Homepagina » Mens en Dier » ‘Gaat voormalig staatssecretaris Broekers-Knol de eerste van Rutte III worden die de cel in moet?’
broekers-knol
Foto: Ankie Broekers-Knol (oscepa CC BY-SA 2.0)

‘Gaat voormalig staatssecretaris Broekers-Knol de eerste van Rutte III worden die de cel in moet?’

Er was geen juridische basis om vijf gemeenten te dwingen noodopvang te regelen voor asielzoekers, erkende Ankie Broekers-Knol, die maandag werd afgelost als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, na Kamervragen van Omtzigt.

Ze wekte de indruk dat de overheid wettelijk bevoegd was om de gemeenten tot opvang te dwingen door te spreken van een ‘aanwijzing’. Daarvoor bleek echter geen juridische basis te zijn.

De gemeenten reageren met onbegrip. Eén van de gemeenten, Albrandswaard, zegt niet meer mee te werken met de opvang. De burgemeester van Gorinchem wil ‘een herijking van het moreel kompas op topniveau’.

Eén grote leugenmachine

“Allemaal leugens. Nu Broekers-Knol, eerder Rutte, Harbers, Zijlstra en Opstelten. De VVD is één grote leugenmachine,” zegt PVV-leider Geert Wilders. “Ook Ankie Broekers-Knol is geen leugen te dol,” voegt Eelco van Hoecke toe.

“Met zo’n regenteske houding raak je het draagvlak en vertrouwen van medeoverheden kwijt,” stelt hoogleraar staatsrecht Wim Voermans. “Een jurist op Justitie garandeert dus niks: onrechtmatig optreden zonder met de ogen te knipperen.”

Machtsmisbruik

Juridisch adviseur en Wob-specialist Roger Vleugels vraagt zich af waarom ze ‘eervol’ mag vertrekken. “Gaat voormalig staatssecretaris Broekers-Knol de eerste van Rutte III worden die de cel in moet? Het geven van een aanwijzing aan gemeenten om asielopvang te regelen was onrechtmatig en dus machtsmisbruik,” benadrukt Vleugels.

4.7 115 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rick
Rick
15 dagen geleden

Gaat er ook iemand aangifte doen of blijft het weer bij bla bla bla

The Age
The Age
15 dagen geleden

Natuurlijk gaat ze hélemaal niet de cel in. D66 rechters toch jwz.

Eleonora
Eleonora
15 dagen geleden

Rutte IV is nog erger dan Rutte III. De toekomstige geschiedenis over deze periode …. mits Schwab en consorte uiteindelijk verliezen … zal de dan levende bevolking leren hoe overheden hun bevolking verraadden, verkochten en naar de dood brachten. Het is te gruwelijk voor woorden.

Geen schaap
Geen schaap
15 dagen geleden

Er gaat niks veranderen tenzij wij massaal opstaan. Maar ja,werk uitkering en inkomsten. Aan de andere kant staan daar de waterkanonnen, knuppels en honden al klaar.

x

Check Also

digital

Bizar filmpje: VVD is voortrekker van digital ID, maar woordvoerder in Kamer weet niet wat het is

De Europese Commissie heeft iets interessants laten ...

kuipers

Kijk: Minister Kuipers ‘loog glashard’ op de coronapersconferentie

Minister Kuipers heeft het al een week ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

99
0
We lezen graag je reactie!x