Binnenland

Jehovah’s Getuigen paradijs voor pedofielen. Deze misbruikslachtoffers doen schokkende uitspraken

Help door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kinderen van Jehovah’s Getuigen worden slecht beschermd tegen misbruik, meldt Trouw. Volgens slachtoffers en leden komen daders erg makkelijk weg met het misbruik.

Eén van de slachtoffers is Marianne de Voogd. Zij zei: “Jehovah’s Getuigen houden daders de hand boven het hoofd.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een ander slachtoffer noemde de Jehovah’s Getuigen een paradijs voor pedofielen.

Ook nu nog

Het is moeilijk om iemand te veroordelen omdat er volgens de Jehovah’s Getuigen in zulk soort gevallen twee getuigen nodig zijn. En die zijn er bijna nooit bij misbruik.

Het misbruik vond in dit geval plaats in de jaren tachtig en negentig. Maar volgens slachtoffers en experts vindt het misbruik ook nu nog plaats.

Zelf zegt de organisatie dat Jehovah’s Getuigen als het om kindermisbruik gaat ‘een duidelijk op Bijbelse beginselen gebaseerd beleid hebben’.

Nog veel meer

Vaak geven slachtoffers zichzelf de schuld van het misbruik of durven ze zich niet uit te spreken. De kans is dan ook groot dat er nog veel meer slachtoffers zijn.

De organisatie zegt te werken aan het weerbaar maken van kinderen en gezinnen, maar volgens ex-lid Frances Peters moeten kinderen juist beschermd worden.

Rusland

Drie slachtoffers waarmee Trouw sprak zeggen te zijn misbruikt door een ouderling. In Nederland zijn ongeveer 30.000 Jehovah’s Getuigen.

In Rusland hebben de autoriteiten inmiddels besloten om de Jehovah’s Getuigen te verbieden. Moskou heeft de organisatie bestempeld tot ‘extremistische organisatie’ die haar activiteiten moet staken.

[Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elske
Elske
6 jaren geleden

Ik ben zelf geen Jehova Getuige. Ik zou me er ook nooit bij aansluiten. Ik ben misschien wel enigszins anti Jehova Getuige. omdat ik me heb verdiept in de oorsprong / oprichter van de beweging. In het geval van de Jehova Getuigen is dit dhr. CT Russell. Deze beste man was vrijmetselaar of had hier sterke connecties mee. Bij mij begint het dan altijd te kriebelen. Het zelfde is het geval met de oprichters van de Mormonen (J. Smith); ook vrijmetselaar. Ik vraag me altijd af of de leden hier wel kritisch naar kijken. Wat het artikel betreft in Trouw ben ik echter wel sceptisch; ik vind dat hier sprake is van een hetze. De Jehova’s die ik ken zijn goede mensen, komen afspraken na, zijn over het algemeen veel te goedgelovig; kuddedieren. Dat er eens een rotte appel tussen zit heb je bij elk geloof, bevolkingsgroep, etc.. Willen ze hier soms ook de Jehova’s verbieden zoals in Rusland? Dat hoeft voor mij dus niet; het is een vrije keus en we leven gelukkig in een democratisch land. Ik wens de slachtoffers sterkte.

Willem H Janssen
Willem H Janssen
6 jaren geleden

Er mankeert zo wie zo wat aan religieuze mensen. Geestelijk klopt er iets niet wanneer je jouw leven in dienst stelt van iets wat niet bestaat.

Johan
Johan
6 jaren geleden

Religie is een verdeel en heers techniek!

Wat het doet het haalt families uit elkaar om een kansloze mening verschil! Welke god zogenaamd beter is!
Het creëert oorlogen!
Zie hoeveel criminelen, maffia leden zogenaamd zijn bekeerd tot een heilige!
Moet ik nog meer vertellen?

trackback
Het Wachttoren genootschap bijkt een waar pedofielennest te zijn | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden

[…] Op het alternatieve nieuws schonk ninefornews.nl er aandacht aan: https://www.ninefornews.nl/jehovahs-getuigen-paradijs-pedofielen/ […]

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x