Homepagina » Straling » Italiaanse rechtbank: verband tussen mobieltjes en hersentumoren
Italiaanse rechtbank: correlatie tussen mobieltje en hersentumor

Italiaanse rechtbank: verband tussen mobieltjes en hersentumoren

Het Italiaanse Hof van Cassatie heeft geoordeeld dat er een causaal verband is tussen het gebruik van mobiele telefoons en hersentumoren.

De uitspraak kan nu gaan leiden tot een stroom van rechtszaken tegen fabrikanten van mobieltjes.

De 60-jarige gepensioneerde zakenman Innocente Marcolini spande de rechtszaak aan omdat zijn gezicht naar eigen zeggen deels verlamd was geraakt als gevolg van een hersentumor die veroorzaakt zou zijn door overmatig mobiele telefoongebruik.

Risico’s

De Italiaanse rechtbank stelde de zakenman in het gelijk en oordeelde dat er een ‘causaal verband’ is tussen het telefoongebruik en de ontwikkeling van de tumor.

“Dit is voor veel mensen belangrijk omdat ze vaak nog steeds niet op de hoogte zijn van de risico’s,” vertelde Marcolini aan de Italiaanse krant Corriere della Sera. “Ik zat tenminste vijf tot zes uur per dag aan de telefoon en hield het mobieltje altijd tegen mijn oor gedrukt.”

De tumor werd ontdekt in zijn nervus trigeminus, die verantwoordelijk is voor zintuiglijke waarneming in het gezicht. Hoewel de tumor niet kwaadaardig was, had het gezwel zich kunnen verspreiden naar de halsslagader waar het één van de bloedvaten had kunnen verstoppen.

De rechtbank kreeg te horen dat de elektromagnetische straling afkomstig van mobiele telefoons cellen in het lichaam kan beschadigen, waardoor tumoren zich gemakkelijk kunnen vormen.

Erkend

Oncoloog en hoogleraar milieumutagenese Angelo Gino Levis, die het bewijs leverde tijdens de rechtszaak, zei dat de uitspraak ‘van extreem belang’ is.

“Eindelijk is de correlatie tussen elektromagnetische golven en de ontwikkeling van tumoren officieel erkend, hoewel de fabrikanten van mobiele telefoons nog steeds propaganda blijven verspreiden,” zei hij tegenover de krant. Hij vertelde aan de Britse krant The Sun dat hij nu een class-action rechtszaak overweegt.

Directeur van het Instituut voor Farmacologisch Onderzoek Silvio Garattini zei dat er geen concreet bewijs is voor het verband tussen tumoren en mobiele telefoongebruik.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn mobiele telefoons ‘carcinogeen’. Het agentschap plaatst ze in dezelfde categorie als koffie en pesticiden.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. De sneeuwbal begint (harder) te rollen…

  0 likes
 2. daarom heb ik nooit geen mobiel gekocht,als ze willen bereiken moet dat maar via de huistelefoon,lekker rustig.

  0 likes
 3. @m&m: Ik hoop voor je dat je dan geen “Dect”-telefoon in huis gebruikt, want die zijn volgens mij nog schadelijker dan Mobieltjes; die stralen constant keihard! En ALTIJD ook als je niet belt….

  0 likes
 4. De mens heeft niets geleerd van het verleden. Sinds al die draadloze technologie ons leven “makkelijker” gemaakt heeft rijst de hoeveelheid kanker, bij bomen, dieren en mensen, de pan uit en worden feiten die de schadelijkheid aantoonbaar maken van tafel geveegd alsof het leugens zijn en mensen die deze gevaren aan het licht willen brengen publiekelijk belachelijk gemaakt. Nu blijkt steeds meer dat deze magnetronwapens in ons landschap verantwoordelijk zijn voor de meest uiteenlopende soorten kwalen, storingen en ziekten bij biologische organismen. Verborgen wetenschap waar de verantwoordelijken niet voor aansprakelijk gesteld kunnen worden en geen verzekering de eventuele schade dekt (2004)…omwille van het grote geld!
  Informatie te kust en te keur hierover te vinden op het internet.

  google; UMTS vernietigt bomen

  0 likes
 5. We moeten af van al onze elektronische aparaten. Computers, televisies, mobiele telefoons enz. zijn allemaal heel slecht voor onze gezondheid. Jammer dat nog niet iedereen dat inziet.

  0 likes
 6. [quote name=”Lapje Assink”]@m&m: Ik hoop voor je dat je dan geen “Dect”-telefoon in huis gebruikt, want die zijn volgens mij nog schadelijker dan Mobieltjes; die stralen constant keihard! En ALTIJD ook als je niet belt….[/quote]

  Bron?

  0 likes
 7. [quote name=”Orion”]We moeten af van al onze elektronische aparaten. Computers, televisies, mobiele telefoons enz. zijn allemaal heel slecht voor onze gezondheid. Jammer dat nog niet iedereen dat inziet.[/quote]
  Yup, ruim de servers maar op van Niburu. Geen auto’s meer, voortaan maar op paarden rijden. Geen mobieltjes meer, MORSE code kan ook. Geen vliegtuigen meer. Voor de post gebruiken we maar weer postduiven, duiven zat (kijk maar in Amsterdam). TV’s kijken slecht? Goed. Gaan we maar weer Ganzenborden de hele avond of halen we het speelgoed maar weer uit de mottenballen zoals de diablos en zo.

  Maar het kan nog erger. Laten we het DNA van sabeltandtijgers zoeken en daarmee de sabeltandtijger weer tot leven wekken. Vergeet de dino’s ook niet. Wel even alle huizen slopen om plaats te maken voor grotten waar we in kunnen leven. Niet vergeten om elke dag hout te sprokkelen voor een warm vuurtje.

  Nee even serieus. Orion. What were you thinking?

  0 likes
 8. [quote name=”Lime”][quote name=”Lapje Assink”]@m&m: Ik hoop voor je dat je dan geen “Dect”-telefoon in huis gebruikt, want die zijn volgens mij nog schadelijker dan Mobieltjes; die stralen constant keihard! En ALTIJD ook als je niet belt….[/quote]

  Bron?[/quote]
  Ja, I wonder… kan je je woorden hard maken Lapje?

  0 likes
 9. Onze vooruitgang word onze ondergang. Kijk maar naar wat er met Atlantis is gebeurd.

  0 likes
 10. @ #6 & 8#Paardenliefhebber: 1) Een mens kan kortstondig èn éénmalig best wel veel straling hebben!! Bv. 1 a 2 rontgenfoto’s per jaar: geen probleem! Maar om het uur een foto en dat een jaar lang, dan kan je daarna in ‘t ziekenhuis blijven! (of erger…). Je mobieltje straalt alleen sterk op ‘t moment van bellen! De sterkte van de straling is sterk afhankelijk van de afstand tot je lichaam (oor). Bij weinig en kort bellen, zeker op luidsprekerstand, geen enkel probleem! Elke dag 6 uren bellen met telefoon aan je oor, dat is andere koek, dat geeft zéker problemen!
  2) Dect-telefoon: Nu heb je de zender (het basis-station) niet op een paar honderd meter afstand, maar staat vlak bij je in de kamer en het straalt altijd op maximale sterkte, dag en nacht, of je belt of niet.. En die straling gaat gewoon door muren heen! (ik kon mijn dect-tel. gewoon bij de buren ontvangen en eveneens zonder problemen op zolder door 2 lagen gewapend beton heen!! Je bent al gauw 14 tot 20 uur thuis!!

  0 likes
 11. [quote name=”Orion”]Onze vooruitgang word onze ondergang. Kijk maar naar wat er met Atlantis is gebeurd.[/quote]
  Atlantis heeft nooit bestaan! Was jij erbij dan?

  Ah, hutje op de stille hei dan wellicht?

  Wat heb jij rare gedachtes…?

  0 likes
 12. [quote name=”Paardenliefhebber”][quote name=”Lime”][quote name=”Lapje Assink”]@m&m: Ik hoop voor je dat je dan geen “Dect”-telefoon in huis gebruikt, want die zijn volgens mij nog schadelijker dan Mobieltjes; die stralen constant keihard! En ALTIJD ook als je niet belt….[/quote]

  Bron?[/quote]
  Ja, I wonder… kan je je woorden hard maken Lapje?[/quote]
  mensen dit is weid en breid bekend, informeer jezelf, ipv te zuigen.

  0 likes
 13. @Lapje Asskik
  Ach kom nou even een paar minuten zeg! Mijn draadloze routertje staat ook 24/7 aan (al ruim een half jaar) en ik voel me nog altijd kiplekker. Ben megagezond en mijn mobiel gebruik ik ook haast dagelijks. Jou redening van 14-20 uur thuis slaat ook kant nog wal. Niemand is zo lang thuis. Ik ben altijd in het weekend weg, en ik werk doordeweeks.

  dus niet zo miepen over ‘gevaarlijke’ straling want zo gevaarlijk is het niet. En trouwens, het is zo zwak dat je er lichamelijk niets van voelt!

  0 likes
 14. [quote name=”Paardenliefhebber”]@Lapje Asskik
  Ach kom nou even een paar minuten zeg! Mijn draadloze routertje staat ook 24/7 aan (al ruim een half jaar) en ik voel me nog altijd kiplekker. Ben megagezond en mijn mobiel gebruik ik ook haast dagelijks. Jou redening van 14-20 uur thuis slaat ook kant nog wal. Niemand is zo lang thuis. Ik ben altijd in het weekend weg, en ik werk doordeweeks.

  dus niet zo miepen over ‘gevaarlijke’ straling want zo gevaarlijk is het niet. En trouwens, het is zo zwak dat je er lichamelijk niets van voelt![/quote]

  Troll Alert!

  0 likes
 15. Bescherming nodig, www,floww,com ben wakker.

  0 likes
 16. [quote name=”vince”]Bescherming nodig, www,floww,com ben wakker.[/quote]
  …Oplichterij… God wat zijn jullie daar goed in!

  0 likes
 17. De meeste mensen die zich paardenliefhebber noemen, misbruiken juist deze edele dieren voor hun eigen gewin en als het niet meer zo goed functioneerd dan maar afvoeren en nog een lekkere fricandel nemen vol met paardenvlees.

  0 likes
 18. [quote name=”kengai”]De meeste mensen die zich paardenliefhebber noemen, misbruiken juist deze edele dieren voor hun eigen gewin en als het niet meer zo goed functioneerd dan maar afvoeren en nog een lekkere fricandel nemen vol met paardenvlees.[/quote]

  Defuq?

  0 likes
 19. [quote name=”kengai”]De meeste mensen die zich paardenliefhebber noemen, misbruiken juist deze edele dieren voor hun eigen gewin en als het niet meer zo goed functioneerd dan maar afvoeren en nog een lekkere fricandel nemen vol met paardenvlees.[/quote]
  Right. Alsof jij daar meer van weet… Ik heb tenminste een paard waar ik zielsveel van hou, en die later netjes naar een pension gaat.

  0 likes
 20. En wat doe er nu mee, dressuur, springen.
  Later naar een pension, dus je zorgt er niet zelf voor en wie zegt dat het pension ze niet doorstuurd naar het fijne Italie om prettig geslacht te worden na een lange rotreis.

  0 likes
 21. [quote name=”kengai”]En wat doe er nu mee, dressuur, springen.
  Later naar een pension, dus je zorgt er niet zelf voor en wie zegt dat het pension ze niet doorstuurd naar het fijne Italie om prettig geslacht te worden na een lange rotreis.[/quote]
  Dressuur ZZ (zwaar)/wedstrijden regionaal. Ik ken genoeg pensionstallen die dat niet doen. Bijv. http://www.manegepeerd.nl (het Olde Manegepeerd) is zo´n pension waar ze oude manegepaarden stallen en van hun oude dag laten genieten.

  Ik zorg er wél voor! Dagelijks zelfs!

  Graag wat meer respect voor de ruitersport graag!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavaccin

Nederland zegt massaal NEE tegen coronavaccin: 80 procent laat zich NIET inenten

Als er een coronavaccin is, willen 6 ...

pieter omtzigt

‘Pieter Omtzigt lag te ver voor. Dus verklaart het CDA-bestuur de stemming ongeldig’

Wie wordt de nieuwe lijsttrekker van het ...