Straling

Italiaanse rechtbank: verband tussen mobieltjes en hersentumoren

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Italiaanse Hof van Cassatie heeft geoordeeld dat er een causaal verband is tussen het gebruik van mobiele telefoons en hersentumoren.

De uitspraak kan nu gaan leiden tot een stroom van rechtszaken tegen fabrikanten van mobieltjes.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De 60-jarige gepensioneerde zakenman Innocente Marcolini spande de rechtszaak aan omdat zijn gezicht naar eigen zeggen deels verlamd was geraakt als gevolg van een hersentumor die veroorzaakt zou zijn door overmatig mobiele telefoongebruik.

Risico’s

De Italiaanse rechtbank stelde de zakenman in het gelijk en oordeelde dat er een ‘causaal verband’ is tussen het telefoongebruik en de ontwikkeling van de tumor.

“Dit is voor veel mensen belangrijk omdat ze vaak nog steeds niet op de hoogte zijn van de risico’s,” vertelde Marcolini aan de Italiaanse krant Corriere della Sera. “Ik zat tenminste vijf tot zes uur per dag aan de telefoon en hield het mobieltje altijd tegen mijn oor gedrukt.”

De tumor werd ontdekt in zijn nervus trigeminus, die verantwoordelijk is voor zintuiglijke waarneming in het gezicht. Hoewel de tumor niet kwaadaardig was, had het gezwel zich kunnen verspreiden naar de halsslagader waar het één van de bloedvaten had kunnen verstoppen.

De rechtbank kreeg te horen dat de elektromagnetische straling afkomstig van mobiele telefoons cellen in het lichaam kan beschadigen, waardoor tumoren zich gemakkelijk kunnen vormen.

Erkend

Oncoloog en hoogleraar milieumutagenese Angelo Gino Levis, die het bewijs leverde tijdens de rechtszaak, zei dat de uitspraak ‘van extreem belang’ is.

“Eindelijk is de correlatie tussen elektromagnetische golven en de ontwikkeling van tumoren officieel erkend, hoewel de fabrikanten van mobiele telefoons nog steeds propaganda blijven verspreiden,” zei hij tegenover de krant. Hij vertelde aan de Britse krant The Sun dat hij nu een class-action rechtszaak overweegt.

Directeur van het Instituut voor Farmacologisch Onderzoek Silvio Garattini zei dat er geen concreet bewijs is voor het verband tussen tumoren en mobiele telefoongebruik.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn mobiele telefoons ‘carcinogeen’. Het agentschap plaatst ze in dezelfde categorie als koffie en pesticiden.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eden
Eden
11 jaren geleden

De sneeuwbal begint (harder) te rollen…

m&m
m&m
11 jaren geleden

daarom heb ik nooit geen mobiel gekocht,als ze willen bereiken moet dat maar via de huistelefoon,lekker rustig.

Lapje Assink
Lapje Assink
11 jaren geleden

@m&m: Ik hoop voor je dat je dan geen “Dect”-telefoon in huis gebruikt, want die zijn volgens mij nog schadelijker dan Mobieltjes; die stralen constant keihard! En ALTIJD ook als je niet belt….

lambertus
lambertus
11 jaren geleden

De mens heeft niets geleerd van het verleden. Sinds al die draadloze technologie ons leven “makkelijker” gemaakt heeft rijst de hoeveelheid kanker, bij bomen, dieren en mensen, de pan uit en worden feiten die de schadelijkheid aantoonbaar maken van tafel geveegd alsof het leugens zijn en mensen die deze gevaren aan het licht willen brengen publiekelijk belachelijk gemaakt. Nu blijkt steeds meer dat deze magnetronwapens in ons landschap verantwoordelijk zijn voor de meest uiteenlopende soorten kwalen, storingen en ziekten bij biologische organismen. Verborgen wetenschap waar de verantwoordelijken niet voor aansprakelijk gesteld kunnen worden en geen verzekering de eventuele schade dekt (2004)…omwille van het grote geld!
Informatie te kust en te keur hierover te vinden op het internet.

google; UMTS vernietigt bomen

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x