Gezondheid

Meisje (8) met epilepsie moet kiezen tussen legaal sterven of illegaal leven. Haar ouders zijn nu dit van plan

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 8-jarige Sofie Voncken was enkele jaren geleden nog stervende, maar nu gaat het goed met haar. Volgens haar ouders dankzij het gebruik van medicinale cannabis.

“Dankzij de cannabis kan Sofie weer spelen, eten, kusjes geven, wandelingen maken en naar school gaan,” zegt haar vader.

“Voor de cannabis waren haar aanvallen zo hevig dat die levensbedreigend waren en hersenschade veroorzaakten,” voegt hij toe.

Springlevend

“Dokters zeggen dat dat nu niet meer het geval is,” klinkt het verder. Het meisje lijdt aan een onbehandelbare vorm van epilepsie en werd in 2015 opgegeven.

Twee jaar later leeft ze nog altijd, dankzij de toediening van cannabisolie, en is ze zelfs springlevend.

Sofie’s ouders pleiten er dan ook voor om cannabis te legaliseren. “Moeten wij ons kind legaal laten sterven bij gebrek aan cannabisolie?” vraagt vader Jean-Pierre.

Schending van mensenrechten

“Of moeten we op een illegale manier haar leven proberen te redden? Cannabis moet in de apotheek verkrijgbaar zijn tegen een aanvaardbare prijs,” zegt hij.

De ouders van Sofie halen de cannabis nu uit Nederland. In september gaan ze in gesprek met de Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

“Als de minister niet openstaat voor onze vraag, slepen we de Belgische staat voor de rechter voor schending van mensenrechten,” zeggen haar ouders.

Erkend als geneesmiddel

Ze hebben zo’n 100 patiënten rond zich verzameld die de actie steunen.

In een aantal Europese landen wordt cannabisolie al erkend als geneesmiddel, maar in België vooralsnog niet.

[Radio 2, Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Furious Anger
Furious Anger
4 jaren geleden

Ik zeg…. steunen die handel!! cannabis is een wonder plant, laat de medische wereld het nou eens erkennen zodat regeringen een wet in kunnen voeren. Aangezien dit financieel verlies voor de farmaseutische bedrijven inhoud zullen zei er alles aan doen om dit juist tegen te houden. Wat een “deel” schappelijke medemens bestaat er toch… niet dus

Kees Vermeulen
Kees Vermeulen
4 jaren geleden

Als de positieve verhalen juist zijn moet Canabis onmiddellijk uit het criminele hoekje en vrij verkocht worden . Het is toch van de gekken en asociaal dat je je doodziek kunt slikken anno 2017 aan allerlei vieze en smerige chemische troep wat niet werkt en over een natuurproduct zo verdomdt moeilijk wordt gedaan . Hier ligt een schone taak voor het toekomstige kabinet , doen ze nog eens iets echts nuttig ook . Kom op D66 maak hier nu voor eens en altijd eens werk van .

salvar
salvar
4 jaren geleden

ik heb het idee dat cannabis olie wel degelijk helpt en legaal moet worden.
als dit kid het niet meer mag gebruiken van de staat en dit sterft dan moet de staat aangeklaagd worden voor moordenaar.

jan
jan
4 jaren geleden

als het net zo is als in Nederland is krijg je 0 hier ben je geen mens maar een nummer
dus kan het niet dat schending van mensenrechten je ben mens af op momend dat je ouders aangeven van geboorten

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x