Homepagina » Gezondheid » Israël verbiedt fluoridering van drinkwater
Israël verbiedt fluoridering van drinkwater

Israël verbiedt fluoridering van drinkwater

Vanaf 2014 mag drinkwater in Israël niet meer worden gefluorideerd. Dat heeft het Israëlische Hooggerechtshof bepaald.

Eerder dit jaar zei de Israëlische minister van Volksgezondheid Yael German dat er een einde zou komen aan de verplichte fluoridering van drinkwater, maar dat ging het Hof nog niet ver genoeg.

Israël is één van de weinige landen waar op grote schaal wordt gefluorideerd. Ook in de Verenigde Staten, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië wordt fluoride toegevoegd aan het drinkwater.

Massamedicatie

Het toevoegen van fluoride aan drinkwater is met name buiten de VS erg omstreden. Het wordt gedaan in het belang van de volksgezondheid met betrekking tot tandbederf.

Tegenstanders stellen dat fluoride schadelijke effecten heeft op de schildklier, het brein en botten. Fluoridering van drinkwater kan bovendien worden gezien als een onethische vorm van massamedicatie.

Astma

Het Israëlische Hooggerechtshof verdiepte zich in het werk van de Ierse wetenschapper Declan Waugh, die direct betrokken is bij de anti-fluoridecampagne in Israël. Waugh waarschuwde German voor de risico’s van fluoride. Sinds de overheid is begonnen met de fluoridering van drinkwater is het aantal astma-gevallen onder Israëlische jongeren met 100 procent gestegen. In Ierland is de prevalentie van astma sinds het begin van de waterfluoridering gestegen met 500 procent.

Ierland is het enige Europese land waar de fluoridering van drinkwater verplicht is. De hoogste prevalenties van astma zijn te vinden in Ierland. Eén op de vijf 12-jarigen lijdt inmiddels aan deze aandoening van de luchtwegen.

Het besluit van het Hof geeft een krachtig signaal af aan landen waar nog fluoride wordt toegevoegd aan het drinkwater. De Britse krant The Guardian meldde in 2008 dat de nazi’s fluoride zouden hebben gebruikt om kampgevangenen onder bedwang te houden. Fluoride kan in hetzelfde rijtje worden geplaatst als lood en arseen. De meeste Nederlanders poetsen er iedere dag hun tanden mee.

Bron: Hotpress.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. [quote name=”Katsumi”]Laten we vooral niet te enthousiast zijn over ons eigen drinkwater; daar zit ook fluor in. Misschien niet zoveel als in de US, maar het zit er wel in. En niet van nature.[/quote]

  Ik werk zelf bij de drinkwater produktieafdeling van Waternet (te Amsterdam) en kan je verzekeren dat er geen fluoride wordt toegevoegd aan het drinkwater. Bij het zuiveren van water worden (helaas) wel andere chemicalien gebruikt, maar fluoride zeer zeker niet. Vroeger (rond 1970 dacht ik) is dat wel een paar jaar gebeurt, maar dankzij de inspanningen van de arts Moolenburgh (uit Haarlem) is dat toen gestopt.

  1 likes
 2. Correct. Fluoride is een stapelgift. Het stapelt zich dus op in het lichaam omdat het niet weer wordt afgevoerd. Het tast niet enkel bepaalde hersendelen aan bij mensen, zoals het doel dat Stalin en z’n rivaal Hitler het voor gebruikten, maar zorgt tevens dat het immuunsysteem beetje bij beetje wordt uitgeschakeld.

  Het is niet eens verwonderlijk dat bepaalde ziekten en aandoeningen daaraan te wijten zijn. Colgate is begonnen met het fluorideren van tandpasta’s. In combinatie met aluminium tandpastatubes werd het vernietigende effect van fluor versterkt. Als men de ppm (parts per million) bekijkt dat kinderen en volwassenen rechtstreeks in de bloedbaan opnemen door er dagelijks, onder ‘t mom van sterke en gezonde tanden, hun tanden mee poetsen en daardoor sublinguaal (onder de tong) het slijmvlies binnendringt en zo snel wordt opgenomen, is het niets nieuws dat mensen zwakker en volgzamer worden.

  Er zijn voldoende alternatieven wat betreft tandpasta’s, maar in België hebben ze de meest wansmakelijke als enige op de markt gebracht. Kwestie van ‘t wel aan te bieden, maar niet erg te stimuleren. Zoute handel dat hier en daar wordt verrijkt met wat essentiële en viessmakende oliën…werkt efficient demotiverend.

  Men weet al lang dat ‘t vergif is, maar men is te lui om er verandering in te brengen. Dus…nogmaals, stop ook met fluorhoudende tandpasta’s te gebruiken en ga op zoek naar fluoridevrije alternatieven die wel goed smaken, ze zijn er wél…

  Ach, het is een “keuze”…’zombieland’ of ‘the land of the living’.
  Alle woorden ten spijt, het dringt maar traagjes door…

  0 likes
 3. Geen wonder dat Nederlanders zo mak en inschikkelijk zijn. Ze poetsen hun tanden met fluortandpasta. Ik niet ik poets de tanden met kokosolie.

  0 likes
 4. Ik gebruik al jaren fluoridevrije tandpasta en het bevalt mij prima. Mijn tanden zijn nog steeds gezond en stevig en dat zonder fluoride. 🙂

  0 likes
 5. Fluoride is een vorm van Genocide.
  De Georgia Guidstones verteld het één en ander hierover..

  De Reptielen die hierachter zitten hebben geen enkele vorm van Empathie…

  0 likes
 6. Ik poets sinds enkele weken met Tooth Soap van Liquid. Het is een flesje met een soort olieachtige zeep met mint smaak. Na het poetsen met dit spul voelt m’n mond veel schoner dan na het poetsen met die fluor troep. Ja het kost 20 euro maar je doet er heel erg lang mee. Er zit een pipet in waarmee je een kleine hoeveelheid op je natte tandenborstel moet doen.

  Het is hier verkrijgbaar: http://unlimitedhealth.nl/shop/tooth-soap-liquid-peppermint-p-390.html?language=en

  0 likes
 7. Laten we vooral niet te enthousiast zijn over ons eigen drinkwater; daar zit ook fluor in. Misschien niet zoveel als in de US, maar het zit er wel in. En niet van nature. Ook in de meeste merken bronwater zit fluor. Heel weinig, misschien, maar als je veel water drinkt (zoals ik dus) is het toch iets om bij stil te staan.

  0 likes
 8. AloëDent van Optima heeft ook goedwerkende fluor-vrije tandpasta’s die wel goed smaken.

  Toen ik in de tijd V For Vendetta bekeek, was er een moment waar ik kippevel kreeg. Het betrof de scène waar iedereen op straat kwam en als één blok ageerde.
  Wat zou ‘t mooi zijn als dat ook in real life zou plaatsvinden…;-)

  0 likes
 9. Het zuiveren van water…water is het meest empathische element op deze aarde. Het slaagt informatie op holografische wijze op. Niet enkel de aarde bestaat voor 70 procent uit water, dezelfde verhouding gaat ook op voor een (gezond) mens. Naarmate men ouder wordt verminderd ook dat percentage, men de-hydrateert of droogt uit.
  Als men dit percentage op hetzelfde peil kan houden door het dagelijks aanvullen van voldoende echt zuiver en, belangrijker nog, ‘levend’ water, dan blijven de fysiologische processen ook beter functioneren waardoor het welzijn verbetert.

  Men praat vaak over ‘gevitaliseerd’ water, maar men zou ‘t zelf dienen te testen én gebruiken om de waarde ervan te kunnen inschatten.
  In Nederland wordt dit namelijk ook gebruikt in de landbouw en afvalverwerkingsbedrijven. De Leliveld-vitalisers worden daarbij gebruikt. Neem maar es een kijkje:

  http://www.agroguide.nl/

  Ik gebruik dit al erg lang en heb deze spullen al aan meerdere tests onderworpen, waarbij anderen niet konden verklaren hoe ‘t mogelijk is dat zaken veel zachter en aangenamer gaan smaken. Niet enkel water, maar ook voedsel, frisdranken, likeur en dergelijke…
  Loop niet té hard van stapel want mensen zijn niet erg ‘mee’ met die nieuwe wijze van werken en de deurtjes zijn, vooral in België, erg dicht. Cavemen-mentaliteit.

  Laat het testen door onafhankelijke labo’s, doe er wat mee, experimenteer, je zal merken dat ‘t werkt, maar weinigen zullen het gebruiken. zonde. Geef je planten en bloemen van dit water en je zal snel resultaat merken. Geef je veestapel dit gevitaliseerd water en de vee-arts zal niet meer zo vaak dienen af te zakken en het vlees en de melkproducten zullen verbeteren. Koeien zullen meer melk produceren! Hun vacht wordt mooier en ze worden sterker. Vergeet niet dat mensen dit ook terugkrijgen door consumptie.
  Waterzuiveringsstations? Zijn niet eens geïnteresseerd.

  0 likes
 10. Ik gebruik al heel lang Parodontax zonder fluor. Ooit begonnen als kruidenpasta, maar later in handen van GSK, en dus ook allerlei met fluor-variaties. Even goed kijken dus, blauw uiteinde.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

nederland

Zo koud is het op 11 juli in bijna 100 jaar niet geweest

Nederland krijgt warme zomer: 35 tot 40 ...

agent

Het moet niet veel gekker worden. Agent richt PISTOOL op boer die naar de Mac wil

De media berichtten gisteravond dat een agent ...