Binnenland

Klimaatbeweging praat openlijk over toepassen van geweld: ‘Wordt GroenLinks nu verboden?’

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Over twee weken zou in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een debatavond plaatsvinden over het klimaat. Tijdens de avond zou gereflecteerd worden op de vraag of er geweld gebruikt moet worden om de klimaataanpak af te dwingen. Nadat verschillende deelnemers zondag lieten weten af te zien van hun komst, werd de avond geannuleerd.

In de aankondiging van Pakhuis de Zwijger stond: “Is vreedzaam protest wel genoeg, of zou het gebruik van geweld, dan wel tegen objecten, dan wel tegen personen, heroverwogen moeten worden?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Onder anderen GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger en advocate Benedicte Ficq (Extinction Rebellion) zouden deelnemen aan de avond. “Ik sta voor vreedzaam protest en voor mij staat buiten kijf dat geweld gebruiken daarbij niet hoort. Ik heb de organisatie laten weten dat nu dit de insteek is, ik niet aanwezig ben,” schrijft Kröger op Twitter.

Weer een stapje dichter bij terrorisme

Ook Ficq trok zich terug. “Ik wil mijn naam niet (laten) verbinden aan een debat over het gebruik van geweld,” licht ze toe via LinkedIn.

De organisatie wordt overstelpt met kritiek. PVV-leider Geert Wilders vraagt aan minister van Binnenlandse Zaken Bruins Slot: “Wordt GroenLinks nu verboden?”

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas voegt toe: “Verander het woord klimaat in stikstof en de sprekers in boeren, stond de hele Tweede Kamer op de kop.”

“Weer een stapje dichter bij terrorisme. Gewoon openlijk, omdat het kan,” reageert econoom Wouter Roorda.

Waar eindigt dit

Kandidaat-Statenlid Annelies Strikkers merkt op: “Toen Gideon van Meijeren de hoop op een fluwelen revolutie uitsprak, stonden de media er dagen vol van en werd er aan de talkshowtafels zelfs opgeroepen tot een partijverbod voor FVD. Maar dit kan gewoon zomaar?”

“Bedankt Postcodeloterij. Dit is wat jarenlang hersenspoelen en bangmaken met mensen doet. Waar eindigt dit? Als geweld al gewoon openbaar in zaaltjes besproken wordt, wat bespreken ze dan in het geheim?” vraagt columniste Marianne Zwagerman zich hardop af.

Doodeng

De zaal was gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam. Annabel Nanninga, fractievoorzitter van JA21 Amsterdam, heeft raadsvragen gesteld. “Doodeng dat extreemlinks serieus gaat praten over geweld toepassen.”

Arts en advocaat Lucas Bergkamp wijst erop dat de klimaatbeweging zich met dit krankzinnige ‘morele beraad’ buiten de democratische rechtsstaat plaatst. “Het OM krijgt het druk – aanzetten tot en uitlokken van zware misdrijven (15 jaar), voorbereiden van strafbare handelingen, deelname aan een criminele organisatie, et cetera. Gezellige boel bij die klimaatactivisten.”

4.8 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
1 jaar geleden

Groen en links is niet vies van geweld, denk aan de Macro-branden, RaRa, Wijnand Duivedak, aanslag op Aad Kosto, Pim Fortuyn vermoord, jesse klaver, die op z’n partijkantoor aan explosieven knutselt en zo zullen er vast wel meer voorbeelden zijn.

mark
mark
1 jaar geleden

Wat een klootzakken extreme terroristen zijn het toch…How dare you..!

Boink
Boink
1 jaar geleden

Ze vragen ergens om denk ik….
Hitler was ook radicaal-links

Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
1 jaar geleden

Goede uiteenzetting v.d. commentatoren in dit artikel.

De regering heeft dit zelf uitgelokt.
Liegen en bedriegen halen bij degenen langs de zijlijn machteloos gevoel op.
Dan denkt men aan geweld als enige uitweg

De tunnelvisie moet eindigen en gezonde discussies moeten mogelijk worden.

Zolang de regeerders naar anderen als eigen volk luisteren, waaronder wetenschappers e.d. komt er geen gezonde vooruitgang.

De politiek heeft dit op het geweten.

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x