Mens en Dier

Kijk: Gideon van Meijeren zegt dat geweld uit de hoek van GroenLinks komt, en wordt monddood gemaakt

Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) zei tijdens het debat over de persvrijheid en persveiligheid tegen Gideon van Meijeren (FVD) dat we met elkaar moeten kijken of we niet zelf bijdragen aan het giftige klimaat dat is ontstaan. Van Meijeren had eerder de term ‘rioolratten’ gebruikt.

“Dat klimaat leidt ertoe dat volksvertegenwoordigers minder goed hun werk kunnen doen, dat journalisten minder goed hun werk kunnen doen en dat de democratie uiteindelijk de grote verliezer is,” beweerde ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Het is interessant dat mevrouw Westerveld ermee begint dat we elkaar niet de maat moeten nemen, om mij vervolgens de maat te nemen. Nogmaals, wij kijken ook kritisch naar onszelf. Ik heb gezegd dat het woord ‘rioolratten’ inderdaad geen diplomatiek taalgebruik is. Ik heb toegelicht dat ik dit woord gewoon in de figuurlijke betekenis gebruikt heb. Die betekenis is gangbaar. Die staat ook in de Dikke Van Dale. Laten we nou niet doen alsof dít leidt tot intimidatie, bedreiging en geweld,” reageerde Van Meijeren.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zo kan het wel weer

“We zien juist dat het daadwerkelijke geweld voortvloeit uit de hoek van partijen als GroenLinks en dat woorden die hier gebruikt worden door Rosenmöller en andere GroenLinksers ertoe leiden dat politici kogels door hun hoofd geschoten hebben gekregen,” vervolgde Van Meijeren.

Hij werd onderbroken door voorzitter Van Meenen (D66): “Zo kan het wel weer.”

U gaat nu te ver

“Het zijn ongemakkelijke waarheden, maar dat maakt ze niet minder waar,” benadrukte Van Meijeren. “Het daadwerkelijke geweld komt uit de hoek van links. Dat zien we keer op keer. Daarom kan ik dit niet anders beschouwen dan als krokodillentranen.”

Van Meenen: “Ja, dat is duidelijk. Maar u gaat nu te ver.”

4.9 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hoogtijd
hoogtijd
11 maanden geleden

van Meenen u oordeelt HELEMAAL VERKEERT. het hele SCHWABISCHE, LEUGENKABINET GAAT VEEL EN VEEL TE VER, MET ALLES WAAR ZE MEE BEZIG ZIJN. GIDEON GA ZO DOOR EN LAAT JE NIET DE MOND SNOEREN DOOR AL DIE WEFFERS.

B....B.....
B....B.....
11 maanden geleden

Welke gek vermoordde pim ?
En waar was /is hij lid van ??
( schoonzoon van brennickmeijer btw )

Rinus
Rinus
11 maanden geleden

D66 is allergies voor de waarheid, misschien ook wel voor eerlijkheid, gewoon omdat het de nieuwe nazi’s zijn met een andere naam

arts
arts
11 maanden geleden

Wat gaat hier te ver was pim politiek niet ook ongewest we hebben het resultaat gezien 15 jaar geleden riep hij deze uitkomst al wat raar dat het uitkomt wist hij soms te veer wat hij wel met de betalende burger deelde voor wij zijn ze bezig niet voor de betalende nederlander dat is 100% zeker en zij verlaten het zinkent schip zij hebben al een goede functie elders gekregen door ons opzettelijk te vernietigen

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x