Mens en Dier

Christianne van der Wal: ‘Ik ben ook een professionele minister’

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!

Stikstofminister Christianne van der Wal (VVD) houdt vast aan de halvering van de stikstofuitstoot in 2030. “We voeren het coalitieakkoord uit,” zei Van der Wal op de dag dat CDA-leider Wopke Hoekstra in een interview had gezegd dat het jaartal 2030 ‘niet heilig is’.

Vrijdag heeft ze hem aangesproken tijdens de ministerraad. “Ik heb heel eerlijk tegen Wopke Hoekstra gezegd wat het met mij doet als mens. Het raakt je als mens als je je zo inzet voor een dossier en dan zo’n interview leest. Maar ik ben ook een professionele minister. Dan heb je het er even samen over en ga je weer verder,” zei ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ik heb geen idee

Eerder deed deze ‘professionele’ minister in de Kamer op zijn zachtst gezegd nogal opmerkelijke uitspraken.

Een greep: “Hoe werkt die KDW (kritische depositiewaarde, red.) nou eigenlijk? Laten we daar nou eens voor alle duidelijkheid mee beginnen. Hoe meer en hoe langer je de KDW overschrijdt, des te groter de schade zal zijn omdat stikstof opstapelt. Het neemt niet af. Verdampt niet, stapelt op. Het blijft opstapelen.”

“Welke ruimte de EBS (Europese Biodiversiteitsstrategie, red.) biedt aan de lidstaten voor een eigen invulling? Nou, voor wat betreft hun bijdrage aan de doelstellingen voor gebiedsgericht… gebiedsbescherming kunnen lidstaten daaraan hun eigen invulling geven. De bijdrage hoeft niet alleen te bestaan uit gebieden die beschermd worden op grond van eigen nationaal natuurbeleid. Voor wat betreft de doelstellingen om natuur te herstellen, hebben lidstaten nu ook ruimte om daaraan hun eigen invulling te geven, dat verandert. Dit is zo leuk. Wat hier staat, is dat het EU-wetsvoorstel definitief wordt vastgelegd. Kortom: ja. Ik heb geen idee,” lachte Van der Wal.

4.8 87 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

203 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Pr🤪fessionele 🤏mini-ster😳, narcisme ten voeten uit!

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Vroeger werden die nono’s met ‘excellentie’ (voortreffelijkheid) aangesproken.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Mag ik even heel hartelijk lachen om de uitspraken van deze zogenaamde Stikstofminister?

Tjonge, tjonge, tjonge. WAT zitten er toch een groot aantal kneuzen in de huidige regering. Dat is natuurlijk in de afgelopen decennia wel vaker voorgekomen, maar volgens mij is het NU nog nooit zo verschrikkelijk geweest.

En dan dat slappe gezeik over die “natuur”. Zelf vind ik het belangrijker, dat boeren blijven “boeren” en voor ons allemaal vlees, melk, kaas en ALLE andere belangrijke producten blijven leveren, dan dat er bloemetjes en plantjes worden beschermd.

Daarmee wil ik natuurlijk absoluut niet zeggen, dat natuur NIET belangrijk is, maar dat mag NOOIT ten koste gaan van het welzijn van vele miljoenen mensen.

Verder heeft deze “doos” ook nog eens tien ton boter op haar kop. Ze is o zo bewogen met dat hele stikstofverhaal, maar WEL duizenden kilometers in een vliegtuig reizen om haar o zo vermoeide lijf wat rust te geven.

ALS zij werkelijk geloofwaardig had willen overkomen, dan was ze fijn in een huisje in Nederland gaan vakantievieren.

Wat het weer betreft hoefde ze absoluut niet zo ver weg te gaan.

Maar ja: zij neemt het verhaal Animal Farm van George Orwell zéér serieus. Er ZIJN natuurlijk de doodgewone varkentjes, maar OOK de boven hen gestelden. Zij pretendeert tot de laatstgenoemde soort te behoren.

Het wordt de hoogste tijd dat de rollen worden omgekeerd.

EN het wordt ook nog eens de hoogste tijd, dat er weer ministers en staatssecretarissen in een kabinet komen, die WEL verstand van zaken hebben.

Want DAT lijkt MIJ de allerhoogste tijd.

William
William
1 jaar geleden

De professionele minister heeft geen idee waar het over gaat,laat staan waar ze het over heeft, ik zou haar willen aanraden om de volgende docu te bekijken,(17 minuten) maar is in het Engels… ik heb geen idee of ze die taal kan volgen… https://www.brighteon.com/78f2882d-2c23-4b18-877f-4a5a65d4fb38

Misschien dat ze dan begrijpt wat voor onzin ze uitkraamt

Back to top button
203
0
We lezen graag je reactie!x