Buitenland

Politicoloog: ‘Ik zie niet wat er oorlogszuchtig is aan Rusland’

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

Wat moet je nou verwachten van een president die met een pistool aan zijn slaap moet regeren? Die vraag stelde politicoloog Kees van der Pijl vrijdag in de eerste editie van blckbx today. “Ik zie ook niet wat er oorlogszuchtig is aan Rusland.”

“Het is een land dat nog nooit een aanval heeft uitgevoerd op enig buurland,” sprak Van der Pijl. “Als we denken aan Irak, Libië, aan tientallen andere landen. Daar heeft Rusland een zeer goede staat van dienst.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Dat is weggehoond

“Eén van de zaken waar Poetin in een vroeg stadium op gewezen heeft, is dat wij de overgang moeten maken naar de democratie, maar dat we die zullen maken op onze eigen voorwaarden en niet op jullie voorwaarden,” voegde hij toe.

Volgens Van der Pijl had deze oorlog makkelijk voorkomen kunnen worden. Hij zei dat Rusland afgelopen december nog heeft aangeboden om Oekraïne een formele verklaring te laten afleggen dat ze geen lid van de NAVO zullen worden, omdat dat nu eenmaal een rode lijn is die Rusland niet wil accepteren. “En dat is weggehoond.”

Die kans is nul

De politicoloog wees erop dat het Oekraïense leger in de eerste uren van de Russische operatie volledig is uitgeschakeld. “Geen communicatie, geen luchtafweer, geen vliegtuigen meer in de lucht. De overmacht van Rusland is veel te groot. Daar kan het Oekraïense leger, dat door corrupte politieke leiders wordt aangevoerd, niet tegenop staan. Die kans is nul,” benadrukte Van der Pijl.

3.6 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

UPDATE VOORTGANG OPERATIE-DENAZIFICATIE:

1. Cherson: bevrijd.
2. Nikolaev: gevechten in de buitenwijken.
3. Konotop: ingenomen door de Russen.
4. Chernigov: aan alle kanten geblokkeerd door Russische troepen.
5. Melitopol: omsingeld.
6. Marioepol: wordt aangevallen, straatgevechten.
7. Severodonetsk: wordt aangevallen.
8. Charkov: zeer zware Opruim-Operatie.
9. Suma: Opruimwerkzaamheden.
10. Kiev: geblokkeerd voor het Westen en aangevallen, de autoriteiten verdelen wapens onder de burgerbevolking.
11. Luchthaven Gostomel is ingenomen door Russische troepen.
12. Zaporozhie: Russische troepen worden daar vandaag verwacht.
13. Vandaag zou een landcorridor van de Krim naar Rusland geopend moeten zijn.
14. Odessa: groot vraagteken – tot nu toe zijn er geen Russische aanvallen gemeld.
15. Donetsk en Lugansk: Beide steden liggen nog steeds onder vuur.

Russische Militaire Strategie in de Oekraïne:

1. Benader eerst en probeer de stad af te sluiten van de buitenwereld of zich over te laten geven.
2. Schakel de belangrijkste Vijandelijke Posities uit.
3. Zorg ervoor dat de stad volledig van de buitenwereld afgesloten is, behalve enkele Speciale Corridors.
4. Behoud je positie en verken de buitenste vijandelijke linies.
5. Stuur speciale Verkennings-eenheden de stad in om aanvallen te observeren en te coördineren.
6. ls de stad eenmaal volledig omsingeld en afgesloten en je een redelijk goed beeld hebt van wat erin zit, neem je de volgende beslissingen: open Corridors voor Burgers om te vluchten en voor Militair personeel om zich over te geven, begin vervolgens de Vijand te bestoken met zware vuurkracht (artillerie, luchtmacht, raketten).
7. Zodra de verdedigingslinies van de stad voldoende verzwakt zijn, begin je met een Huis-aan-Huis-opruimactie door Speciale Eenheden.

Dit zijn de doelen die de Russen proberen te bereiken:

1. Vernietig de strijdkrachten van de OekroNazis, maar dood het Absolute Minimum aantal Oekraïense soldaten (de echte Nazis zullen waarschijnlijk maar al te graag worden vernietigd). Waarom? Omdat deze overlevende Oekraïense soldaten en officieren degenen zijn die uiteindelijk de Hoofdrol zullen spelen bij het zuiveren van Oekraïne van al het Nazi-tuig.
2. Ga naar de buitenwijken van grote Oekraïense steden en begin geleidelijk aan de stappen zoals hierboven vermeld.
3. Overtuig burgers om te vluchten en overtuig Oekraïense soldaten om de wapens neer te leggen.
4. Stel elke Russische inval in de steden uit tot het juiste moment.

Rusland is ABSOLUUT NIET van plan om Oekraïne te bezetten en nog minder om het te herbouwen of te controleren. De LDNR is zo ver als de Russen gaan (enkele uitzonderingen daargelaten).

Het Kremlin besloot dat het doel van de operatie was:

1. De Oekraïne te ontwapenen
2. De Oekraïne te Denazificeren. Zodra deze doelen zijn bereikt, willen de Russen de Oekraïne uit en terug in de LDNR en de Oekraïners hun eigen Anti-Nazi burgeroorlog laten voeren. Dat betekent dat de Russen nu redelijke Oekraïense Commandanten en/of Politici moeten vinden om mee te onderhandelen.
3. Dat Rusland de overgebleven Oekraïense grondtroepen dezelfde deal moet aanbieden zoals de Oekraïense strijdkrachten die de kerncentrale in Tsjernobyl bewaakten, gisteren door de Russische Strijdkrachten hebben gekregen: Laten we deze faciliteit samen beveiligen en samen veilig houden, zonder gevechten van welke aard dan ook. De Oekraïners accepteerden het overigens graag, en nu patrouilleren ze Gezamenlijk in het gebied.

Elise
Elise
2 jaren geleden

Ja, dat wisten wij ook wel. Maar vertel dit maar eens tegen de mensen die ook in corona geloofden. Iemand zei al dat Putin Hitler was. Mijn frustratie over hoe weinig kennis de meeste mensen hebben over hoe alles in elkaar zit wordt met de dag groter. Veel volwassen mensen denken als kleuters. Hij heeft het gedaan en verder denkt men niet na. Verbroedering(Rutte)?
Oh, wat had ik graag een eigen community willen opstarten op een stuk land waar men normaal/zonder onderdrukking/wijs kan leven. Over alles valt nl. te praten/uit te leggen van waarom, hoe en waarvoor?

William
William
2 jaren geleden

De mainstream media is vol gas desinformatie (propaganda) aan het spuien… in Tsjechie zijn ALLE alternatieve media die “de waarheid” brengen uitgeschakeld.. in opdracht van de regering heeft de Tsjechische domeinregistratie (NIC) alle dns verwijderd van de volgende media Aeronet.cz, Protiproud.cz ,Ceskobezcenzury.cz, Voxpopuliblog.cz, Prvnizpravy.cz, Czechfreepress.cz, Exanpro.cz a Skrytapravda.cz.
Weg vrijheid van menigsuiting maar vooral WEG met het brengen van de waarheid

Yola
Yola
2 jaren geleden

We moeten ook niet uit het oog verliezen dat een groot deel van de Oekraïne bestaat uit het vroegere Khazaria. Die mensen stonden bekend als moordenaars, dieven en list en bedrog. Ze zijn uiteindelijk door de Russen verdreven omdat de Russen genoeg van al dat gedrag hadden. Daarom hebben de Khazarians gezworen wraak te nemen en dat hebben ze o.a. gedaan door de Bolsjewiken te financieren e.d.
Het voert te ver om hier op in te gaan, maar ga zelf op onderzoek uit.

Dan komt er ook nog eens bij dat de US meerdere bio-laboratoria in Oekraïne hebben en we weten allemaal wat die in Wuhan, ook door de US gefinancierd, voor een ellende over de wereld heeft gestort. Dit wil Putin niet in zijn buurt. Ik heb begrepen dat deze laboratoria dan ook gebombardeerd worden.

Dan nog even dit: het vrijheids convoy in de US op weg naar Washington DC is ondertussen al ruim 15 miles lang! Ik ben zeer benieuwd hoe de regering daar zal reageren. Hopelijk nemen ze Trudeau niet als voorbeeld.

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x