtst in de buurt van de zon.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Vleugels

Recentelijk zijn rond de coma van komeet ISON vleugelachtige vormen gezien. Mogelijk is er na de uitbarsting van 13 en 14 november jongstleden veel stof vrijgekomen dat nu richting de staart wordt gedrukt door de toenemende kracht van de zon.

De vleugels werden op 14 november waargenomen door onderzoekers van het Max Planck Institute for Solar System Research. In de dagen daarop nam de helderheid van de vleugels toe.

Afgebroken stukken

Bij verschillende kometen hebben de onderzoekers hetzelfde zien gebeuren. In alle gevallen werd de toename in helderheid veroorzaakt door afgebroken stukken van de kern.

ISON is vlak voor zonsopkomst te zien in het oosten. Er zijn ook al enkele apps beschikbaar die aangeven waar ISON staat. De positie van de ‘komeet van de eeuw’ is hier te vinden.

Bron:  Mpg.de

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rene Strobos
Rene Strobos
10 jaren geleden

Komeet Ison is gigantisch ..tenminste ….volgens BPEarthWatch in zijn laatste Upload blijkt dat de komeet ( duidelijk zichtbaar) omdat een zonnevlam alle vuiligheid rondom de komeet had weggeslagen meer dan 18.000 mijl te zijn dat is 29.000 kilometer.
En het tweede stuk ( de komeet bestaat uit 2 delen ) 8000 Mijl is 13.000 Kilometer..
het filmpje is hier te vinden .

http://youtu.be/taAzb2Nw05w

Zandzakken voor de deur …

Redice
Redice
10 jaren geleden

weer veel heisa om niets. eens deze gepasseerd is hoor je er weer niets meer van…

A&S
A&S
10 jaren geleden

Rene,

Verwacht jij dan een gebeurtenis aangaande ISON? Aangezien je zandzakken voor de deur zegt? Poleshift of magnetische disruptie van de aarde waardoor veel aardbevingen, eventueel tsunami’s ontstaan?

Wat verwacht jij zelf?

Henk001
Henk001
10 jaren geleden

[quote name=”Rene Strobos”]Komeet Ison is gigantisch ..tenminste ….volgens BPEarthWatch in zijn laatste Upload blijkt dat de komeet ( duidelijk zichtbaar) omdat een zonnevlam alle vuiligheid rondom de komeet had weggeslagen meer dan 18.000 mijl te zijn dat is 29.000 kilometer.
En het tweede stuk ( de komeet bestaat uit 2 delen ) 8000 Mijl is 13.000 Kilometer..
het filmpje is hier te vinden .

http://youtu.be/taAzb2Nw05w

Zandzakken voor de deur …[/quote]
Zelfs een coma van 100.000 km is niet uitzonderlijk voor een komeet. Maar ik hoop dat duidelijk is dat het hier gaat om de COMA en niet de KERN. De Coma is het gasvormige omhulsel dat ontstaat door de zonnewarmte als de komeet de binnendelen van het zonnestelsel nadert. De kern is de kleine pit die in het binnenste zit. Die is niet meer dan enkele kilometers, men schat ongeveer 5 voor ISON.

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x