Homepagina » Gezondheid » Mogelijk kankerverwekkende stoffen aangetroffen in babymelk. Deze soorten moet je vermijden
Mogelijk kankerverwekkende stoffen aangetroffen in babymelk. Deze soorten moet je vermijden

Mogelijk kankerverwekkende stoffen aangetroffen in babymelk. Deze soorten moet je vermijden

Babymelk van Neolac, Hero Baby en Nutrilon bevat in Nederland schadelijke minerale oliën. Dat blijkt uit laboratoriumonderzoek in opdracht van voedselwaakhond foodwatch.

In de babymelk werden zogeheten aromatische bestanddelen van minerale oliën ontdekt die vermoedelijk kankerverwekkend zijn.

De voedselwaakhond pleit voor wettelijke maximumgehaltes voor minerale oliën en waarschuwt ouders tegen het gebruik van babymelk die vervuild is met deze stoffen.

Horen niet thuis

“Aromatische minerale oliecomponenten horen niet thuis in voedsel, zeker niet in producten voor zuigelingen,” stelt foodwatch.

“Vooral als het gaat om voeding voor pasgeborenen moeten ouders er absoluut op kunnen vertrouwen dat de producten onschadelijk zijn voor de gezondheid,” klinkt het.

Babyproducten die mogelijk kankerverwekkende minerale oliën bevatten zouden onmiddellijk en overal uit de schappen moeten worden gehaald, aldus foodwatch.

Slechts één niet

Er werden in Nederland in totaal vier producten getest op minerale oliën. Drie daarvan waren verontreinigd en slechts één niet: AH zuigelingenmelk 1 Standaard 0-6 maanden.

Deze producten bleken wel verontreinigd met bestanddelen die worden verdacht van kankerverwekkend potentieel:

 • Neolac Biologisch 1 Volledige zuigenlingenvoeding, 0-6 maanden
 • Hero Baby nutrasense hypo-allergeen, 0-6 maanden
 • Nutrilon Dieetvoeding bij koemelkallergie 1, 0-6 maanden

De waakhond roept de NVWA op om de producten uit de schappen te halen en wil dat beleidsmakers nu eens haast maken met strenge wetgeving.

[foodwatch]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rini schreef:

  De stof Natriumseleniet als goedgekeurde hulpstof heeft heel veel uitwerkingen op het menselijk systeem, uitwerkingen die herkenbaar zijn bij het grote gros van de zuigelingen, peuters en kleuters. Ze krijgen het dus écht met de paplepel ingegoten.

  Erg aardig om te zien op het veiligheidsblad aangaande deze stof op wikipedia, dat er bijzondere gevaar iconen vermeld staan. Toen ik de dame van het consultatiebureau (naar aanleiding van de geboorte van onze eerste dochter) hierop attent maakte, sloeg de gemoedelijke sfeer om als een blad aan de boom. De vragen met betrekking op vreemde chemische stoffen in vaccins en mogelijke nadelige gevolgen voor de gezondheid van ons eerste kind werden onhebbelijk verwezen naar het land der fabelen en bleek uiteindelijk olie op het vuur voor deze dame. Ze pakte hevig geirriteerd haar spullen en verdween met gepaste haast. Bijzonder hoe met cursuspraat deze schadelijke stoffen als veilig bestempeld blijven voor de massa.

  Liever getroost door leugens dan gekwetst door de waarheid?
  Ik kan alleen maar adviseren op basis van opgedane ervaring omtrent chemische stoffen in de zin van gedegen zelf-onderzoek.

  13 likes
  • paulien schreef:

   juist , het is een gribbis zooi . Het volk moet weer nuchter worden ! gaat zo niet helemaal goed .Lang niet leve onze geldbewuste volksvertegenwoordigers ! hoese hoese in de ple met corupte Hiele likkers , nu zg duurzaamheids debielen rotten !!!!

   3 likes
  • Gerard schreef:

   Waarom zou je met je kind naar het consultatiebureau gaan. Volg je gevoel, alle dieren weten van nature wat ze moeten doen met hun jongen, wij ook, als je maar naar je lichaam luistert.

   2 likes
 • arnoud schreef:

  Hetzelfde geldt eigenlijk voor de meeste bewerkte voedsel en lekkernijen die in de supermarkt te vinden zijn. De fabrikant knutselt er maar wat op los, weliswaar binnen ‘de gestelde richtlijnen’, maar vaak met het oog op hoe volgens hen een product het beste zou kunnen smaken en winst kan opbrengen, waardoor dubieuze ingrediënten veelal vrij spel krijgen. Als consument heb je daar vervolgens geen zeggenschap over, tijd is immers geld en er moet geproduceerd worden zonder uw vervelende tussenkomst, en dus moet je dan maar gewoon vertrouwen op de producent die voor jou denkt wat jij eet.

  9 likes
 • Margie schreef:

  http://westzaan.nl/molenaars-kindermeel-neeltje-swart/

  Molenaars kindermeel kregen wij met de paplepel ingegoten…Als moeder geen borstvoeding meer had

  Een eerlijk, puur en heerlijk product
  Helaas voor de babies, peuters en kleuters Molenaars kindermeel bestaat niet meer
  Organische rijstebloem wel, goede vervanger

  op bovenstaande website is te lezen hoe Molenaars kindermeel ontstaan is en hoe het uiteindelijk om zeep is geholpen

  7 likes
 • Mrs. No-one schreef:

  Ik zou niet langer meer zo’n kwetsbare zielige baby willen zijn, bloot gesteld aan allerlei commerciële invloeden en belangen die voor mij tot het schadelijkste voor mijn gezondheid en nog veel erger, kunnen doen gaan leiden.

  4 likes
 • x

  Check Also

  vlees

  Zwaar verontreinigd vlees verdwijnt in onze kroketten en bitterballen. ‘Hier maak ik me echt heel boos over’

  Vlees van runderen die leefden in het ...

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  >