Mens en Dier

Kamerlid Fleur Agema pakt zorgminister aan: ‘Faalhaas!’

Help ons door dit met vrienden op je social netwerk te delen!

Zorgminister Conny Helder zei in Nieuwsuur dat ‘we voor de ouderenzorg echt steeds meer op onszelf aangewezen zijn’. “We hebben niet de mogelijkheid om de zorg op dezelfde manier te blijven geven,” aldus de minister.

Ze wil het aantal verpleeghuisplekken niet verder laten groeien. “We moeten het slimmer organiseren. Als we die verpleeghuisplekken willen handhaven, moeten we de rest anders organiseren.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ouderen moeten het straks vooral zelf, thuis en digitaal gaan oplossen. Met de slagzin ‘zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan’, vatte het kabinet samen welke richting het opgaat met de ouderenzorg in Nederland.

Faalhaas

Wonen in een verpleeghuis is straks echt alleen nog weggelegd voor wie niet meer thuis kan blijven.

Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) pakt Helder aan. “Geen geld voor 123.000 extra verpleeghuisplekken in 2040, maar wel netto 200.000 plekken voor immigranten in 2022?” vraagt ze.

“Faalhaas!” aldus Agema.

Vreselijke lulkoek

Een oudere met dementie die graag praktische oplossingen wil om langer thuis te blijven wonen, krijgt op de overheidswebsite de tip om een robotstofzuiger te kopen. “Wie slechtziend, slecht ter been of beginnend dementerend is, heeft geen robots nodig, maar een beschermde woonomgeving! En niet een opgever als minister Helder,” stelt het Kamerlid.

Ook anderen reageren kritisch. “Wat weer een vreselijke lulkoek van Helder in Nieuwsuur,” twittert huisarts Glenn Mitrasing.

Oud-Statenlid Eelco van Hoecke schrijft: “Asielzoekers waarvan een gedeelte zich ook nog eens misdraagt, worden in de watten gelegd en ouderen die heel hun leven braaf gewerkt hebben, moeten het maar uitzoeken.”

5 206 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
noh
noh
1 jaar geleden

Enge mensen, geen empathie. Nada, vraag me af waar t mis is gegaan. Ik moet meteen aan de film soylent green denken en dan vooral de eindscene met het ‘mooi’ sterven. Ze willen onze ouderen dood hebben. Was met corona al zeker duidelijk. Nu zie je ook goed dat het allemaal onderdeel is van die agenda 2030. Het een volgt het andere op. Overal zie je de verbanden van dat beleid. En dat deze engnekken er dan aan mee doen. Echt iets serieus met dit land, we zijn de enige die zo braaf meespelen met die wef bende. We waren in wo2 ook de braafste met ons perfecte bevolkingsregister.

Gert Jansen.
Gert Jansen.
1 jaar geleden

Nederland is een Nederlaag voor de Nederlanders.

Marijke
Marijke
1 jaar geleden

Angst regeert met deze ‘Puppets on strings’.

Anja Heij
Anja Heij
1 jaar geleden

Alweer een voorbeeld van een incompetente en gevoelloze minister.
Ik heb demente mensen om me heen gehad; ze kunnen het knopje van het koffie-apparaat niet meer vinden om maar wat te noemen; een robotstofzuiger is iets waar ze alleen wezenloos naar kunnen kijken. Ze kunnen nog een tijd redelijk goed leven als iedereen in hun omgeving een tandje bijzet en als normaal mens doe je dat dan en als normale overheid ondersteun je dat dan. Maar als de ‘minister van zorg’ zelf een gevoelloze robot is geworden…ja, weg ermee dan. Deze minister is de zoveelste schande voor ons land.

Back to top button
137
0
We lezen graag je reactie!x