Homepagina » Binnenland » Echt!? Kamerlid Bosma fileert ‘tenenkrommende’ overheidscampagne tegen nepnieuws. In dit filmpje opent hij de aanval op Ollongren
Echt!? Kamerlid Bosma fileert 'tenenkrommende' overheidscampagne tegen nepnieuws. In dit filmpje opent hij de aanval op Ollongren

Echt!? Kamerlid Bosma fileert ‘tenenkrommende’ overheidscampagne tegen nepnieuws. In dit filmpje opent hij de aanval op Ollongren

De overheid is een campagne gestart om mensen te waarschuwen tegen nepnieuws. Spotjes online en de site Blijfkritisch.nl moeten mensen helpen om nepnieuws in deze verkiezingstijd beter te herkennen.

De dreiging van desinformatie door ‘bepaalde’ landen is volgens het kabinet ‘reëel’, hoewel het geen concrete voorbeelden kan geven.

“Nepnieuws en desinformatie kunnen soms ontwrichtend werken,” stelde minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. “Check nieuws daarom en kijk waar het vandaan komt.”

Iets heel anders

Tijdens het debat over de campagne zei Kamerlid Martin Bosma (PVV): “Als we Kamerdebatten hebben, zetten we het mes op de keel bij deze minister: ‘Wat is nu precies nepnieuws?’. Daar komt eigenlijk geen antwoord op.”

In antwoord op Kamervragen zei Ollongren dat nepnieuws betrekking heeft op ‘heimelijke beïnvloeding door statelijke actoren’, oftewel overheden.

Bij de staatsomroep, bij mevrouw Jinek, noemde ze uitspraken die waren gedaan door Trump of PVV-leider Wilders als voorbeelden.

“Dan gaat het dus over iets heel anders,” benadrukte Bosma.

Tenenkrommend

De overheidscampagne tegen nepnieuws, die ongeveer een miljoen euro kost, is volgens hem tenenkrommend.

“Het is eigenlijk gewoon juf Ank van de Luizenmoeder, die op haar knieën gaat zitten om uit te leggen hoe computers werken,” aldus het Kamerlid.

“We weten nog steeds niet waar we het over hebben,” zei Bosma. “De minister trapt af met drie pagina’s in De Telegraaf over nepnieuws en Rusland.”

“Vervolgens zit ze bij Jinek om te klagen over Trump en Wilders,” klonk het. “We weten nog steeds niet waar het over gaat.”

Bekijk de video hieronder:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Was Rodebos
Was Rodebos
2 jaren geleden

Het enige nepnieuws wordt verspreidt door onze overheden en gecontroleerde media. Waar lezen we op de NOS en nu.nl over het KNMI dat klungelt met klimaatcijfers? Wat lezen we over het feit dat Al-Qaida en IS gefinancierd zijn door Amerika en Israël? Waarom wordt diversiteit constant als iets positiefs gepresenteerd in deze media, terwijl het juist zorgt voor voornamelijk problemen? Waarom zo weinig aandacht voor de massamoord op de Palestijnen? Waarom hoor je niks over Juncker die dronken rondloopt? Waarom graancirkels afdoen als gemaakt door mensen terwijl het zelfs wetenschappelijk is aangetoond dat dit niet zo is, maar dat de meeste cirkels door elektromagnetische puntbronnen van onbekende herkomst worden gemaakt? De enige oplossing is om 20 maart eens te stemmen en niet laf langs de zijlijn te schreeuwen. Als stemmen echt niet hielp waren er wel hele andere uitkomsten geweest bij die referenda over de sleepwet en EU. Dus laat je eens horen en geef Rutte en Brussel nou eens geen vrij spel!

Only you
Only you
2 jaren geleden

Pak de deepstate Aan?

Jeannette
Jeannette
2 jaren geleden

https://youtu.be/XDScj_4Ni-o Ook heel belangrijk nieuws over de NOS

Rob
Rob
2 jaren geleden

In antwoord op Kamervragen zei Ollongren dat nepnieuws betrekking heeft op ‘heimelijke beïnvloeding door statelijke actoren’, oftewel overheden. Eindelijk iemand in de politiek die kort uitlegt wat ze zelf doen en wat verspreid wordt via de MSM kanalen. In de volksmond staat dat ook wel bekend als propaganda om het volk een gewenste kant op te dwingen.

x

Check Also

marijnissen

Kijk: Marijnissen somt waslijst aan incidenten op die het kabinet Rutte de afgelopen 6 maanden heeft veroorzaakt

Vorige week dinsdag somde SP-leider Lilian Marijnissen ...

coronapas

Kabinet overweegt coronapas ook na 1 november te verplichten: ‘We zitten er tot in lengte der dagen aan vast’

Het kabinet is niet van plan om ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x