Binnenland

Je moet heel goed kunnen liegen, dat hoort erbij. Zo draaien politici de burgers een rad voor ogen

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Politici en de waarheid lijken nogal een moeizame relatie met elkaar te hebben. Niet voor niets prijken politici in onderzoeken naar betrouwbaarheid bovenaan de rij van minst vertrouwde beroepen.

Ger Koopmans, nu gedeputeerde in Limburg en tussen 2002 en 2012 Tweede Kamerlid, zei ooit over zijn beroep: “Je moet heel goed kunnen liegen. Dat hoort erbij.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Piet Hein Donner ontkende in 2011 in alle toonaarden dat hij in beeld was om vicepresident van de Raad van State te worden. Hij sprak van ‘baarlijke nonsens’. Het jaar erop kreeg hij de functie.

Geen

VVD-leider Mark Rutte beloofde in de verkiezingscampagne van 2012 dat elke werkende Nederlander er 1000 euro bij zou krijgen, dat aan de hypotheekrenteaftrek niet gemorreld zou worden en dat er ‘geen cent meer’ naar Griekenland zou gaan.

Geen van de drie beloften loste hij in. Toch werd zijn VVD bij de afgelopen verkiezingen weer de grootste.

Ook door mij

En vicepremier en minister van Landbouw Carola Schouten (CU) zei in Trouw: “Er ligt een grijs gebied tussen liegen en de waarheid niet helemaal recht doen, en ik merk dat in de politiek die ruimte behoorlijk wordt benut. Ook door mij, natuurlijk.”

Politieke leugens kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Nadat de Amerikaanse president George W. Bush beweerde dat Saddam Hoessein beschikte over massavernietigingswapens en banden onderhield met terroristen volgde een slepende oorlog met Irak.

Leugenaar

Na die oorlog werden de massavernietigingswapens niet gevonden.

De Amerikaanse cartoonist Harvey Kurtzmann zei: “Een politicus spreekt alleen maar de waarheid als hij een andere politicus een leugenaar noemt.”

Heb jij voorbeelden van liegende politici? Laat het weten in een reactie.

Foto: Tm Wikimedia Commons

[RD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Byter
Byter
6 jaren geleden

Wat dacht je van:
– die dikke Limburger die minister van Financiën werd: Wij krijgen alles wat we de Grieken hebben geleend terug
– die sociaal hypocriet (eerst FNV, toen PvdA toen HHEEEEELLLLL ERG RIJK van Chinees geld) Kok met zijn kwartje “tijdelijke” accijns verhoging??

Gladiator
Gladiator
6 jaren geleden

Geweldig……”ken jij voorbeelden van liegende politici”

Ja die heb ik maar ik weet zeker dat ik de ruimte niet heb om deze allemaal hier te benoemen en dat wordt op een gegeven moment ook nog eens behoorlijk saai echter een van de allermooiste (maar vooral erg domme) uitspraken van een politicus is voor wat mij betreft toch wel met afstand die van gekke Ivo, u weet wel, die dikke brombeer en vroegere burgemeester van Rotjeknorrrrrr, ja die ja, Ivo Opstelten inzake het onderzoek naar zijn holmaatje Joris Demmink toen hij tegen een verslaggever zei, komt ie……: “een minister liegt nooit”!!!!!!!!!!!
Deze heb ik zeker 10x in de herhaling gezet want DAT kon ik nu echt niet geloven en ik vond dit dan ook een gigaleugen van deze…..,nou ja, vul zelf maar in want ik kan dit heerschap absoluut niet serieus nemen!

Gladiator

salvar
salvar
6 jaren geleden

wat dacht je van de MH17 onderste steen boven nou die steen komt nooit boven of de verkeerde worden veroordeeld.
wat dacht je van dat iedere burger er op vooruit gaat bruto ja maar de rest kan je raden.
wat ik niet snap is dat gekozenen ook afgezet kunnen worden door de burger en waarom gebeurd dit niet?
ik zal het voortouw nemen RUTTE WEG WEZEN EN WEL DIRECT.

William
William
6 jaren geleden

Als je de leugen maar vaak genoeg herhaald ga je hem zelf geloven, kijk naar de grijns van Rutte, met zijn glimmende hoofd en het haar netjes in een scheiding… Helaas is het gros van de mensen zo gebrainwashed dat ze de leugens voor zoete koek nemen.

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x