Homepagina » Binnenland » Jehovah’s Getuigen paradijs voor pedofielen. Deze misbruikslachtoffers doen schokkende uitspraken
Jehovah's Getuigen paradijs voor pedofielen. Deze misbruikslachtoffers doen schokkende uitspraken

Jehovah’s Getuigen paradijs voor pedofielen. Deze misbruikslachtoffers doen schokkende uitspraken

Kinderen van Jehovah’s Getuigen worden slecht beschermd tegen misbruik, meldt Trouw. Volgens slachtoffers en leden komen daders erg makkelijk weg met het misbruik.

Eén van de slachtoffers is Marianne de Voogd. Zij zei: “Jehovah’s Getuigen houden daders de hand boven het hoofd.”

Een ander slachtoffer noemde de Jehovah’s Getuigen een paradijs voor pedofielen.

Ook nu nog

Het is moeilijk om iemand te veroordelen omdat er volgens de Jehovah’s Getuigen in zulk soort gevallen twee getuigen nodig zijn. En die zijn er bijna nooit bij misbruik.

Het misbruik vond in dit geval plaats in de jaren tachtig en negentig. Maar volgens slachtoffers en experts vindt het misbruik ook nu nog plaats.

Zelf zegt de organisatie dat Jehovah’s Getuigen als het om kindermisbruik gaat ‘een duidelijk op Bijbelse beginselen gebaseerd beleid hebben’.

Nog veel meer

Vaak geven slachtoffers zichzelf de schuld van het misbruik of durven ze zich niet uit te spreken. De kans is dan ook groot dat er nog veel meer slachtoffers zijn.

De organisatie zegt te werken aan het weerbaar maken van kinderen en gezinnen, maar volgens ex-lid Frances Peters moeten kinderen juist beschermd worden.

Rusland

Drie slachtoffers waarmee Trouw sprak zeggen te zijn misbruikt door een ouderling. In Nederland zijn ongeveer 30.000 Jehovah’s Getuigen.

In Rusland hebben de autoriteiten inmiddels besloten om de Jehovah’s Getuigen te verbieden. Moskou heeft de organisatie bestempeld tot ‘extremistische organisatie’ die haar activiteiten moet staken.

[Trouw]


Vond je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Ik ben zelf geen Jehova Getuige. Ik zou me er ook nooit bij aansluiten. Ik ben misschien wel enigszins anti Jehova Getuige. omdat ik me heb verdiept in de oorsprong / oprichter van de beweging. In het geval van de Jehova Getuigen is dit dhr. CT Russell. Deze beste man was vrijmetselaar of had hier sterke connecties mee. Bij mij begint het dan altijd te kriebelen. Het zelfde is het geval met de oprichters van de Mormonen (J. Smith); ook vrijmetselaar. Ik vraag me altijd af of de leden hier wel kritisch naar kijken. Wat het artikel betreft in Trouw ben ik echter wel sceptisch; ik vind dat hier sprake is van een hetze. De Jehova’s die ik ken zijn goede mensen, komen afspraken na, zijn over het algemeen veel te goedgelovig; kuddedieren. Dat er eens een rotte appel tussen zit heb je bij elk geloof, bevolkingsgroep, etc.. Willen ze hier soms ook de Jehova’s verbieden zoals in Rusland? Dat hoeft voor mij dus niet; het is een vrije keus en we leven gelukkig in een democratisch land. Ik wens de slachtoffers sterkte.

  19 likes
  • Dat het in Rusland is verboden is omdat ze daadwerkelijk in een vrij democratisch land leven en vooral willen blijven leven. De Jehova organisatie wordt daar misbruikt om die vrijheid te ondermijnen.
   Van mij mogen ze het hier ook verbieden net zoals alle vrijmetselaar religies maar omdat we hier onder strikt door vrijmetselaars gecontroleerde schijndemocratie leven zal dat niet gebeuren.
   Mormonen zijn inderdaad praktisch hetzelfde.
   Wat onder de schijnheilige mormoonse glimlach gebeurt is schrijnend.
   Er vind vrouwen en baby handel plaats wat ik uit eerste hand heb vernomen van een ex mormoon.

   5 likes
  • Ik denk niet dat de leden daar van op de hoogte zijn wie rijmetselaar Russell is.
   Daar zitten alleen types die zich makkelijk iets in het hoofd laten leggen en verder geen moeilijke vragen stellen want, daar houden ze niet van.
   Er zou eens onderzoek gedaan moeten worden hoeveel leden van Jehova ineens lid van de vrijmetselaars zijn geworden.
   Een treetje hoger op de piramide. Het sluipt er ongemerkt in, die brainwash.
   En je hebt altijd vrienden, veel vrienden.
   Zolang je maar vind wat zij vinden.

   2 likes
  • U zult nergens bewijs kunnen vinden dat Russell bindingen had met de Vrijmetselaars. Dit is in het leven geroepen door JG haters. Het is al lang aangetoond dat dit niet het geval was.

   0 likes
  • LS…

   Het is geen vlees en het is geen vis bij dit soort commentaren. De mensen die bij de SS gingen waren ook goedgelovige mensen etc. etc.

   0 likes
 2. Religie is een verdeel en heers techniek!

  Wat het doet het haalt families uit elkaar om een kansloze mening verschil! Welke god zogenaamd beter is!
  Het creëert oorlogen!
  Zie hoeveel criminelen, maffia leden zogenaamd zijn bekeerd tot een heilige!
  Moet ik nog meer vertellen?

  4 likes
  • Twee jaar geleden kwam mijn zusje terug uit Portugal voor haar stage. Ze woonde tijdje in bij me oma. Mijn oma is sinds 3 jaar bekeerd tot het evangelische christendom. Me oma heeft het zo vaak over de bijbel en over dat jezus spoedig terug komt. Daar worden wij niet goed van als ze er telkens weer over begint. Ik ging op een dag naar me oma voor me zusje. Toen waren er mensen uit haar kerk op bezoek waarvan 1 van hun de voorganger is. Toen riep me oma mijn zusje naar beneden om te praten met hun, want ze wilden mijn zusje overhalen naar het geloof. Ik en me zusje hadden hele discussie met me oma en de 2 uit haar kerk over het geloof. Het is te merken hoe gehersenspoeld me oma en die mensen van de kerk zijn. Ik en me zusje vertelde aan hun onze standpunten wat wij geloven wat op neer komt dat alle religies niet deugen en dat er veel meer is in het universum. Ik en me zusje vertelde aan hun dat God/Universum overal om ons heen is dus ook in ons. En die voorganger beweerde van niet. Ook zeiden we dat de een echte god niet oordeelt en alleen onvoorwaardelijke liefde kent. En aan echte liefde zit geen maar aan vast. Dus die voorganger geloofde dat ook niet. Hij vergeleek zelfs mijn zusje met een jihadist met onze overtuiging, want ze hadden het vooral namelijk op me zusje gericht. Op een gegeven moment werd gelukkig de hele discussie beëindigd, omdat me zusje weg moest.

   De volgende dag, wilde me oma me zusje spreken over de discussie die we hadden met haar en de 2 uit haar kerk. Me oma vond het niet leuk en was teleurgesteld in haar en moest me zusje haar spullen inpakken en weggaan. Ze kon niet er langer wonen.

   Na het lange verhaal van mij wil ik daarop wijzen wat je zei van dat religies families uit elkaar haalt door alleen kansloze meningsverschillen. Het is gewoon te gestoord voor woorden dat daardoor me zusje bij me oma uit huis moest alleen om deze kansloze discussie over het geloof.

   Ik zal zeggen: JEZUS WAT SLECHT

   5 likes
   • Het woord religie wordt verkeerd uitgelegd, het betekent het zoeken naar zingeving, het zoeken naar betekenisvolle verbindingen.
    Het gaat als je het woord religie gebruikt dus niet per se om een identiteit of een persoon.
    In strikte zin is David Wilcock en Corey Goode zeer religieus bezig zonder de kerk erbij te halen.
    Dit is wat ware religie is. Zoeken.
    De Jehova’s leggen je dus zaken op. Dat doen Wilcock en Goode niet, je mag er van vinden wat je wilt, maar ze geloven wel in Jezus.
    Ja logisch, dat was duidelijk een buitenaardse van een hogere beschaving die ons iets probeerde aan het verstand te brengen.
    Bij de een lukt dat, bij de andere niet, ook niet erg.
    In bijbelgemeenschappen zie je ook dat zij weten hoe het heel statisch zit, zij leggen je de bijbel uit zoals zij het zien en wee je gebeente als jij denkt dat ze daar in de bijbel waarschijnlijk iets anders bedoelen, dan lig je er mooi uit en kun je gaan. Ik ben sowieso geen clubjes-mens.
    Je merkt toch zelf wel wanneer je geindoctrineerd wordt, dat is als je niet mag vinden wat jij er van vind.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Religie

    1 likes
   • Uit elkaar vallen van families niet voorbehouden aan religies. Vermoedelijk wel geindoctrineerd en met mindprogramming en zelfs subliminale boodschappen in de westerse maatschappij wijd verbreid. Nu in Nederland een tvserie opnieuw over de polygamie van Mormonen. Wet om te verbieden in de USA afgewezen. Opent dit de deur voor de vele polygame huwelijken van moslims in de USA. Een praktijk die in sommige afrikaanse landen zeer onderdrukkend is en soms pedofilie betreft.

    0 likes
 3. Er mankeert zo wie zo wat aan religieuze mensen. Geestelijk klopt er iets niet wanneer je jouw leven in dienst stelt van iets wat niet bestaat.

  4 likes
  • Komt door misleidig, want een ziel hebben we

   2 likes
  • “Geestelijk klopt er iets niet wanneer je jouw leven in dienst stelt van iets wat niet bestaat.”

   Als je iets niet kan zien aanraken etc, bestaat het volgens jouw optiek dus niet!
   De aarde als ronde bol bestaat ook niet. Toch, heb jij het wel eens persoonlijk gezien.
   En geen photoshop plaatje.
   Ben je ook wel eens in de ruimte geweest, (high orbit) geloof je toch ook. Je bent er nooit geweest.
   Maar je weet niet als het bestaat ????????????

   Voor iets wat je niet kan zien wil niet zeggen dat het niet bestaat!

   0 likes
 4. als je een religie volgt niks mis mee zolang je anderen geen wetten opdringt en dat is er mis met de meeste religies ze kunnen niet bij hen zelf blijven ze moeten anders gelovigen of niet gelovigen hun wil op leggen daarzijn hele oorlogen uit onstaan en nu nog Wat betreft kindermisbruik het maakt niet achter welke religie je verschuilt daar bestaat geen excuus voor voor het leven opsluiten of de doodstraf opleggen

  1 likes
 5. Wie dringt hier nu wetten op? De nazi’s met hun handlangers toch?
  Die willen de NWO maar in werking hebben.
  En dan zullen ze toch eerst van religies ( zoeken naar zingeving) af moeten.
  Die weten van de hele wereld ene grote puinhoop te maken en een ander heeft het altijd gedaan.
  Ze satan aanbidders zitten zelf stiekem verscholen in elke kerk, moskee en synagoge, algemeen bekend toch? Speciaal met het doel om religies in een kwaad daglicht te zetten van binnen uit.
  Die instituten hebben voor mij dan ook niets met ‘geloof” ofwel religie (zoeken naar zingeving)te maken.
  Dat is het probleem met kudde dieren, ze zien niets uit zichzelf want hoe kom je er op dat religies (het zoeken naar zingeving) het hebben gedaan?
  Kuddedieren, ze fungeren bij de gratie van anderen, volgens Maslow vooral voor permanente zelfbevestiging van buitenaf. Gaan zichzelf dus uit de weg, willen niet met zichzelf geconfronteerd worden.
  Ze kunnen dus allemaal slecht tegen alleen zijn, maar wie het niet naar zijn zin heeft als hij alleen is, is in slecht gezelschap. Deze is trouwens van Jean Paul Sartre
  Mensen zouden allemaal eens een poosje alleen moeten wonen om bij zichzelf te komen, om dingen eens in een ander perspectief te zien zonder permanent door anderen beinvloed te worden, maar ik vrees dat de meesten dat niet kunnen.

  1 likes
 6. Over Jehova Getuigen…lees de boeken van Robin de Ruiter
  je komt van een koude kermis thuis als je het idee hebt dat er wel eens een rotte appel tussen zit!!!

  0 likes
 7. Jehova getuige? Wat hebben ze gezien dan? En geloof opdringen? Is dat hoe “God” het bedoelt heeft? Jehova is de “God” van deze wereld…Satan is er op tegen en gaf ons kennis om voor onszelf na te denken…de MSM draait het om in opdracht van…

  0 likes
 8. Zie hoe het ogenschijnljk volgens Baal Lucifer 2 uitersten zijn, jehova getuige en satan.
  Het is en pot nat, verwarring zijn ze, en dat is algemeen bekend, meester in.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

misbruik

De baby van Lisa (15) werd vermoord. Hoe wijdverbreid is satanisch ritueel misbruik in Nederland?

Onderzoeksjournaliste Sanne Terlingen maakte voor Argos een ...

duitse

Enorm kindermisbruikschandaal: Duitse politici plaatsten kinderen 30 jaar lang doelbewust bij pedofielen

Duitse politici hebben kinderen tussen 1970 en ...