Binnenland

Eerste Kamer keurt stilletjes wet goed: ‘Stasi zou zijn vingers hierbij aflikken’

Help mee door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

Dinsdag heeft de Eerste Kamer een wet goedgekeurd die inlichtingendiensten AIVD en MIVD makkelijker laat aftappen.

De wet regelt daarnaast dat zogeheten bulkdatasets met grote hoeveelheden persoonsgegevens langer mogen worden bewaard. Die hoeven niet langer na anderhalf jaar te worden verwijderd als ze niet meer relevant zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De meeste partijen vinden dat de inlichtingendiensten meer bevoegdheden moeten krijgen met het oog op de geopolitieke situatie. Partijen als GroenLinks-PvdA, Volt en Partij voor de Dieren maken zich wel zorgen om de privacy van burgers.

Kaltgestellt

Bij het laatste in Nederland gehouden referendum vonden vele mensen het nog belangrijker om het voorstel om inlichtingendiensten meer ruimte te geven naar de prullenbak te verwijzen.

Na de afschaffing van het referendum kon het in de luwte alsnog worden ingevoerd en met deze laatste wetswijziging zijn alle remmen eraf en hebben we een systeem opgetuigd waar de Stasi zijn vingers bij zou aflikken, reageert jurist Jacob van der Veer.

Toezichthouder CTIVD, die volgens hem terecht kritisch was over deze ontwikkelingen, is kaltgestellt. De voorzitter, Nico van Eijk, vertrok vorige week wegens vermeende verstoorde verhoudingen.

Vogelvrij

Het kritische rapport dat kort ervoor uitkwam, was kennelijk niet in goede aarde gevallen, aldus Van der Veer.

“Het gaat lekker, mensen! De overheid is goed op dreef. Zijn we vrije vogels? Of vogelvrij?” vraagt jurist en psycholoog André Rozendaal. “De Eerste Kamer kiest voor die laatste optie. ‘Bedankt’ namens alle mensen, inclusief jullie eigen kinderen. En vergeet niet: elk totalitair regime eet uiteindelijk ook zijn eigen kinderen op.”

Bekijk ook het filmpje van Pieter Parlevliet over Nico van Eijk (en waarom zit iemand van terreurbestrijder NCTV bij de CTIVD?):

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
2 maanden geleden

Begin gelijk maar met het tappen bij Rat Rutte ,dan heb je de handen vol aan .

Riawoord
Riawoord
2 maanden geleden

Het beest spartelen nog.

roel
roel
2 maanden geleden

” Partijen als GroenLinks-PvdA, Volt en Partij voor de Dieren maken zich wel zorgen om de privacy van burgers “. als de doorslag van de stemming bekend is mogen alle fascistische eenheden om de beurt een juiste morele keuze naar voren schuiven goede sier te maken bij het stemvee.

Annette
Annette
2 maanden geleden

Die vraag van André Rozendaal kan ik wel beantwoorden, hoor: WIJ, de inwoners van Nederland (en dan uiteraard voornamelijk de OORSPRONKELIJKE bewoners) zijn vanaf NU géén vrije vogels meer (waren wij volgens mij al lange tijd niet meer) maar dus VOGELVRIJ!!!

Toch denk ik zelf, dat wij nu niet met z’n allen in de angstmodus moeten schieten, want daar bereiken wij absoluut niets mee.

HOE denken die inlichtingendiensten AIVD en MIVD in vredesnaam de capaciteit vandaan te halen om miljoenen mensen hier in Nederland permanent te controleren?

DAT zou dan gedaan moeten worden door AI, want daar hebben ze, volgens mij, de mensenkracht niet voor.

Die Nico van Eijk blijkt in ieder geval een man te zijn, die nog wel principes heeft EN zijn hart op de goede plaats.

In ieder geval kunnen wij met z’n allen vaststellen, dat de wereld alsmaar krankzinniger wordt. Zoveel is wel duidelijk.

Vanochtend las ik op een Telegramkanaal, dat de regering in Canada (jullie weten wel, met die halvegare Trudeau) het christelijke geloof wil verbieden.
Ja, ECHT, dat verzin ik niet.

Toch denk ik, dat het héél belangrijk is, juist NU, om ons niet helemaal gek te laten maken.
Het blijft van het grootste belang om standvastig te zijn EN vooral, IEDERE DAG, te blijven genieten van de kleine dingen: luisteren naar mooie muziek, mooie gesprekken met gelijkgestemden en noem maar op.

Mijn goede raad is: STAY STRONG!

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x