Gezondheid

Jongetje (8) verlost van epileptische aanvallen dankzij cannabisolie

Help anderen door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Forrest Smelser uit de Amerikaanse staat Oregon lijdt aan epilepsie. Tot voor kort had hij vaak last van aanvallen, maar daar is een einde aan gekomen dankzij cannabisolie.

Toen Forrest net acht jaar oud was, werd hij gediagnosticeerd met epilepsie. Sommige aanvallen duurden wel een kwartier lang. Aanvallen die langer dan vijf minuten duren kunnen tot permanente hersenschade leiden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De moeder van Forrest, Tanesha, belandde vaak met hem op de spoedeisende hulp, tot artsen hem oxcarbazepine voorschreven. De medicijnen maakten de aandoening alleen maar erger. “Hij schreeuwde, begon te vechten en sloeg zichzelf,” zei Tanesha.

Op een bepaald punt werd Forrest door het medicijn zelfs suïcidaal. Tanesha begon te zoeken naar alternatieven. Ze kwam informatie tegen over de voordelen van medicinale cannabis en besloot hem cannabidiol (CBD) te geven.

Na een behandeling van negen weken had Forrest geen last meer van aanvallen. CBD is één van de actieve bestanddelen van medicinale cannabis. Het stofje helpt tegen epileptische aanvallen, ontstekingen en pijn.

“Nu ik deze medicatie neem voel ik me als een normale jongen,” zei Forrest.

“Voor mij is het alsof dit zijn leven heeft gered,” zei Tanesha. “Ik weet dat het onconventioneel klinkt, maar het werkt!”

Forrest is één van de 467.711 kinderen in de Verenigde Staten met epilepsie. In Nederland hebben ongeveer 20.000 kinderen epilepsie.

[Medical Daily]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x