Buitenland

Israel richt sabotage-eenheid op in Iran

Help mee door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Israël heeft een geheime commando-eenheid opgericht om in Iran sabotage-missies uit te voeren tegen de Islamitische Republiek.

Volgens de Britse krant The Independent wordt het korps geleid door majoor-generaal Shai Avital, voormalig hoofd van een elite verkenningseenheid, die zich namens het Israëlische defensieleger (IDF) moet richten op undercoveroperaties.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Functionarissen van het Israëlische ministerie van Defensie zeggen dat de eenheid is opgezet om in verschillende landen in het diepste geheim operaties te coördineren.

Verantwoordelijk

De regering in Teheran heeft Israëlische, Amerikaanse en Britse agenten herhaaldelijk verantwoordelijk gehouden voor aanslagen op kerngeleerden van het land.

Op 11 januari jongstleden bevestigde een onbekende man nabij de Allameh Tabatabaei Universiteit in Teheran een magnetische bom aan de auto van de Iraanse wetenschapper Mostafa Ahmadi Roshan. Op 23 juli vorig jaar werd een aanslag gepleegd op de Iraanse nucleaire wetenschapper Dariush Rezaeinejad.

De Israëlische autoriteiten weigeren over het algemeen te reageren op de standpunten van Iraanse functionarissen. “Ik weet niet wat ik erover moet zeggen. Daar weet ik het fijne niet van,” zei de Israëlische minister Dan Meridor, verantwoordelijk voor de inlichtingendiensten en atoomenergie. “Het feit dat ze ondanks de sancties aan dit programma blijven werken betekent dat ze met kernenergie willen werken en bereid zijn een zware prijs te betalen.”

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Inge
Inge
11 jaren geleden

Gelijk hebben ze, ik zou me ook zorgen maken als ik een Israelier was en een of andere zool staat te propageren dat ie de staat Israel van de kaart wil vegen.
Israel zal nooit meer van de kaart worden geveegd namelijk, dat laat onze hemelse schepper zelf niet toe.

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x