Homepagina » Gezondheid » Advocaten hebben explosieve documenten over Monsanto in Europa. Dit kun je verwachten
Advocaten hebben explosieve documenten over Monsanto in Europa. Dit kun je verwachten

Advocaten hebben explosieve documenten over Monsanto in Europa. Dit kun je verwachten

Chemiereus Monsanto kan meer rechtszaken tegemoet zien, nadat het bedrijf een schadevergoeding van 289 miljoen dollar moest betalen aan een man die voor de rechter verklaarde dat hij kanker heeft gekregen van het middel Roundup.

Advocaten die betrokken zijn bij een rechtszaak in Californië zeggen dat ze onthullende documenten over de activiteiten van Monsanto in Europa hebben.

“Wat wij hebben is slechts het topje van de ijsberg,” zei advocaat Robert Kennedy Jr. “We hebben stukken in ons bezit, honderden stukken, die nog niet vrijgegeven zijn en sommige daarvan zijn explosief.”

Nog maar het begin

Veel van de documenten hebben betrekking op ‘wat Monsanto hier in Europa heeft gedaan’. “En dat is nog maar het begin,” klonk het.

Nadat bekend werd dat Monsanto een schadevergoeding van 289 miljoen dollar moest ophoesten, steeg het aantal rechtszaken tegen de chemiereus van 5200 naar 8000.

Experts zeggen dat de rechtszaken Monsanto’s nieuwe eigenaar Bayer de komende jaren vele miljarden dollars zullen gaan kosten.

Verdraaien

“De advocaten strijden voor meer democratie en transparantie, en meer inzicht in de manier waarop grote corporaties zoals Monsanto de feiten proberen te verdraaien,” zei Europarlementariër Bart Staes.

De Europese Unie trekt de vergunning voor Roundup mogelijk weer in. Eerder werd de vergunning voor het omstreden landbouwgif met vijf jaar verlengd.

Foto: Wikimedia Commons

[Euronews]


Vind je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Het zal tijd worden, en het zou mij niets verbazen als Monsanto ook achter de chemtrails zit.. ook daar word de natuur mee kapotgemaakt (inklusief ons.. mensen).
  In Tsjechie is roundup nog gewoon in de schappen bij Albert Heijn, nog net niet naast de verse groente afdeling… vertel me nu niet dat Alber Heijn niet weet wat voor rotzooi het is.
  Roundup maakt alle microorganismen kapot, resultaat “dode” aarde… je moet dan vervolgens gepatenteerde zaden kopen en heel veel rotzooi spuiten anders groeit het niet.. dat krijg je vervolgens op je bord.. direkt of indirekt.. dus eigenlijk is Roundup een soort rattengif voor de mens..

  28 likes
 2. we spreken hier over de moeder van nazi bedrijf IG FARBEN opgekocht ondertussen door bayer ze zijn terug 1 nu…. Vergeten hoe mosanto alle zaden onder patent stak???

  ben maar de boodschapper:

  zij zijn in beroêp gegaan: https://www.tijd.be/ondernemen/chemie/monsanto-in-beroep-tegen-miljoenenboete-aan-kankerpatient/10039412.html

  aub even logica gebruiken, in beroep krijgt die kanker patiënt niets meer, als die dan nog leeft.
  Hallo mosanto AKA IG FARBE? is rothschilds allergrootste multinational ooit die de mensheid genetisch moet vergiftigen in WOll waren zij de multinationals op aarde al die alles vergiftigden.
  mosanto wordt vrij gesproken in beroep, vergeten dat al die rechters in opdracht NWO werken, sorry is gewoon hard-core waarheid…
  IG FARBEN is ook NOOIT veroordeeld, mosanto = genetisch gemanipuleerd voedsel wat bayer opkocht tijdje geleden dus mosanto bestaat niet meer is bayer nu…

  we spreken hier over de moeder der moeders van een nazi bedrijf IG FARBEN opgekocht ondertussen door bayer ze zijn terug 1 nu…. Vergeten hoe mosanto alle zaden onder patent stak???

  ben maar de boodschapper: https://nos.nl/artikel/2234959-besmette-bedrijfsnaam-verdwijnt-monsanto-wordt-bayer.html

  zij zijn in beroêp gegaan: https://www.tijd.be/ondernemen/chemie/monsanto-in-beroep-tegen-miljoenenboete-aan-kankerpatient/10039412.html

  aub even logica gebruiken, in beroep krijgt die kanker patiënt niets meer, als die dan nog leeft.
  Hallo mosanto AKA IG FARBEN is rothschilds allergrootste multinational ooit die de mensheid genetisch moet vergiftigen in WOll waren zij de uber multinationals op aarde al die alles vergiftigden.
  mosanto wordt vrij gesproken in beroep, vergeten dat al die rechters in opdracht NWO werken, sorry is gewoon hard-core waarheid…
  IG FARBEN is ook NOOIT veroordeeld na WOll of Vietnam, mosanto = genetisch gemanipuleerd voedsel wat bayer opkocht tijdje geleden dus mosanto bestaat niet meer is bayer nu…

  13 likes
 3. Wat Monsanto heeft gedaan is de granen in ons brood aangepast tot een hybride ofwel genetisch gemanipuleerd.

  Vond het altijd vreemd want hoe kan een natuurlijk granen product nu ineens zo slecht zijn, en hoe zit het nu precies met die Gluten ?

  Veel mensen kunnen niet tegen Gluten, het is nooit goed voor een mens want het lichaam herkent dit niet en dit geeft een ontstekingsreactie in het lichaam.
  Dit geeft vele lichamelijke klachten waar men vaak de oorzaak niet van weet te vinden.

  Ga maar eens een maand over naar een vegetarisch dieet en doe er een Lever detox bij.
  Dit geeft echt een gigantisch groot verschil en je energie schiet omhoog en je gaat je ontzettend goed voelen.
  Probeer dit een maand en laat ook de suiker, zout en alcohol eens een maand weg.
  Je hebt geen zout nodig want dit is al voldoende aanwezig in groenten en je smaak zal veranderen omdat zout je smaakpapillen beïnvloed.
  Je brengt ook je lichaam terug in de staat waarin het zichzelf kan helen en allerlei kwalen zullen ( kunnen ) verdwijnen.
  Bij mij zeer zeker het geval al dacht ik dat ik een goede levensstijl had.

  https://www.ahealthylife.nl/moderne-tarwe-is-het-perfecte-chronische-gif/

  https://grainstorm.com/pages/modern-wheat

  https://www.optimalegezondheid.com/gluten-special-deel-1-intro/

  Is Gluten that bad for your health? | The Science
  https://www.youtube.com/watch?v=M0La27FNrA4

  Met dank aan Monsanto die de wereldbevolking, vul de rest zelf maar in .

  15 likes
  • Wie weet of Bayer werkt voor het WWF.
   10 mei 2010 – Maar liefst een derde van alle planten- en dierensoorten in de wereld dreigt deze eeuw nog uit te sterven.

   3 likes
 4. Als de Amerikanen een bedrijf van de hand doen zit er gegarandeerd een ruikje aan.
  Nu mag Bayer betalen.

  4 likes
  • [ Nu mag Bayer betalen. ]

   Reken er maar op dat Bayer van Monsanto een dochterbedrijf heeft gemaakt waar ze niet 100% voor verantwoordelijk zijn. Monsanto zou dan failliet kunnen gaan en dat is de hoogste prijs die Bayer mogeljk zou moeten betalen.

   4 likes
 5. Ach ja die rechtszaken, het vonnis en de woordjes; Sorry, ik zal het nooit meer doen worden uit gesproken.
  In werkelijkheid is er veel geld verdiend en het word verschoven.Het geld gaat op deze manier uit de boeken en in de zakken van de meesterschakers.
  Slim hoor.

  Het geld komt echt niet terecht in de samenleving of bij de familie van de boeren die zelfmoord gepleegd hebben, ook word het niet gebruikt om het milieu of de wetgeving te herstellen.

  De Bayer werkwijze.
  Er waren voor de Europese eenwording een groot aantal zeer schadelijke stoffen en dan spreek ik over honderden,die zeer streng gereguleerd werden.

  Nu is er van die regulering weinig meer over. De werkgevers worden alleen nog voorgelicht,en zo kon het recentelijke schandaal met chroom 6 in verf bij defensie plaats vinden.Dit is slechts het topje van de ijsberg. De chemische industrie heeft vrij spel. Vergunningen worden simpel “gegund”.

  Dat betekent niet dat deze stoffen zo maar in het milieu geloosd mogen worden. Nee, natuurlijk niet. Maar er is simpelweg geen toezicht meer op. Dat wil zeggen er is niemand die deze stoffen nog in het vizier heeft, tot er slacht offers vallen. En dan krijgt de werkgever een boete. Voor de rest gaat iedereen vrij uit.

  Slim gedaan hoor, Bayer.

  3 likes
 6. Ik begrijp eigenlijk niet waarom het volk , de mensen , dit n halve eeuw alweer ‘ slikken ‘ en Hoera Overwinning ‘ Monsanto moet n hele hoge Boete betalen . Zuchttt. Wanneer en Waar is de gerechtigheid.
  Ik zou graag de terroristen willen verzoeken hun billen en granaten ergens anders op te richten ..in de naam van Allah !

  0 likes
 7. Door gebruik dit middel meer dan 15 jaar geleden bij onkruid verdelging op de plaats kreeg ik ongeneeslijke acnea roseata in mijn gezicht, heeft me jaren ellende bezorgd?
  Met als gevolg jaren lang medicatie minosin en de gedachte daarover wat ik er al niet aan over gehouden hebt?
  Rutte haalt deze bedrijven zomaar binnen, en dat nb nog zonder belasting te betalen, zijn we nou helemaal van de pot gerukt????????
  Deze groot-bedrijven spelen elkaar de bal toe en de mens is proefkonijn?

  1 likes
  • met de pikmeerarresten staan de centrale en decentrale overheden niet meer ten dienste van het volk. zij kunnen niet meer wettelijk aansprakelijk gesteld worden voor hun wanbeleid. de overheid geniet strafrechtelijke immuniteit. m.a.w. we leven in een dictatuur. zolang de wetten niet herschreven/aangepast worden zitten we met criminele maffia praktijken en is er geen sprake van democratie.

   1 likes
 8. Nu Monsanto overgenomen wordt/is komen de rechtzaken in de VS aan de gang met veroordeling(en), begint ietwat op te vallen!

  0 likes
 9. Tja maar wat gaan we er nou aan doen???

  0 likes
 10. Een goede zaak dat MonsantoBayer’s glyfosaat wordt aangepakt, maar ik heb daarbij niet de illusie dat het met het sprayen met gif op de akkers, en daarmee via het grondwater onze flora en fauna verpestend, zal verminderen en/of stoppen. Want #glyfosaat @Monsanto/Bayer is natuurlijk niet het enige gif dat hiervoor verantwoordelijk is…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

bill gates

Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

Bill Gates is één van de rijkste ...

minister

Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...