Buitenland

Israel richt sabotage-eenheid op in Iran

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Israël heeft een geheime commando-eenheid opgericht om in Iran sabotage-missies uit te voeren tegen de Islamitische Republiek.

Volgens de Britse krant The Independent wordt het korps geleid door majoor-generaal Shai Avital, voormalig hoofd van een elite verkenningseenheid, die zich namens het Israëlische defensieleger (IDF) moet richten op undercoveroperaties.

Functionarissen van het Israëlische ministerie van Defensie zeggen dat de eenheid is opgezet om in verschillende landen in het diepste geheim operaties te coördineren.

Verantwoordelijk

De regering in Teheran heeft Israëlische, Amerikaanse en Britse agenten herhaaldelijk verantwoordelijk gehouden voor aanslagen op kerngeleerden van het land.

Op 11 januari jongstleden bevestigde een onbekende man nabij de Allameh Tabatabaei Universiteit in Teheran een magnetische bom aan de auto van de Iraanse wetenschapper Mostafa Ahmadi Roshan. Op 23 juli vorig jaar werd een aanslag gepleegd op de Iraanse nucleaire wetenschapper Dariush Rezaeinejad.

De Israëlische autoriteiten weigeren over het algemeen te reageren op de standpunten van Iraanse functionarissen. “Ik weet niet wat ik erover moet zeggen. Daar weet ik het fijne niet van,” zei de Israëlische minister Dan Meridor, verantwoordelijk voor de inlichtingendiensten en atoomenergie. “Het feit dat ze ondanks de sancties aan dit programma blijven werken betekent dat ze met kernenergie willen werken en bereid zijn een zware prijs te betalen.”

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Inge
Inge
9 jaren geleden

Gelijk hebben ze, ik zou me ook zorgen maken als ik een Israelier was en een of andere zool staat te propageren dat ie de staat Israel van de kaart wil vegen.
Israel zal nooit meer van de kaart worden geveegd namelijk, dat laat onze hemelse schepper zelf niet toe.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x