CoronaMens en Dier

Volgens Rutger Castricum heeft Jack van Gelder ‘desinformatie’ verspreid over coronaprik: kijk en oordeel zelf

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

Rutger Castricum en Jack van Gelder clashten zondagavond in het programma De Oranjezondag. Castricum verweet hem ‘desinformatie’ te hebben verspreid over het coronavaccin.

In de uitzending werd het fragment getoond waarin staatssecretaris Van Ooijen beweert dat er ‘geen bal klopt’ van wat FVD-voorman Baudet zegt over de coronaprik.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Ik ben het dus wel met hem eens dat hij boos is op mensen die hem, maar ook vooral wetenschappers in de wielen rijden. Er zit hier ook iemand aan tafel die je dat best aan kunt rekenen,” beet Castricum Van Gelder toe.

Gif

Hij stelde dat Van Gelder ‘hier en daar’ ook desinformatie heeft verspreid, ‘ook als het over corona gaat’. Volgens Castricum noemde hij het coronavaccin ‘gif’.

“We hebben de wetenschap gehad die in no time iets heeft gefabriceerd, wat achteraf ontzettend goed geholpen heeft. Ons écht uit de shit getrokken heeft. Je kunt altijd roepen dat het lariekoek is, maar je maakt van feiten je mening en dat heeft Jack ook een klein beetje gedaan,” beweerde Castricum zonder blikken of blozen.

Rotzooi

Van Gelder reageerde dat hij het woord ‘gif’ nooit heeft gebruikt.

In 2022 zei hij in het programma HLF8 in een discussie met Debby Gerritsen over vaccins tegen omikron: “Het is ook wel een beetje als-als, want er is helemaal niemand… Want ik was echt een voorstander van de prik. Wie weet wat voor rotzooi je in je lijf krijgt. Dat vind ik zo langzamerhand ook wel,” zei hij destijds.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joop
Joop
2 maanden geleden

Rutger de NPO NSB

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
2 maanden geleden

Rutger ‘who the f*ck cares ‘ Castricum

Hans
Hans
2 maanden geleden

Het zijn juist de gevaccineerden die het virus verspreiden.

eindhoven
eindhoven
2 maanden geleden

Behalve dat Spike zeer toxisch is, vorm je door de boosters een sterke afweer ertegen en treden overal in het lichaam ontstekingsreacties op. Als voorbeeld kennen we de ontstoken hartspier (myocarditis), en hoewel je die niet voelt, gaat toch je hart conditie achteruit. Als je dan flink gaat sporten dan is het niet geheel vreemd dat je dood neer kan vallen.

Back to top button
141
0
We lezen graag je reactie!x