Homepagina » Buitenaards » Is sigaarvormige asteroïde Oumuamua een buitenaardse sonde met kapotte motoren? Deze topastronoom denkt van wel
Is sigaarvormige asteroïde Oumuamua een buitenaardse sonde met kapotte motoren? Deze topastronoom denkt van wel

Is sigaarvormige asteroïde Oumuamua een buitenaardse sonde met kapotte motoren? Deze topastronoom denkt van wel

Wetenschappers onderzoeken momenteel of een enorm sigaarvormig object in ons zonnestelsel een buitenaardse sonde is.

Eén astronoom claimt dat de ruimterots, genaamd Oumuamua, een buitenaards ruimteschip met kapotte motoren kan zijn.

Dr. Jason Wright van de Penn State University suggereert dat een kapot buitenaards schip op precies dezelfde manier zou bewegen als de interstellaire ‘komeet’.

Tuimelt

Oumuamua is ongeveer 800 meter lang, zo’n 80 meter breed en raast met honderdduizenden kilometers per uur door ons zonnestelsel.

Volgens astronomen beweegt het niet zoals andere stukken rotsen door de ruimte, maar ‘tuimelt’ het object door ons zonnestelsel.

Zo’n wrak zou, als het niet zo snel beweegt dat het uit het sterrenstelsel kan ontsnappen, uiteindelijk net als andere interstellaire kometen of asteroïden rondzwerven in de ruimte, aldus professor Wright.

Von Neumann-sonde

Hij denkt dat het object een Von Neumann-sonde kan zijn, een zelfreplicerend ruimteschip dat zonnestelsels aandoet.

“Zo’n ontdekking zou impliceren dat er op ieder moment veel van dit soort dingen in het zonnestelsel zijn (zelfs als ze doelbewust op de zon afkomen zijn ze moeilijk te spotten en zullen we de meeste ervan missen) en dat er dus ook veel kansen zijn om ze te bestuderen,” voegde hij toe.

Dr. Wright stelde eerder dat het mysterieuze gedrag van de ster KIC 8462852 veroorzaakt kan worden door een buitenaardse megastructuur.

Eerste bezoeker

Normaal gesproken worden asteroïden vergezeld door een karakteristieke stofstaart, maar die ontbreekt bij Oumuamua.

Dit suggereert volgens experts dat het object, de eerste bezoeker van buiten ons zonnestelsel, mogelijk bestaat uit metaal.

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Debat schreef:

  Ik ben erg benieuwd nu de oorlog is verklaard met de wetenschap wie er uit durft te komen voor een debat.
  Weet zeker dat er geen geleerde of astrofisisist uit durft te komen om te bewijzen wat we allemaal denken te weten wat de waarheid zou moeten zijn.
  De waarheid zou toch gemakkelijk bewezen moeten kunnen worden en dit is geen miljoenen km of lichtjaren ver weg en raast niet met miljarden km door het universum.
  Nasa is de Sigaar en laat die top astronoom het voortouw in het debat maar nemen waar de specialisten voor uitgedaagd worden.

  Flat Earth – Declaration of War – Mark Sargent
  https://www.youtube.com/watch?v=dm8LjFe02LY

  4 likes
  • oeboema schreef:

   De kortste afstand tussen die sigaar en de aarde was 85 keer de afstand aarde-maan en dat ding raasde met een enorme snelheid door het zonnestelsel. Wat verwacht jij nou, dat wetenschappers dan meteen de feiten paraat hebben en het ook nog met elkaar eens zijn? Hoe zou jij dat aanpakken? Als je niet weet waar je het over hebt, dan kun je beter stil zijn.

   5 likes
 • Mike schreef:

  Als dit werkelijk zo is wordt het ook aannemelijker dat er daadwerkelijk een hevige strijd gaande is in ons zonnestelsel. Een strijd tussen onze goedwillende verre familie en onze onderdrukkers de “Chimera-group”, die ons al 25.000 jaar in gijzeling zouden houden.

  Er zijn ook berichten dat het toegenomen aantal meteorieten, die wij in de afgelopen jaren hebben gezien, daar ook een gevolg van was (onderdelen van ruimteschepen / satelieten). Al zou ik er ook niet van opkijken dat de X-37B in 2016 meer dan een jaar in de ruimte was om enkele ruimtemissies van Rusland en China te saboteren en om misschien enkele experimenten te doen met kunstmatige meteorieten.

  Dit laatste volgens de voorspelling van Werner von Braun, die hierover vlak voor zijn dood aan zijn collega Carol Rosin had getuigd. De NWO-cabal zou in zijn overtuiging onder andere ook meteorieten gaan gebruiken als excuus om de ruimte te kunnen bewapenen.

  Inmiddels hebben we kunnen zien dat de ruimte al bewapend is en dat er in de afgelopen maanden in Californië ook bosbranden met “directed energy weapons”zijn veroorzaakt. Al lijkt het erop dat dit meer om de woningen/gebouwen te doen was. Zou dit dan toch een uiting kunnen zijn geweest van de strijd tussen positieve en de negatieve groepen op aarde?

  Het blijft complex allemaal. Het is in ieder geval duidelijk dat er een strijd gaande is op hóóg nivo, anders zou het wel met chocoladeletters in de kranten staan.

  8 likes
 • ben schreef:

  zelfrepliceren en toch een kapotte motor hmmmmmmmm.

  6 likes
 • Maarten V schreef:

  Gewoon een langwerpige splinter van wat ooit deel maakte van een nog grotere exo-meteoriet?

  Oh ja… zonder die typische kometen-staart…

  Transformer Optimus Prime met motorpech misschien?

  2 likes
 • Louise schreef:

  Dacht even dat ik ze zag vliegen……dit is toch een totaal andere foto dan die sigaar van Clinton van de week… 12 Dec. Ik heb het maar even opgezocht. …….en bij het woord mogelijk….. laat maar……er komt heus nog wel eens een tijd dat de mens het allemaal weet, maar nu nog even niet…………

  5 likes
 • rob schreef:

  Een top astronoom die in zin eigen sprookjes wereld leeft…
  Een kind die gelooft in sinterklaas en door grote kinderen is stand word gehouden om de kleintjes te bedotten en dan zeggen het is toch leuk..zo bekeken spreekt deze top astronoom over een stuk steen en doet net of het een verborgen ruimte schip is..ja kinderen als je deze top astronoom wilt geloven die sinterklaas speelt over verborgen ruimteschepen , wedden dat dit model straks te koop in de winkel ligt ..

  2 likes
 • pleiadian schreef:

  De alien hypothese is de allerlaatste optie. Pas als alle redelijke verklaringen tekort schieten kun je daar over beginnen. Daar is hier echter zeker geen sprake van.

  1 likes
 • Arwijn schreef:

  Wat een mooie Science Fiction fantasie verhalen allemaal.

  1 likes
 • rob schreef:

  Bedacht en een truc door de reclame wereld om op die manier een nieuw ontwerp te verkopen ..in een speelgoedzaak ,er is al genoeg te vinden op het gebied van ruimteschepen , aliens poppetjes op het gebied van Science Fiction is dat weer een toevoeging..kinderen mogen er graag met spelen gewoon spel van ze , grote kinderen gaan er in geloven ook een spel ,ach ja men moet toch wat te spelen hebben ..blijft speelgoed zo wel voor klein en groot..begint al bij kinderen en daar fantaseren ze erbij als ze groot zijn word het een fantasie voor grote kinderen en dat is al begonnen met het fantaseren toen ze nog klein waren..alle objecten die word gezien zijn hologrammen in een energie veld om de aarde heen gecreëerd en gevormd en tot een hologram gebracht door een truc ..net als een illusionist die dat heel goed kan verbergen en dingen laat zien die niet werkelijk zijn..de reclame wereld is daar ook heel goed in … op de fantasie van de mens in spelen en een product bedenken en dat verkoopt goed die geheel inspeelt op de goed gelovige en we hebben heel wat gelovige mensen en alle soorten en maten … de kerstman, sinterklaas de goedheiligmannen die het verkoop ook nog daarin promoten..en deze astronomie man is er een onderdeel van de reclame wereld word bedacht …Wakker worden kinderen men word bedot..maar het is toch ook zo leuk al die fantasieën ,,ik wil niet wakker worden laat mij maar dromen ..en die verkopen zeer goed ..zo blijft men kinds..en dan maar denken dat volwassenen het wel weten ,nee hoor ze weten helemaal niets alleen ze geloven in een werkelijkheid van science fiction wat geen werkelijkheid is ..

  1 likes
 • marcelleke schreef:

  Als we nu even die vèr gezochte veronderstellingen er kunnen uitziften, wordt het misschien mogelijk een ernstige en doordachte theorie op te bouwen.

  0 likes
 • santander schreef:

  Is dat ding massief of is het hol van binnen? Misschien moeten ze eerst daar achter zien te komen alvorens te speculeren.

  0 likes
 • x

  Check Also

  planeetonderzoeker

  Planeetonderzoeker laat zien dat aarde niet om de zon draait

  Het is algemeen bekend dat de zon ...

  ruimtesignaal

  Harvard-prof: Dit ruimtesignaal is mogelijk van een buitenaardse beschaving

  Eerder deze maand kondigden Canadese onderzoekers aan ...

  >