Gezondheid

Antidepressiva verhogen kans op hersenbloeding

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen die antidepressiva slikken hebben iets meer kans op het krijgen van een hersenbloeding. Dat meldt Reuters.

Het gaat om de zogeheten selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI’s). Daarbij valt te denken aan fluoxetine (Prozac), sertraline (Zoloft), citalopram (Cipramil) en paroxetine (Seroxat).

SSRI’s worden al geassocieerd met een verhoogd risico op maagbloedingen. De onderzoekers namen in totaal 16 studies naar mensen die al dan niet antidepressiva slikten onder de loep.

Zeldzaam

Mensen die SSRI’s gebruikten bleken 40 tot 50 procent meer risico te lopen op bloedingen in en rond het brein, merken de onderzoekers op in het tijdschrift Neurology.

Omdat hersenbloedingen niet vaak voorkomen, zou er volgens het verhoogde risico één extra hersenbloeding op de 10.000 mensen per jaar plaatsvinden, aldus hoofdonderzoeker Daniel G. Hackam van de Universiteit van West-Ontario in Canada. Hij benadrukte dat hersenbloedingen zeldzaam zijn en dat het risico voor de gemiddelde persoon klein is.

Bloedplaatjes

Mensen die een SSRI namen bleken na vijf maanden de meeste kans te hebben op een bloeding. SSRI’s zorgen ervoor dat bloedplaatjes zich moeilijker hechten waardoor bloedingen kunnen ontstaan. Door het gebruik van een SSRI kunnen de bloedplaatjes in de eerste weken een stuk slechter functioneren, voegde Hackam toe.

Hij wees erop dat mensen die in het verleden al een hersenbloeding hebben gehad of bloedverdunners nemen, zoals warfarine of een combinatie van clopidogrel (Plavix) en aspirine, wellicht voorzichtig moeten zijn.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of Light
King of Light
9 jaren geleden

Ik ben blij dit artikel door de mensen van Niburu is gevonden.

Voor mij is de laatste zin van erg belang dat hier wordt gesproken over de gevaren van de combinatie van clopidogrel (Plavix) en aspirine die mij bijna het leven hebben gekost. Het CBG doet dit af als een individueel gevalletje en feitelijk zegt dat ik niet moet zeuren. Klachten bij het Lareb wijzen toch anders uit. Maar nee, alles is oke hoor wegens gewaarborgde controles. Jaja

IIS
IIS
9 jaren geleden

Voor degene die denken dat medicijnen (= geen geneesmiddel) zoals een antidepressiva helpt lees onderstaande link over wat een depressie ook kan zijn, misschien is het goed om eens de depressie vanuit een andere hoek te betrachten. Besef ook dat drank, drugs of roken een ondersteunende factor leveren bij het opwekken of het in stand houden van een depressie.

http://www.leokrans.nl/psychologie/depressief.htm

Rosa
Rosa
9 jaren geleden

Nou, lekker is dit… Nog meer fantastisch nieuws hierover?
Wat moet je dan?

Als je in een diepe depressie zit en er niet meer op eigen kracht uit kan komen? Want over dit soort depressies gaat dit.. en niet over zomaar down zijn

Abel
Abel
9 jaren geleden

[quote name=”Rosa”]Nou, lekker is dit… Nog meer fantastisch nieuws hierover?
Wat moet je dan?

Als je in een diepe depressie zit en er niet meer op eigen kracht uit kan komen? Want over dit soort depressies gaat dit.. en niet over zomaar down zijn[/quote]

Niburu had eens een artikel over een wetenschappelijke studie die concludeerde dat tuinaarde een natuurlijk antidepressivum bevat.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x