Mens en Dier

‘Gaat voormalig staatssecretaris Broekers-Knol de eerste van Rutte III worden die de cel in moet?’

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Er was geen juridische basis om vijf gemeenten te dwingen noodopvang te regelen voor asielzoekers, erkende Ankie Broekers-Knol, die maandag werd afgelost als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, na Kamervragen van Omtzigt.

Ze wekte de indruk dat de overheid wettelijk bevoegd was om de gemeenten tot opvang te dwingen door te spreken van een ‘aanwijzing’. Daarvoor bleek echter geen juridische basis te zijn.

De gemeenten reageren met onbegrip. Eén van de gemeenten, Albrandswaard, zegt niet meer mee te werken met de opvang. De burgemeester van Gorinchem wil ‘een herijking van het moreel kompas op topniveau’.

Eén grote leugenmachine

“Allemaal leugens. Nu Broekers-Knol, eerder Rutte, Harbers, Zijlstra en Opstelten. De VVD is één grote leugenmachine,” zegt PVV-leider Geert Wilders. “Ook Ankie Broekers-Knol is geen leugen te dol,” voegt Eelco van Hoecke toe.

“Met zo’n regenteske houding raak je het draagvlak en vertrouwen van medeoverheden kwijt,” stelt hoogleraar staatsrecht Wim Voermans. “Een jurist op Justitie garandeert dus niks: onrechtmatig optreden zonder met de ogen te knipperen.”

Machtsmisbruik

Juridisch adviseur en Wob-specialist Roger Vleugels vraagt zich af waarom ze ‘eervol’ mag vertrekken. “Gaat voormalig staatssecretaris Broekers-Knol de eerste van Rutte III worden die de cel in moet? Het geven van een aanwijzing aan gemeenten om asielopvang te regelen was onrechtmatig en dus machtsmisbruik,” benadrukt Vleugels.

4.7 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rick
Rick
1 jaar geleden

Gaat er ook iemand aangifte doen of blijft het weer bij bla bla bla

The Age
The Age
1 jaar geleden

Natuurlijk gaat ze hélemaal niet de cel in. D66 rechters toch jwz.

Eleonora
Eleonora
1 jaar geleden

Rutte IV is nog erger dan Rutte III. De toekomstige geschiedenis over deze periode …. mits Schwab en consorte uiteindelijk verliezen … zal de dan levende bevolking leren hoe overheden hun bevolking verraadden, verkochten en naar de dood brachten. Het is te gruwelijk voor woorden.

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Er gaat niks veranderen tenzij wij massaal opstaan. Maar ja,werk uitkering en inkomsten. Aan de andere kant staan daar de waterkanonnen, knuppels en honden al klaar.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

95
0
We lezen graag je reactie!x