Het Complot

Kijk: Chadi (20) legt uit waarom hij in complottheorieën gelooft

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

Nederland telt steeds meer ‘complotdenkers’. Tegelijkertijd neemt het vertrouwen in de overheid af. De Balie liet een aantal Amsterdamse jongeren aan het woord die zich weinig gehoord voelen in het publieke debat.

Eén van hen, de 20-jarige Chadi, vertelde waarom hij in complottheorieën gelooft. Op 6 april 2016 werd er een raadgevend referendum georganiseerd om te beslissen over het associatieverdrag met Oekraïne. Het advies van de Nederlandse bevolking was duidelijk: 61 procent was tegen. Toch gingen Rutte en co. dat verdrag aan. “Dit vond ik als 14-jarige jongen een enorme schande,” zei Chadi.

“Sinds dat moment in 2016 is het van kwaad tot erger gegaan. Met een stroomversnelling in 2020 toen corona kwam. Toen de overheid zichzelf ineens het recht gaf om het volk te vertellen wanneer het wel of niet naar buiten mag, of een zaak wel of niet open mag en zelfs of ik mijn familie wel of niet knuffelen mag,” vervolgde hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Totaal niet het beeld van de media

“Ik ben van mening dat – ongeacht de situatie – de overheid het volk moet blijven dienen en nooit meer moet betuttelen.”

Tijdens corona hebben wij gezien dat als je kritische gedachten jegens het beleid van de overheid had, je als wappie werd bestempeld. Dit werd geframed als een kleine, gekke groep mensen met waanideeën. Maar om mij heen zag ik heel veel mensen met dezelfde gedachtegang als ik, aldus Chadi.

“Bijna al mijn leeftijdsgenoten, maar ook genoeg volwassenen met een doodnormale 9 tot 5. Totaal niet het beeld van de media: fakkeldragende, in aliens gelovende mensen die op onrust zaaien uit zijn. Ik zag nette, eerlijke, werkende mensen die onbeantwoorde vragen stelden bij de toch wel opmerkelijke gebeurtenissen van de afgelopen drie jaar,” voegde hij toe.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ik vind dat wij recht op uitleg hebben

“Ik ben een doodnormale burger, maar helaas moet ik constateren dat ik ook wappie ben, want ik vind de tunnelvisie op vaccins als oplossing voor de pandemie onverantwoord,” benadrukte Chadi. “Want ik vind een vaccin dat binnen twee jaar is ontwikkeld onverantwoord. En bovenal: ik vind dat wij recht op uitleg hebben als de helft van het kabinet op de site van het World Economic Forum staat.”

“Alsof al het bovengenoemde niet genoeg was, worden veel prominenten uit de Nederlandse politiek trots geportretteerd op de site van een organisatie met ideeën om persoonlijke eigendommen te verbieden of af te schaffen, een chip in onze breinen te zetten om overheden onze emoties te kunnen laten monitoren en specifiek onze emoties jegens overheidsbeleid.”

Uitdrukking

Ook staat de invoering van CBDC’s op de planning. Deze nieuwe, door centrale banken ingevoerde digitale munt moet al het cash geld doen verdwijnen en overheden de mogelijkheid geven om al onze transacties bij te kunnen houden, stelde Chadi.

Hij sloot af met de volgende uitdrukking: “Zeggen dat het recht op privacy voor jou niet zo belangrijk is omdat je niks te verbergen hebt, is net als zeggen dat de vrijheid van meningsuiting onbelangrijk is omdat je niks te zeggen hebt.”

4.9 161 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nos=fakenews
nos=fakenews
2 maanden geleden

Laten we hopen dat de Marokkaanse gemeenschap massaal FVD gaat stemmen komende verkiezingen.

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
2 maanden geleden

Volgens mij was het z.g. vaccin voor Covid-19 al ontwikkeld voordat Covid-19 überhaupt bestond.

Ann
Ann
2 maanden geleden

Applaus!

Tanya
Tanya
2 maanden geleden

GOED gezien Chadi…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

123
0
We lezen graag je reactie!x