Mens en Dier

Zo neemt Rutte iedereen weer in de maling

Help door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

Premier Rutte heeft de afgelopen dagen gezegd dat hij de migratie via de EU wil beperken. Hij beloofde VVD-leden op het najaarscongres van zijn partij dat de instroom van asielzoekers ‘substantieel’ wordt teruggedrongen en dat hij daar de komende maanden hard aan gaat werken. In februari komt er een extra EU-top over migratie.

“We hebben afgesproken om daar prioritair over te gaan spreken en we gaan heel veel daarvoor doen,” zei Rutte tegenover de pers. “Ik heb nauw contact met heel veel collega’s die er ook veel mee te maken hebben, zoals de Belgen, de Oostenrijkers, de Italianen, de Fransen. We gaan heel nauw samen optrekken ook met de Commissie om tegen die tijd ervoor te zorgen dat we echt weer stappen kunnen zetten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het zal nooit in één keer kunnen

Tijdens de top zullen ‘zoveel mogelijk’ knopen worden doorgehakt, aldus Rutte. “Het zal nooit in één keer kunnen, is mijn ervaring in Europa. Het gaat altijd in stappen.”

Wat is wat hem betreft de minimale uitkomst op die extra EU-top? “Dat we op alle vlakken waar Europa iets aan kan doen, voortgang boeken.”

Pure oplichterij weer dus

Politiek verslaggever Fons Lambie van RTL Nieuws vroeg hem of de instroom in februari beperkt is, zoals hij heeft beloofd op het VVD-congres. “Nee, dat zal niet in februari zover zijn. We werken stap voor stap aan het oplossen van het probleem, maar het is niet in februari opgelost,” zei Rutte.

Wanneer dan wel? “Dat gaat langer duren.”

Sportverslaggever Jack van Gelder reageert: “Het in de maling nemen gaat onverstoord door.” PVV-leider Geert Wilders voegt toe: “Pure oplichterij weer dus!”

4.9 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
1 jaar geleden

Stap voor stap MARK RUTTE ERUIT!!!!
Ouwe gek 😛

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

nou Merijn, deze kan weer toegevoegd aan de waslijst

Speelman .lj
Speelman .lj
1 jaar geleden

Pinokio blijft liegen en dan lullen over respect welke dan , hij heeft nu zelfs zijn eigen kiezers bedrogen wat een ongelofelijke schoft .

Frans
Frans
1 jaar geleden

Dat zijn we toch gewend van deze rotzak. Ik krijgnog 1000 euro van hem.

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x