Homepagina » Buitenland » Goh. Coronasceptische president Tanzania sterft, opvolger draait coronabeleid snel terug
president
Foto: Samia Suluhu Hassan (Gospel Kitaa CC BY-SA 2.0)

Goh. Coronasceptische president Tanzania sterft, opvolger draait coronabeleid snel terug

De nieuwe president van Tanzania is van plan een panel van experts te vormen dat haar moet gaan adviseren over het coronabeleid, schrijft Bloomberg. Ze draait het beleid van haar voorganger, die weigerde mee te gaan in de coronahysterie, terug.

“We kunnen onszelf niet isoleren als een eiland,” zei president Samia Suluhu Hassan, die verbonden is aan het World Economic Forum. “We kunnen niet alles aannemen uit het buitenland, maar we kunnen ook niet alles afwijzen.”

Haar voorganger John Magufuli, die afgelopen maand is overleden, was fel tegen mondkapjes en weigerde vaccins in te kopen. Zijn regering stopte in mei vorig jaar al met het publiceren van coronacijfers. De WHO riep het land op van koers te veranderen.

Vergiftigd

Hassan zei dat de corona-aanpak van haar regering ‘gebaseerd zal zijn op de wetenschap’ en dat ze mogelijk de besmettingscijfers weer gaat bijhouden. Dorothy Gwajima, een groot voorstander van het beleid van Magufuli, blijft minister van Volksgezondheid. Een nieuwe minister van Buitenlandse Zaken moet de betrekkingen met onder andere de Verenigde Staten verbeteren.

Afgelopen maand overleed Magufuli onverwachts aan een hartaanval. Een hoge overheidsfunctionaris beweerde dat hij vergiftigd is. Magufuli haalde het wereldnieuws toen hij een aantal monsters, waaronder geit en papaja, liet testen op corona. Toen de tests positief uitvielen, verbood hij de testkits en stelde hij een onderzoek in.

Hetzelfde lot

In februari schreef de krant The Guardian nog dat het tijd was om de president van Tanzania ‘te beteugelen’. Ook de Council on Foreign Relations vond dat hij het veld moest ruimen.

Magufuli onderging hetzelfde lot als Pierre Nkurunziza, de ex-president van Burundi. Die weigerde het spelletje mee te spelen en gooide de WHO-delegatie het land uit, waarna hij plotseling stierf aan een ‘hartaanval’ of ‘corona’. De nieuwe president draaide het coronabeleid onmiddellijk terug.

4.6 37 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
EndgamePuncher
EndgamePuncher
7 maanden geleden

Als we ons effectief willen verzetten tegen de globale genocide dan is het een vereiste om een behoorlijk gedistribueerd leiderschap-stijl aan te houden; naiviteit op dit vlak kunnen we ons niet permiteren.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

DOMME mensen hebben de hele wereld verziekt !!

ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Misschien wordt Rutte & Co wel bedreigd met de dood (door de cabal). Wie zal het zeggen.

“(…) ‘gebaseerd zal zijn op de wetenschap’ ”
Ik zal het wat preciezer formuleren. Niet dat ik het zelf heb verzonnen maar komt zoals u ongetwijfeld van mij gewend bent uit het boek van Hannah Arendt – totalitarisme.
De precieze formulering is als volgt: gebaseerd op wetenschappelijke voorspelbaarheid. Het is in de toekomst slechts falen of slagen.
Het gaat dus om de voorspelbaarheid, die niet zal uitkomen. Het totalitarisme drijft op voortdurende revolutie wat dus instabiliteit betekent.

Zij spreekt ook over wereldoverheersing. Ik dacht: wil Rutte de wereld gaan overheersen?
Totdat ik dit filmpje zag op youtube, nu bij jensen: https://jensen.nl/youtube-verwijdert-monopoly-een-totaalplaatje-van-the-great-reset/ video van Tim Gielen
Het is dus niet Rutte die de wereld wil overheersen maar de Cabal zoals ik het maar noem. (ik weet het, bij mij duurt het lang voordat het kwartje valt).
En dat doen zij dus kennelijk met het handboek van Hannah Arendt – totalitarisme in de hand. Bladzijde voor bladzijde.

Cgm
Cgm
7 maanden geleden

Dit komt nooit op het journaal of in de krant. Waar recht op vrije meningsuiting en eerlijke journalistiek ophoudt, daar begint dictatuur.

x

Check Also

verpleegkundige

Wijkverpleegkundige Elke trekt aan de bel: fors meer valincidenten en toename in hartklachten sinds de prikken

Wijkverpleegkundige Elke ziet sinds de prikken fors ...

noack

‘Klokkenluider Andreas Noack vermoord na onthullingen over grafeenoxide in coronaprik’

De politie deed vorig jaar november een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

40
0
We lezen graag je reactie!x