Great ResetBuitenland

Recordaantal dammen afgebroken en nu overstromingen: ‘Daar is de overheid dus aansprakelijk voor’

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

De hevige regenval leidde op eerste kerstdag tot veel overstromingen in Brabant. Straten en wegen stonden blank, op een recreatiepark in Bakel overstroomden 100 wc’s en de Maas trad bij Maren-Kessel buiten haar oevers.

Vorig jaar is een recordaantal dammen verwijderd uit rivieren in Europa. Het gaat om 325 dammen, 36 procent meer dan in 2021. In 16 Europese landen werden rivierdammen verwijderd. Spanje is met 133 dammen de koploper. In Nederland werden vorig jaar acht dammen gesloopt, waaronder een aantal in de Dommel in Noord-Brabant.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de meeste gevallen ging het om relatief kleine dammen, maar er zijn ook enkele tientallen stuwen van meer dan vijf meter hoog en waterkrachtdammen afgebroken.

Bewust

In augustus verscheen een artikel op de website van het World Economic Forum waarin wordt gesteld dat het verwijderen van dammen in Europa rivieren nieuw leven inblaast en de biodiversiteit stimuleert.

Advocaat Carine Knapen schreef hier eerder over: “De EU schreeuwt moord en brand over global warming en een tekort aan water door extreme droogte, en dan gaan ze net nu in het kader van de SDG’s en Agenda 2030, en uiteraard niet toevallig sinds 2020, alle dammen afbreken, waaronder het water in de stuwmeren verloren gaat?”

Knapen: “Men kan bijna niet anders dan concluderen dat er bewust watertekorten gecreëerd worden en het risico op tekort aan elektriciteit evenzo bewust verergerd wordt.”

Daar is de overheid dus aansprakelijk voor

Columnist en redacteur Yorien van den Hombergh zei: “Wow, wat een verhaal. Stuwdammen afbreken vanwege perverse EU-prikkels in verband met ‘biodiversiteit’! Dit woord is de meest dodelijke vergissing van deze eeuw. Deze waanzin brengt ons naar de afgrond.”

Eind september waarschuwde ze al: “Mocht je iets horen over overstromingen of watertekorten in Europa, dan komt dat niet door klimaatverandering, maar door het verwijderen van dammen en stuwen uit Europese rivieren.”

“Vorig jaar een recordaantal dammen in de EU afgebroken. Hé, kijk nu, overstromingen! Daar is de overheid dus aansprakelijk voor,” stelt Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD).

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7 337 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
3 maanden geleden

Marcel. Je hebt gelijk. Wat zijn die gasten toch enorm stom. Waar willen ze dit weer op schuiven. Klimaat weer?????? Wat een simpele zielen. En nu een hele snelle NEXIT.!!!!!!!

Guus Velraeds
Guus Velraeds
3 maanden geleden

Klaus Schwab.

We get a more angry world.

Kris
Kris
3 maanden geleden

Wel, misschien is klagen op Facebook en Twitter X – of hier – niet doelmatig. Die nonsens stopt wanneer mensen grijpen wat ze kunnen en die afbraak werken verhinderen. Nu niet vechten is morgen verzuipen.

Kiekedief
Kiekedief
3 maanden geleden

Wat voor achterlijken bedenken dit !!

Back to top button
159
0
We lezen graag je reactie!x