Binnenland

Kijk: AIVD ontwaart overal ‘complotten’, maar als FVD naar voorbeelden vraagt, blijft het oorverdovend stil

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

De AIVD stelt in haar jaarverslag dat ‘rechts-extremisme’ en ‘rechts terrorisme’ een (veel) grotere bedreiging zijn voor de rechtsorde dan ‘links-extremisme’. Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft daar Kamervragen over gesteld aan minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken.

De minister stelt dat de AIVD het afgelopen jaar ‘een groei heeft waargenomen van het rechts-extremisme in Nederland’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Ontwijkend antwoord

Van Houwelingen vroeg haar of ze erkent dat de grote gewelddadige politieke aanslagen van de afgelopen decennia in ons land – zoals de aanslag op de Centrum Democraten in 1986, waarbij de vriendin van Janmaat haar been verloor; de aanslag die de woning van Aad Kosto in 1991 grotendeels verwoestte; en de brute moord op Pim Fortuyn 20 jaar geleden – niet zijn verricht door ‘extreemrechts’, maar juist kwamen vanuit de ‘extreemlinkse’ kant van het politieke spectrum.

Bruins Slot antwoordde ontwijkend: “Iedere vorm van gewelddadig extremisme veroordeel ik in de meest sterke bewoordingen.”

Het FVD-Kamerlid vroeg haar of ze drie voorbeelden kan geven van vergelijkbaar gewelddadige politieke aanslagen in Nederland verricht door ‘extreemrechts’. De minister reageerde dat de AIVD ‘zorgen heeft’ over het accelerationistisch gedachtegoed, maar dat dit in 2021 in Nederland ‘niet heeft geleid tot terroristisch geweld’.

Let op hoe vaak er geen antwoord wordt gegeven

In het jaarverslag spreekt de AIVD over ‘complottheorieën van anti-overheidsextremisten’. Van Houwelingen vroeg haar of ze daar een paar voorbeelden van kan geven. “De AIVD doet in het openbaar geen uitspraken over specifieke complottheorieën,” luidde het antwoord.

De AIVD heeft het in het jaarverslag daarnaast over ‘aansprekende complotdenkers en critici van onder meer het coronabeleid van de regering, met eigen mediakanalen’. Van Houwelingen vroeg Bruins Slot of ze een aantal voorbeelden kan geven van deze ‘aansprekende complotdenkers’. Hij kreeg opnieuw geen antwoord: “De AIVD doet hier in het openbaar geen uitspraken over.”

In het jaarverslag valt verder te lezen dat ‘anti-overheidsextremisten structureel desinformatie en verhalen verspreiden waarvan ze vaak weten dat die niet kloppen’. Je voelt ‘m al aankomen: “De AIVD doet hier in het openbaar geen uitspraken over.”

“De AIVD ontwaart overal bedreigingen en ‘complottheorieën’, maar als we ze naar voorbeelden vragen, blijft het steeds oorverdovend stil. Let op hoe vaak er geen antwoord wordt gegeven op de vraag, omdat er geen antwoord is,” schrijft Van Houwelingen op Twitter.


5 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Legowo
Legowo
1 jaar geleden

AIVD= Ons kent Ons.

Steven
Steven
1 jaar geleden

Wat ze eigenlijk willen zeggen is dat de mond moet worden gesnoerd van andersdenkenden… want die zijn immers een ‘GROOT gevaar’ voor hun poppenkastagenda 2030!

Annette
Annette
1 jaar geleden

EEN DUIDELIJK VERHAAL!!!

Tegenwoordig, anno 2022, is IEDEREEN, die het niet eens is met de huidige regering, een persoon, die gelooft in complottheorieën, een rechts-extremist, een racist en ook nog eens een terrorist.

Wow, dat is wel wat, als je er goed over nadenkt.

Dit is ook absoluut een totaal nieuw fenomeen. Ik ben 73 jaar en tot, zeg maar zo’n 10 jaar geleden, was het heel normaal, dat verschillende personen verschillende meningen hadden.

Tegenwoordig is dat anders. Als je de euvele moed hebt om er zomaar een andere mening op na te houden…. nu, dat is niet best hoor. Dan dien je eigenlijk uit de samenleving verwijderd te worden. Dan ben je “gek” en ook nog eens “gevaarlijk”.

De AIVD is een compleet belachelijke organisatie. Zij focussen zich nu alleen nog maar op iedereen (die dan voor het gemak rechts-extremistisch wordt genoemd) en de werkelijk gevaarlijke elementen (als voorbeeld BLM en Antifa), die worden buiten schot gelaten.

Dat is natuurlijk ook logisch, als je bedenkt, dat deze méér dan verwerpelijke organisaties, precies datgene doen, wat onze overheid en het World Economic Forum, juist willen.

Pepijn van Houwelingen kan vragen blijven stellen totdat hij een ons weegt. Antwoorden zal hij nooit krijgen.

Onze politieke “leiders” (heeft natuurlijk absoluut nul komma nul te maken met het leiden van ons land) hebben een cursus gevolgd, genaamd: geen vragen beantwoorden, maar simpelweg uit je nek l*llen.

De weinige ECHTE politici in de Tweede Kamer worden 100% niet serieus genomen. Ik heb ongelooflijk respect voor hun, dat ze dit zó volhouden.

En terwijl het land zo ongeveer in brand staat (ik denk dat ik dan écht niet overdrijf), gaan de “dames” en “heren” van de regering, samen met de leden van de Tweede Kamer, voor zo’n acht of negen weken op vakantie.

WAT zullen ze ook vreselijk moe zijn van het constant liegen en bedriegen van het Nederlandse volk.

Jetze
Jetze
1 jaar geleden

Aanvallen op burgers, politieke moorden, gericht schieten op jeugdige boeren, puurbloedigen de toegang tot de maatschappij ontzeggen, aanzetten tot geweld tegen dezelfde puurbloedigen, aanzetten tot zelfdoding doormiddel van een chemische injectie, mensen financieel afzetten vanwege een klimaat dat hoe dan ook veranderd, schaarste creëren, een groot land dwingen tot oorlog en zover uitdagen dat deze mogendheid straks misschien kernwapens in zal zetten?

Allemaal terrorisme van links, en de AIVD heeft praatjes over rechts?

Back to top button
117
0
We lezen graag je reactie!x