Homepagina » Buitenland » Gele hesjes willen bankrun veroorzaken om Franse bankwezen op de knieën te krijgen. Dit is de ergste nachtmerrie voor politici
Gele hesjes willen bankrun veroorzaken om Franse bankwezen op de knieën te krijgen. Dit is de ergste nachtmerrie voor politici
Foto: Jürgen Eissink Wikimedia Commons

Gele hesjes willen bankrun veroorzaken om Franse bankwezen op de knieën te krijgen. Dit is de ergste nachtmerrie voor politici

De gele hesjes willen komend weekend een bankrun veroorzaken. Door het Franse financiële systeem te bedreigen hopen ze de overheid op vreedzame wijze te dwingen hun eisen in te willigen.

“Als de banken verzwakken, verzwakt automatisch ook gelijk de overheid,” zei gele hesjes-sympathisant Tahz San op Facebook. “Dat is de ergste nachtmerrie voor de gekozen functionarissen.”

Betogers zijn van plan om zaterdag hun bankrekening leeg te halen of zoveel mogelijk geld op te nemen in een poging de Franse banken en de euro te ondermijnen.

Op de knieën

Het plan is om de overheid op een legale manier en zonder geweld angst aan te jagen en in te laten stemmen met bepaalde hervormingen.

Een goed gecoördineerde bankrun kan het Franse bankwezen – en in het verlengde daarvan de euro – in theorie op de knieën krijgen, schrijft RT.

De meeste banken stellen klanten in staat om slechts een beperkt bedrag op te nemen, wat betekent dat betogers massaal naar de pinautomaat moeten.

Harder

Premier Edouard Philippe heeft intussen aangekondigd harder te zullen optreden tegen de ‘onwettige demonstraties’.

Hij zei dat bij het volgende protest 80.000 veiligheidstroepen zullen worden ingezet.

Debat

De overheid heeft de gele hesjes opgeroepen hun stem te laten horen tijdens een landelijk debat en niet meer de straat op te gaan.

Het debat, dat gepland staat voor volgende week, zal gaan over klimaatverandering, democratie en belastingen.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mammon schreef:

  Heeft geen nut, dat is een perfecte stap op de Lemmings over de rand te jagen 😉

  Tja, sorry maar het is gewoon te laat!!

  Het Financieel systeem -moet- om hoe dan ook.
  Dat hebben ze nu zover vol met schuld gejaagd dat het niet meer (veel) verder kan…
  De Banken met hun ZionElite meesters willen een nieuw systeem met nog veel minder macht.
  Zeer veel huidige rijken nog verdwijnen en dan krijg je 2 lagen; Slaven en Meesters (de Ultrarijken)

  Binnen afzienbare tijd worden de burgers in de EU en overige op een dag wakker en de pinautomaten zullen uit staan. Pinnen in winkels zal ook niet gaan.
  Alleen mensen met cash geld kunnen dan iets kopen.
  Banken kunnen niet op want is er gewoon geen geld meer! En wat dan nu?
  Het depositogarantie stelsel (100.000 euro spaargeld) zal NIET in werking treden en iedereen zal al zijn geld op de rekening kwijt zijn. ARM of RIJK, maakt niet uit. de centen zijn gereduceerd naar nul!

  Banken weten dat dit gaat gebeuren. Na het (laten) omdonderen van Bear Stearns, waarover je in de NL media weinig hebt gehoord; Maar wel over Lehman Brothers, die vervolgens werd omgeduwd om de schuld te krijgen, terwijl BS de boosdoener was. Maar je dit was een bank voor de Superrijken….

  Daarna hebben ze het systeem zover verkracht; QE1, QE2, QE3, QE4, ZIRP, NIRP, en zelfs -nu- blijven de centrale banken maar geld (eh; schuld) bijmaken om de markten in te pompen, want anders was het simpelweg bij Lehman al over!

  Tijdens de val van Lehman, zijn Nederlands en Duitse banken in grote problemen gekomen.
  DB stond op omvallen met het einde van de EU destijds.
  Hoe hebben we dit opgelost in de EU? We hebben 400 Miljard schuld bij de Grieken door de strot gestampt om de DB en ING (eo.) te redden. De propganda om TV heeft alle NL’s laten geloven dat de grieken de schuld waren. Echte Schuldigen: De ZionElite!

  DB staat nog steeds op omvallen met -Triljoenen- aan Derivaten die gaan klappen. = Einde EU 100% !!

  Daar de centrale banken niet durven stoppen met gratis geld (eh. Schuld) moet iemand anders de schuld krijgen. Trump? of Chaos in de EU? Want de EU staat er zeer slecht voor!

  Nu snap je ook waarom Engeland de EU -moet- verlaten. Engeland, de stichter van de VS en oud eigenaar van de landen van het Gemenebest van Naties gaat zich echt niet kapot laten maken door een EU project wat door de NAZIS en ZionElite mede door hun bekokstoofd is! (lol)

  Het financieel systeem moet klappen, en ik Zou zeggen, prima als je dit -het volk- zelf laat doen!
  Kun je dadelijk zeggen, TJA,JULLIE HEBBEN HET ZELF GEDAAN…
  (Volk zal begrijpen dat dit allemaal onderdeel van een Spel is tot nog meer macht en diepe ellende)

  Just; Fuck em ALL….

  Because You Can Not Serve God and the Mammon!

  The ZionElite Serves only Mammon 😉

  28 likes
  • bas schreef:

   Het scheelt, de Bitcoin (cryptocurrency) staat al in de coulissen met pinautomaten en al. Ook papiergeld in de vorm van nummers en QR codes bestaat al.
   Zelfs ING heeft al een blockchain en is in de testfase al 60% sneller betrouwbaarder en VEEEEEL goedkoper per transactie. Dan kan PZ mijn loon op mijn BTC storten.
   Laat maar knappen die bubbel. 😏

   2 likes
   • Chantal schreef:

    Haha denk je dat je na de ontstane chaos nog werk hebt?

    5 likes
   • joepiedepoepie schreef:

    @Bas,

    Men wil van het cash geld af. Niemand weet wie bitcoin gemaakt heeft. ELKE TRANSACTIE IS TE TRACEREN.
    Laat maar klappen die bubbel?

    Welcome to the New World Order.

    1 likes
    • bas schreef:

     Satoshi heeft de btc gemaakt.
     Ik handel zelf in cryptocurrency. Ik ga hier geen cursus geven hoe wat en waarom. Het feit dat alles te volgen is is juist een voordeel en is juist wat er mis is met het huidige geld systeem waar de Elite ons JUIST mee naait.
     Bitcoin is enkel een moedermunt die andere projecten die op blockchain bv ondersteunen. Precies zoals op de beurs enkel transparanter.
     Juist de transparantie is de doodsteek voor de Elite (de echte reden waarom btc in ontwikkelt)

     Verdiep je er maar eens in zonder wat te schreeuwen wat echt een kul argument is. BTC is here to stay en word straks een nieuwe steunmunt zoals de dollar of goud, geloof mij nou maar.

     1 likes
     • Chantal schreef:

      Een cursus geven dan moet je meer onderzoek doen. Die Sakoshi is fake news. David Chaum kwam als eerste met een cryptocurrency voor 1990 in de jaren 90 Digicash en ecash in samenwerking met Deutsche bank wat flopte, daarna gekocht door(naam kwijt) en toe door Soros en zoon.
      Microsoft heeft hem een keer zelfs 180 miljoen geboden omdat hij dacht dat het meer waard was weigerde hij. Maar ok verder NSA ontwikkelde de hashmethode 256 volgens mij in 2004 waren al lang bezig. Kasperky labs co founder claimt dat Btc is ontwikkeld door de Britse en Amerikaanse veiligheidsdiensten. Hoe het zit een ding is zeker wanneer de staat accepteert zitten ze erachter zoniet komen ze met een eigen crypyltovaluta en over en uit met de andere. They have the arms to rule and we do not.

      2 likes
  • joepiedepoepie schreef:

   Duuh, The Crown in The City is niet eens Brits grondgebied. Het was de 1e Rothschildbank na Frankfurt!
   JUIST door GB en het Gemenebest hebben de Rothschilds hun monopoly over de gehele wereld kunnen uitbreiden en iedereen die weigerde mee te doen werd afgemaakt, hetzij met een voltallige familie, hetzij met een volledige natie.

   Het was juist GB die het MEER DAN REDELIJK vredesaanbod van Duitsland in 1916 niet accepteerde en middels de Balfour Declaratie de V.S. bij W.O.I onder een valse vlag (De Lusitana) betrok.

   Het was juist GB die het “Verdrag van Versailles” er door drukte. Dit verdrag is voor het grootste deel door Rothschild zélf geschreven.

   – Duitland moest 32 MILJARD goudmark betalen aan Frankrijk en GB
   – Duitland verloor al zijn koloniën (Tanzania, Rwanda en Burundi heetten voor W.O.I Duits Oost-Afrika. Rothschild wilde gebiedsuitbreiding.)
   – Duitsland mocht er geen marine en geen luchtmacht op na houden.
   – Duitsland mocht er slechts een leger van 100.000 man voor interne affaires op nahouden
   – Duitsland verloor meer dan 10% van zijn grondgebied
   etc.

   Het was de aanzet tot W.O.II. Het was een wurgverdrag. Het was bedoeld om Duitsland leeg te zuigen. Zoek maar eens op Duitsland in het interbellum. (Weimar)
   Het was juist GB die meer dan 50 vredesaanzoeken van Duitsland in de periode 1933 – 1941 WEIGERDE ÜBERHAUBT AAN TE HOREN en enkel en alleen onvoorwaardelijke overgave eiste (Er is nooit een vredesverdrag na W.O.II getekend en daarom is Duitsland tot 2099 bezet door de “geallieerden”)

   Het was juist GB die middels carpet bombing of terror bombing (Bomber Harris) Duitsland volledig heeft vernietigd (beginnend op 10 mei 1940!!!! – Mönchen-Gladbach) met als dieptepunt Dresden en Hamburg.

   Het was juist GB die een geheim pact met Stalin tekende

   Het was juist GB die Polen verraadde (Katyn), door alléén aan Duitsland de oorlog op 3 september 1939 te verklaren, maar toen de Russen op 17 september Polen vanuit het oosten innamen werd daarover met geen woord gerept.

   Het was DUITSLAND die zich heeft opgeofferd om West-Europa INCLUSIEF GB!!! te vrijwaren van het Communisme. Lees alles over operatie Groza!!!, Barbarossa was een PREVENTIEVE aanval!

   Churchill was niets anders dan een dronken, mediageile Zionist die het Christelijk Europa heeft vernietigd!
   Het was de marionet van de Rothschilds die Groot-Brittanië volledig blut heeft gemaakt.
   Pas in 2006 was de schuld van W.O.II afbetaald aan de banksters.
   Zet dit eens af tegen het monetaire systeem van Duitsland.
   Op 8 mei 1945 had Duitsland 0 schuld.
   En toen kwamen Bretton-Woods en het Marshall Plan.

   http://tomatobubble.com/id981.html

   6 likes
  • TACP schreef:

   To Mammon

   Inderdaad, helaas zijn de meeste mensen hier nog steeds stekeblind voor door nog steeds mee te gaan in de eeuwen oude verdeel en heers (politieke) tactieken. Dat is inclusief het populisme, want dat is 1 van de meest effectieve bewegingen om verdeeldheid te zaaien. Het enige wat je nu nog kunt doen is te zorgen dat jezelf voor je naasten zo goed mogelijk voor bereid bent.

   1 likes
 • Veteraan Delta schreef:

  Heel eenvoudig: Tijdens een oorlog zal geld niet te eten zijn. Indien de electriciteit zal uitvallen gedurende een week zullen de eerste mensen na 4 dagen al de geest geven. Alleen degenen die de kennis en kunde met betrekking tot zelfredzaamheid bezitten, hebben de meeste kans om straks overeind te kunnen blijven. Jammer voor 90% van de massa dat ze in het illusionaire afhankelijkheidsplaatje zijn blijven hangen en op geen enkele wijze bereid waren om met gelijkgestemde mensen met een vooruitziende blik te willen samenwerken. Ik heb in de afgelopen jaren diverse mensen wakker willen schudden en ben met spot en hoon overladen geweest, uitgelachen en geridiculiseerd. Jammer dan….. allemaal horende doof en ziende blind. Enkel belangstelling in domme programma’s als Boer zoekt vrouw, Heel Holland bakt, Lingo, NOS journaal of the X-factor. Misleiding door afleiding. De beer gaat los en zal flink tekeer gaan…..

  14 likes
 • marcel Koningen schreef:

  Mammon shalom. De grootste kapitaal stroom op deze wereld is nog steeds de Jezuieten .Bekt wel lekker zionisten maar klopt niet.gelukkig bent u natuurlijk geen antisemiet maar verkeerd ingelicht Toch?Kijk maar na.Zwitsers onder zoek alweer uit 2011 :ongeveer 36000 internationale bedrijven,worden gecontroleerd door ongeveer 1400 banken die op hun beurt weer gecontroleerd worden door ongeveer 135 banken .Dit verbond controleert zo’n 40% van de wereld.Dus dan wordt het christelijke ,joodse en islamitische geldstromen samen.
  Mvrg,Marcel

  4 likes
  • joepiedepoepie schreef:

   Semieten zijn een volk dat oorspronkelijk uit Saoedi-Arabië komt.
   Wat zich tegenwoordig Joods noemt ZIJN GEEN SEMIETEN!!!!
   Het is een oorlogszuchtig volk, de Khazaren die zich in de 9e eeuw A.D. heeft bekeerd tot het judaïsme (Duivelsaanbidders).

   Tegenwoordig is meer dan 90% wat zich Joods noemt GEEN SEMIET!
   Hoe kun je dan Anti-Semitisch zijn?

   Wanneer iemand kan bewijzen een rechtsstreekse afstammeling van Noach te zijn slik ik AL MIJN WOORDEN DIRECT IN!

   Tot die tijd zijn de huidige aanhangers van de talmoed in mijn optiek niets anders dan een stel racistische slijmjurken die de hele wereld in hun wurggreep hebben om hun eigen agenda er door te drukken:
   Totale wereld controle vanuit groot-Israël. (De strepen in de Israëlische vlag staan voor de Nijl en de Eufraat)

   Hun middel: Het babylonische bankensysteem van eeuwige schuld.

   Lees de talmoed, lees de Wijzen van de Protocollen van Zion, lees Albert Pike’s Morals and Dogmas. Dan begrijp je wat er nu gaande is in de wereld. Het Christendom moet tesamen met het blanke ras worden uitgeroeid. De rest wordt slaaf in een luceferiaans systeem van totale controle waarbij de Sovjet-Unie en 1984 in het niet vallen.

   6 likes
 • Mammon schreef:

  damn, kleine correctie : De Banken met hun ZionElite meesters willen een nieuw systeem met nog veel MEER macht.

  9 likes
 • MrBL schreef:

  Gele hesjes = controlled opposition

  9 likes
 • salvar schreef:

  Hij zei dat bij het volgende protest 80.000 veiligheidstroepen zullen worden ingezet.
  en als ze niet luisteren worden ze neer geknuppeld of gaan ze schieten.
  nu zie je hoe ze zijn gaan werkelijk over lijken.

  3 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  In Nederland zijn deze plannen ook geweest toen heeft gluiperd I.Opstelten direct wetgeving gemaakt om dit onmogelijk te maken.

  2 likes
 • Bas van Shie schreef:

  Komt niets van terecht.
  De groep mensen die dit willen gaan doen heeft niets te makken en zullen met een paar tientjes in hun hand aardig voor schut staan.
  Iedereen met wat verstand en centjes zal behoedzaam zijn geld laten staan, want de banken garanderen tot 100.000 euro.
  Het pin verkeer gaat ook gewoon door, dus waar hebben we het over.

  2 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  Demonstratie kan verwijzen naar: Betoging, meestal politiek van aard. Experiment van wetenschappelijke of educatieve aard. Presentatie van een product of een (sport)activiteit.

  of begrijpelijker : het tonen en uitleggen van iets

  als demonstraties verboden worden, is dat gelijk aan ook politiek verbieden daar is het zelfs vals spelen en tonen doen als of je eerlijk dividend ben..

  1 likes
 • Aad schreef:

  Als het allemaal miljardairs zijn zou ik me zorgen gaan maken.

  1 likes
 • jolo schreef:

  door de druk op de prijzen opte voeren en dat de huizen, volgens banken, omhoog zouden gaan(het onder water staan van de huizen,zou ten nadelen werken) denken ze dat het zeepbelmechanisme niet zal klappen, juist integendeel?
  Wordt tijd dat de gewone man hiertegen in opstand komt, want nu blijkt dat de redding van de banken van gewone burger te moeten komen dmv. geforceerde prijsverhoging!

  1 likes
 • Jaya schreef:

  Het is goed om die demonen en satanisten van een corrupte elite aan te pakken. Maitreya-Kalki doet dit al en vernietigt alle sexuele perversies en geweldadigheden op aarde.

  1 likes
 • Chantal schreef:

  In NL krijgen ze nu ook veel publiciteit. Bankrun hebben de mensen niks aan 5% krijgt zn geld de rest gaat binnen afzienbare tijd plunderen voor voedsel. Maar een malloot van de regering of aanhanger van de gele hesjes roept dat en groot nieuws. Ik ben benieuwd trouwens maximum van 500 p/d pinnen iemand met bijvoorbeeld 50000 staat 100 dagen.in de rij. Beste is om wat te bereiken de beweging laten groeien met.mensen die inzichtelijk meer de gevolgen van bepaalde acties kunnen overzien. Vervolgens bij de verkiezingen het land proberen te verenigen. Gebruik maken van de publiciteit de hints geven of uitvoeren welke waarschijnlijk door de regering ontwikkeld zijn en op juiste momenten de mensen helder informeren over de praktijken vervolgend het proces omdraaien. Daarbij vraag ik me af wie hoe en waarom die Facebook oproep zoveel publiciteit krijgt en wie hij is? Kortom bankrun dom. De elite is 5% kwijt en de bevolking alles.

  1 likes
 • Mamegaai schreef:

  De volgende stap van de overheid zou kunnen zijn om de pinautomaten uit te rusten met verborgen pepperspray. Een ieder die dan meer dan 200 euro per week probeert te pinnen krijgt een spraydouche in z’n ogen.

  1 likes
 • ster schreef:

  De echte elite in de USA heb je er niet mee!!

  0 likes
 • joep schreef:

  Waar willen de burgers dan het geld vandaan halen als zij de meesten dan naar de voedselbank moeten nu heb ik het over Nederland .de elite die zullen niet mee doen aan het spel van de NIKS hebbende ! of zij moeten van hun geloof vallen. Anders kan ik het niet bedenken de jan met de pet daar zijn er veel van en te weinig pinautomaten . Wij kunnen alleen maar hopen dat het allemaal goed komt het wordt een heftige tijd .Wij zullen het wel merken . Groeten aan iedereen . en hopen!!

  0 likes
 • x

  Check Also

  frankrijk

  Enorme opstand in Frankrijk op nationale feestdag: ‘Revolutie! Revolutie!’

  Op de nationale feestdag van Frankrijk, de ...

  rutte

  Wilders: ‘Rutte laat Nederlanders keihard in de steek. Schandalig!’

  Premier Mark Rutte zat vrijdag aan het ...

  >