CoronaBinnenland

Aantal ambulanceritten plotseling explosief gestegen: ‘Dit is absurd’

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

In het eerste kwartaal van dit jaar is het aantal ambulanceritten plotseling zeer sterk gestegen. Ambulancezorg Nederland (AZN) ‘staat voor een raadsel’. “Ik hoor nu over regio’s met een stijging van 18 procent. Dat is extreem,” zei voorzitter Han Noten.

“Het aantal ritten heeft zich altijd stabiel ontwikkeld, maar als je opeens over dubbele cijfers gaat praten, dan is er systematisch iets mis. Dit is absurd,” aldus Noten, die laat weten dat er een onderzoek wordt ingesteld.

Dit moet niet nog een kwartaal gebeuren

In totaal reed ongeveer 400.000 keer een ambulance naar een patiënt, veel meer dan de verwachting van zo’n 350.000 keer. “Ik kan het niet verklaren,” zei Noten. “Ik weet het gewoon echt niet.”

Hij voegde toe dat het personeelstekort in de ambulancezorg nog behandelbaar is, ‘maar dit moet niet nog een kwartaal gebeuren, dan weet ik het gewoon niet’.

Ik zeg niks

Journalist Annelies Strikkers reageert: “In alle 25 regio’s in Nederland is het aantal ambulanceritten explosief gestegen in het eerste kwartaal van dit jaar. Stijgingen van 10 tot 18 procent. Sinds de start met prikken: oversterfte, zomergolven corona, toename hartklachten. De olifant vult de hele kamer.”

“Opheldering vereist,” schrijft data-analist Daniël van der Tuin. Theatermaker George van Houts twittert: “Ik zeg niks.”

4.8 121 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
216 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
6 maanden geleden

Wie het nu nog niet weet, zal het wellicht nooit te weten komen…

Pieternella
Pieternella
6 maanden geleden

Ik zeg ook niks.

Danny
Danny
6 maanden geleden

We staan voor een raadsel 😂 hier in Belgie vandaag 17 gezien en gehoord

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
6 maanden geleden

Kijk ook eens naar de Jimmy Dore Show. Die weet vaak ook leuk cijfermateriaal op te diepen. Het beeld in GB is vergelijkbaar.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

216
0
We lezen graag je reactie!x