Homepagina » Propaganda » Gevalletje NOS-nepnieuws. Een opzienbarende verzameling van halve waarheden en hele misleidingen door onze nationale nieuwszender
Gevalletje NOS-nepnieuws. Een opzienbarende verzameling van halve waarheden en hele misleidingen door onze nationale nieuwszender

Gevalletje NOS-nepnieuws. Een opzienbarende verzameling van halve waarheden en hele misleidingen door onze nationale nieuwszender

De twaalfde vangst voor het Zwartboek NOS Journaal gaat over blunders en misleiding door onze nationale nieuwszender.

In het NOS Journaal op 12 maart werd aandacht besteed aan een vechtpartij op Urk. ‘Tientallen jongeren wilden een woning van een Nederlands gezin van Marokkaanse afkomst binnendringen en volgens dat gezin werden daarbij racistische leugens geroepen’, klonk het.

Een dag later zei NOS-verslaggever Gerri Eickhof in het Journaal dat er ‘volgens de aangevallen familie duidelijk sprake was van racisme’.

Allerminst zeker

“Ze menen dat te kunnen afleiden uit het feit dat de naam van Geert Wilders zou zijn gescandeerd,” zei hij.

‘Menen’, ‘zou zijn’? Of het ook daadwerkelijk is gebeurd, is dus allerminst zeker.

Het Algemeen Dagblad plaatste bij een artikel over het incident op Urk een filmpje waarin stiekem opnames waren geplakt van rellen in Geldermalsen uit 2015.

Oorlogspad

Bij het bashen van de Hongaarse president Viktor Orban door de NOS lijkt desinformatie geoorloofd.

Verslaggever Sander van Hoorn zegt in het NOS Journaal van 15 maart dat Orban ‘op oorlogspad’ is en ‘een agressieve campagne tegen Europa voert’.

Dat is op zich al knap, aangezien Hongarije midden in Europa ligt.

“Orban is een democratisch gekozen staatshoofd en mag je best kritisch volgen, maar wel graag met feiten,” reageert journalist Arnold Karskens.

Trump-bashen

Dan nog een rondje Trump-bashen. Op 8 maart was er aandacht in het Journaal voor de veroordeling van Paul Manafort, de oud-campagnevoorzitter van president Trump.

Dat Manafort zijn misdaden, belastingontduiking en bankfraude, pleegde vóór hij bij Trump ging werken, werd er niet bij gezegd.

“Zoals we weten heeft de NOS-redactie een hekel aan Trump en dan doen journalistieke principes, als juist en accuraat verslag doen, er minder toe,” stelt Karskens.

NOS-nepnieuws

Op 25 februari nam het Openbaar Ministerie afstand van ‘bepaalde door de NOS opgetekende uitspraken’.

Op NOS.nl werd op 12 februari gesuggereerd dat journaliste Ans Boersma weet heeft van de slachtingen bij Jabhat al-Nusra, onder andere door foto’s en een quote door haar Syrische vriend Aziz A.

“Gevalletje NOS-nepnieuws,” aldus Karskens.

Gekte

Verder slaat de gekte over de opwarming van de aarde door op 26 februari wanneer het NOS Jeugdjournaal het effect van het warme weer beschrijft:

“Op sommige plekken kan het dit weekend 17 graden worden. En dat is best gek want in februari is het meestal nog niet zo warm. Veel dieren zijn er dan ook vroeg bij dit jaar. Er worden al volop lammetjes geboren. Vorig jaar rond deze tijd was het daar nog veel te koud voor.”

Een schaap draagt 145 dagen en een ongeboren lam trekt zich niets aan van de buitentemperatuur, merkt Karskens op.

Aanvullingen kunnen worden gemeld via [email protected].

[The Karskens Times]


Vind je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Als je de gezichten van die nieuwslezers soms ziet dan zegt dat al genoeg. Ze geloven zelf wat ze zeggen maar er wordt nergens onderzoek naar gedaan. Waarheidsvinding is al decennia niet meer van toepassing. Ze brengen alleen maar nieuws wat hen verteld wordt te brengen. In de volksmond heet dat ook wel propaganda.

  27 likes
 2. En zo valt er elke dag weer iets te beleven in Fabeltjesland.

  19 likes
 3. En wij maar denken dat propaganda hoofdzakelijk in het verleden of in verre landen plaatsvond/vindt

  17 likes
 4. Waarom is er vanuit de NOS ook oa. geen enkele berichtgeving over het volgende?; De Guidestones Georgia profetieen/plannen te VS(google) willen de ruim 7 1/2 miljard wereldbevolking reduceren tot een 500 miljoen; hoe willen zij dit anders gaan doen, dit plan van de illuminati, dan middels een vernietigende atoomoorlog?

  5 likes
 5. Hun tijd is gekomen, wees niet bang, de linkse slopers gaan verliezen…

  12 likes
 6. Het aller ergste is altijd nog dat de grote meerderheid nog steeds overtuigd blijft dat de NPO een onafhankelijke en onbevooroordeelde nieuwsgaring hanteert. De plank voor hun hoofd is nagenoeg ondoordringbaar.

  10 likes
 7. De linkse “kliek” heeft de afslag links genomen richting een doodlopende weg. Maar dat komt overeen met hun gedachtegoed.

  4 likes
 8. Jaaa de gehele media roddelt wat af, zullen ze wel afgekeken hebben van de Revu.

  Bij Henk zijn afscheidsfeest was iedereen er bij die afgezeikt was in dat blad.

  Wat waren ze toch “boos”, de toneelspelers.

  2 likes
 9. Bas van Stapelberg

  NOS is dramatisch. Sinds het in de doofpot stoppen van duizenden aanrandingen en verkrachtingen zullen zij nooit meer serieus te nemen zijn.
  Te triest voor woorden.

  2 likes
 10. MSM is niet te vertrouwen maar toch trappen velen in de Trump sprookjes waarin de msm een zogenaamde hekel aan Trump de rattenvanger heeft.
  In werkelijkheidhet bereikt msm het effect dat naive mensen crimineel Trump steunen.
  Maar ja zolang mensen blijkbaar genoeg hebben aan mooie woordjes en niet kijken naar daden en effecten zal het nooit wat worden…

  1 likes
 11. En nu, oogjes dicht en snaveltjes toe. Welterusten!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

protesten

Is dit de grote man achter de gewelddadige protesten in Amerika?

De Amerikaanse minister van Justitie Bill Barr ...

minneapolis

Wat een Democratische senator te maken heeft met de chaos in Minneapolis

De Amerikaanse stad Minneapolis staat in brand. ...