Gezondheid

Israël verbiedt fluoridering van drinkwater

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanaf 2014 mag drinkwater in Israël niet meer worden gefluorideerd. Dat heeft het Israëlische Hooggerechtshof bepaald.

Eerder dit jaar zei de Israëlische minister van Volksgezondheid Yael German dat er een einde zou komen aan de verplichte fluoridering van drinkwater, maar dat ging het Hof nog niet ver genoeg.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Israël is één van de weinige landen waar op grote schaal wordt gefluorideerd. Ook in de Verenigde Staten, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië wordt fluoride toegevoegd aan het drinkwater.

Massamedicatie

Het toevoegen van fluoride aan drinkwater is met name buiten de VS erg omstreden. Het wordt gedaan in het belang van de volksgezondheid met betrekking tot tandbederf.

Tegenstanders stellen dat fluoride schadelijke effecten heeft op de schildklier, het brein en botten. Fluoridering van drinkwater kan bovendien worden gezien als een onethische vorm van massamedicatie.

Astma

Het Israëlische Hooggerechtshof verdiepte zich in het werk van de Ierse wetenschapper Declan Waugh, die direct betrokken is bij de anti-fluoridecampagne in Israël. Waugh waarschuwde German voor de risico’s van fluoride. Sinds de overheid is begonnen met de fluoridering van drinkwater is het aantal astma-gevallen onder Israëlische jongeren met 100 procent gestegen. In Ierland is de prevalentie van astma sinds het begin van de waterfluoridering gestegen met 500 procent.

Ierland is het enige Europese land waar de fluoridering van drinkwater verplicht is. De hoogste prevalenties van astma zijn te vinden in Ierland. Eén op de vijf 12-jarigen lijdt inmiddels aan deze aandoening van de luchtwegen.

Het besluit van het Hof geeft een krachtig signaal af aan landen waar nog fluoride wordt toegevoegd aan het drinkwater. De Britse krant The Guardian meldde in 2008 dat de nazi’s fluoride zouden hebben gebruikt om kampgevangenen onder bedwang te houden. Fluoride kan in hetzelfde rijtje worden geplaatst als lood en arseen. De meeste Nederlanders poetsen er iedere dag hun tanden mee.

Bron: Hotpress.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
carpa
carpa
10 jaren geleden

Correct. Fluoride is een stapelgift. Het stapelt zich dus op in het lichaam omdat het niet weer wordt afgevoerd. Het tast niet enkel bepaalde hersendelen aan bij mensen, zoals het doel dat Stalin en z’n rivaal Hitler het voor gebruikten, maar zorgt tevens dat het immuunsysteem beetje bij beetje wordt uitgeschakeld.

Het is niet eens verwonderlijk dat bepaalde ziekten en aandoeningen daaraan te wijten zijn. Colgate is begonnen met het fluorideren van tandpasta’s. In combinatie met aluminium tandpastatubes werd het vernietigende effect van fluor versterkt. Als men de ppm (parts per million) bekijkt dat kinderen en volwassenen rechtstreeks in de bloedbaan opnemen door er dagelijks, onder ’t mom van sterke en gezonde tanden, hun tanden mee poetsen en daardoor sublinguaal (onder de tong) het slijmvlies binnendringt en zo snel wordt opgenomen, is het niets nieuws dat mensen zwakker en volgzamer worden.

Er zijn voldoende alternatieven wat betreft tandpasta’s, maar in België hebben ze de meest wansmakelijke als enige op de markt gebracht. Kwestie van ’t wel aan te bieden, maar niet erg te stimuleren. Zoute handel dat hier en daar wordt verrijkt met wat essentiële en viessmakende oliën…werkt efficient demotiverend.

Men weet al lang dat ’t vergif is, maar men is te lui om er verandering in te brengen. Dus…nogmaals, stop ook met fluorhoudende tandpasta’s te gebruiken en ga op zoek naar fluoridevrije alternatieven die wel goed smaken, ze zijn er wél…

Ach, het is een “keuze”…’zombieland’ of ’the land of the living’.
Alle woorden ten spijt, het dringt maar traagjes door…

Aardebewoner
Aardebewoner
10 jaren geleden

Geen wonder dat Nederlanders zo mak en inschikkelijk zijn. Ze poetsen hun tanden met fluortandpasta. Ik niet ik poets de tanden met kokosolie.

Nicolas I. Beemster
Nicolas I. Beemster
10 jaren geleden

Ik gebruik al jaren fluoridevrije tandpasta en het bevalt mij prima. Mijn tanden zijn nog steeds gezond en stevig en dat zonder fluoride. 🙂

Kane
Kane
10 jaren geleden

Fluoride is een vorm van Genocide.
De Georgia Guidstones verteld het één en ander hierover..

De Reptielen die hierachter zitten hebben geen enkele vorm van Empathie…

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x