BuitenlandCorona

Goh. Coronasceptische president Tanzania sterft, opvolger draait coronabeleid snel terug

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De nieuwe president van Tanzania is van plan een panel van experts te vormen dat haar moet gaan adviseren over het coronabeleid, schrijft Bloomberg. Ze draait het beleid van haar voorganger, die weigerde mee te gaan in de coronahysterie, terug.

“We kunnen onszelf niet isoleren als een eiland,” zei president Samia Suluhu Hassan, die verbonden is aan het World Economic Forum. “We kunnen niet alles aannemen uit het buitenland, maar we kunnen ook niet alles afwijzen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Haar voorganger John Magufuli, die afgelopen maand is overleden, was fel tegen mondkapjes en weigerde vaccins in te kopen. Zijn regering stopte in mei vorig jaar al met het publiceren van coronacijfers. De WHO riep het land op van koers te veranderen.

Vergiftigd

Hassan zei dat de corona-aanpak van haar regering ‘gebaseerd zal zijn op de wetenschap’ en dat ze mogelijk de besmettingscijfers weer gaat bijhouden. Dorothy Gwajima, een groot voorstander van het beleid van Magufuli, blijft minister van Volksgezondheid. Een nieuwe minister van Buitenlandse Zaken moet de betrekkingen met onder andere de Verenigde Staten verbeteren.

Afgelopen maand overleed Magufuli onverwachts aan een hartaanval. Een hoge overheidsfunctionaris beweerde dat hij vergiftigd is. Magufuli haalde het wereldnieuws toen hij een aantal monsters, waaronder geit en papaja, liet testen op corona. Toen de tests positief uitvielen, verbood hij de testkits en stelde hij een onderzoek in.

Hetzelfde lot

In februari schreef de krant The Guardian nog dat het tijd was om de president van Tanzania ‘te beteugelen’. Ook de Council on Foreign Relations vond dat hij het veld moest ruimen.

Magufuli onderging hetzelfde lot als Pierre Nkurunziza, de ex-president van Burundi. Die weigerde het spelletje mee te spelen en gooide de WHO-delegatie het land uit, waarna hij plotseling stierf aan een ‘hartaanval’ of ‘corona’. De nieuwe president draaide het coronabeleid onmiddellijk terug.

4.7 38 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
EndgamePuncher
EndgamePuncher
3 jaren geleden

Als we ons effectief willen verzetten tegen de globale genocide dan is het een vereiste om een behoorlijk gedistribueerd leiderschap-stijl aan te houden; naiviteit op dit vlak kunnen we ons niet permiteren.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

DOMME mensen hebben de hele wereld verziekt !!

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Misschien wordt Rutte & Co wel bedreigd met de dood (door de cabal). Wie zal het zeggen.

“(…) ‘gebaseerd zal zijn op de wetenschap’ ”
Ik zal het wat preciezer formuleren. Niet dat ik het zelf heb verzonnen maar komt zoals u ongetwijfeld van mij gewend bent uit het boek van Hannah Arendt – totalitarisme.
De precieze formulering is als volgt: gebaseerd op wetenschappelijke voorspelbaarheid. Het is in de toekomst slechts falen of slagen.
Het gaat dus om de voorspelbaarheid, die niet zal uitkomen. Het totalitarisme drijft op voortdurende revolutie wat dus instabiliteit betekent.

Zij spreekt ook over wereldoverheersing. Ik dacht: wil Rutte de wereld gaan overheersen?
Totdat ik dit filmpje zag op youtube, nu bij jensen: https://jensen.nl/youtube-verwijdert-monopoly-een-totaalplaatje-van-the-great-reset/ video van Tim Gielen
Het is dus niet Rutte die de wereld wil overheersen maar de Cabal zoals ik het maar noem. (ik weet het, bij mij duurt het lang voordat het kwartje valt).
En dat doen zij dus kennelijk met het handboek van Hannah Arendt – totalitarisme in de hand. Bladzijde voor bladzijde.

Cgm
Cgm
3 jaren geleden

Dit komt nooit op het journaal of in de krant. Waar recht op vrije meningsuiting en eerlijke journalistiek ophoudt, daar begint dictatuur.

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x