Binnenland

Verbolgen reacties om rellende Eritreeërs in Den Haag: ‘Grenzen dicht en dit tuig uitzetten, nu’

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

Zaterdag heeft de politie traangas ingezet bij een confrontatie tussen twee groepen Eritreeërs in Den Haag. Na een bijeenkomst in zalencentrum Opera aan de Fruitweg braken er rellen uit.

Er werd met stenen, hekken, stokken en fietsen gegooid. Ook zijn er meerdere politievoertuigen in brand gestoken. De Mobiele Eenheid werd opgeroepen om de groepen uit elkaar te houden. Burgemeester Jan van Zanen gaf een noodbevel af voor de omgeving. De inzet van de politie was maximaal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Politiebond ACP schreef op X dat ‘politiemensen onder zwaar geweld de orde proberen te herstellen, terwijl ze bekogeld worden met stenen en hun voertuigen in vlammen opgaan’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Wat een verrijking

De rellen leidden tot verbolgen reacties. “Mijn hemel wat een ongelofelijk tuig is dit,” schrijft onafhankelijk energieadviseur Simone Juffermans. “En wij laten ons mooie Nederland naar de filistijnen helpen door meer en nog meer van dit soort wandelende tijdbommen dagelijks binnen te laten?”

“Wat een verrijking deze geïmporteerde stammenstrijd uit Eritrea,” zegt FVD-fractiemedewerker Annelies Strikkers sarcastisch.

Forum voor Democratie stelt dat dit het gevolg is van decennialang omvolkingsbeleid.

Het is stil bij de pro-migratie partijen

“Ik heb het al vaker gezegd en zeg het nu opnieuw: er zijn massa-uitzettingen nodig,” vindt politiek commentator Eva Vlaardingerbroek.

Europarlementariër Rob Roos merkt op dat we er fraai op staan in het buitenland. “Je bijt niet in de hand die je voedt. Althans, dat zou je denken.”

“Het is stil bij de pro-migratie partijen,” constateert FVD-fractievoorzitter in de gemeente Land van Cuijk Marianne Akkermans.

Opengrenzenbeleid heeft ons land totaal verwoest

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn wil dat de grenzen worden gesloten en dit tuig wordt uitgezet. “Het opengrenzenbeleid heeft ons land totaal verwoest.”

“Sommige mensen noemen dit verrijking. Wat mij betreft stuur je elke relschopper zonder permanente verblijfsvergunning lekker terug naar Eritrea,” aldus jurist Kim Boon.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 228 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

303 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil
Wil
2 maanden geleden

Dit is nog maar het begin, die andere emigraten beginnen ook.

Annette
Annette
2 maanden geleden

WIE is hier nu nog écht verbaasd over?

Ik in ieder geval niet.

Dit is PRECIES, waar dus door ECHTE experts al jaren en jaren voor is gewaarschuwd.

Er zijn nu eenmaal vluchtelingen en er zijn “vluchtelingen”.

Even een voorbeeld: Ik kan mij nog herinneren, dat ik als jong meisje hoorde (televisie was er wel, maar hadden wij thuis nog niet) hoe bij de Hongaarse opstand in 1956, vluchtelingen werden opgenomen in ons land.
Ook kwamen er Ambonese vluchtelingen ons land binnen. Logisch, dat ze moesten vluchten, omdat ze hadden samengewerkt met de Nederlanders.

Zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen.

Wat ik hier eigenlijk mee wil zeggen? De meesten van deze vluchtelingen waren ongelooflijk dankbaar, dat ze hier in Nederland veilig een plek hadden gevonden.

En ZO zou het ook moeten wezen. Als je in een ander land komt, dan is het eerste, dat je doet, je AANPASSEN aan dat nieuwe land.
Je leert de taal en probeert de normen en waarden van het gastland te leren.

WAT EEN VERSCHIL met het misselijke tuig, dat NU onze landsgrenzen overkomt.

Niets is ze te gek om zich niet te gedragen als dankbare mensen, die blij zijn met ALLES wat ze krijgen van het land, dat ze opneemt, NEE: er is een steeds grotere groep die zich misdraagt.

En moet je nu gelijk deze barbaren de schuld geven?

Wat mij betreft, zijn de grootste schuldigen de politieke leiders, die dit al jarenlang zogenaamd GEDOGEN.

Het zou zó moeten zijn, dat er bij geweld, uitgevoerd door dit soort gasten, onmiddellijk een ritje richting vliegveld zou komen, met een enkele reis HOMELAND.

Als je dat een aantal keren werkelijk doet, denk ik dat het snel afgelopen zou zijn.

Nu is het zo, dat ze, op kosten van dezelfde overheid (dus indirect ONZE belastingcenten) mooi naar hun thuisland mogen vliegen, maar…. na hun zogenaamde welverdiende rust, weer fijn terugvliegen naar de pot met honing.

Dit gaat ECHT niet veranderen. Iedereen die zijn heil heeft gezocht bij het stemmen op Geert Wilders, zal bedrogen uitkomen.

Er KOMT geen kabinet Wilders, maar er komt de allerergste nachtmerrie denkbaar: een kabinet Frans Timmermans I.

En WAAROM denk ik dat? Omdat (helaas) het World Economic Forum hier in ONS land de dienst uitmaakt. En ZIJ willen dat!

ProAsfalt
ProAsfalt
2 maanden geleden

Tja, PvdA/Groenlinks haalt ze binnen en de VVD en consorten zet ze gratis achter de lopende band of plaatsen zij op de reservebank om de loonkosten te drukken.

En de massa? Die blijft er op stemmen en vindt het kennelijk normaal om 80 uur per week te moeten werken om niet om te komen van de honger.

Zo werkt dat in een neoliberale staat waarbij de rijken nog veel rijker worden en de armen nog kan worden gevild aldus een een VVD’er, die dat in het verleden heeft gezegd.
Op papier zou je dus het beste SP kunnen stemmen ware het niet dat je bepaalde ideologieën naar je oren krijgt geslingerd zoals de klimaat-, stikstofideologie en in en coronadossier evenals het Oekraïne dossier zitten er zij ook niet echt lekker in.

Dan blijft er niets tot verrekte weinig over waardoor je je wel vertegenwoordig voelt of bent.

Vout
Vout
2 maanden geleden

Allemaal leuke praatjes voor de bühne die reacties. Daar schiet helemaal niemand iets mee op. In werkelijkheid gebeurt er helemaal niets en blijven deze primaten dit land verpesten. Zijn er überhaupt arrestaties verricht of geldt dat alleen voor anti corona demonstranten? Wat een land.

Back to top button
303
0
We lezen graag je reactie!x