Mens en Dier

Kijk: Het ‘pijnlijke moment’ waarop Rutte president Erdogan een hand wil geven

Help ons door deze info met je vrienden op je social media te delen!

Turkije steunt de kandidatuur van demissionair premier Rutte als topman van de NAVO, melden bronnen. Rutte was afgelopen week in Turkije om steun te verkrijgen voor zijn ambitie om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden. Bij die ontmoeting kwam er nog niet direct steun van de Turken.

President Erdogan zei dat besluit met ‘strategische rechtvaardigheid en wijsheid’ te zullen nemen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Nieuwe premier

Er zijn nog drie NAVO-lidstaten die zich niet achter Rutte hebben geschaard: Hongarije, Slowakije en Roemenië. “Ik wacht eerst tot er een nieuwe premier in Nederland is,” zei de Hongaarse premier Orban voor de camera van de NOS.

In Turkije gebeurde er ook iets opmerkelijks. Rutte liep op Erdogan af om hem een hand te geven, maar die weigerde in eerste instantie en gebood hem om de tafel heen te lopen, waarna hij alsnog zijn hand naar hem uitstak. Oftewel: de grote baas bepaalt het moment waarop hij een ondergeschikte de hand schudt.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Pijnlijk moment

“We staan weer eens voor aap,” reageert Jan Roos. Journalist Joost Niemoller spreekt van een ‘pijnlijk moment’: “Mark blij qua baantje. Maar een hand kreeg hij niet.”

“Pijnlijk, Rutte. Erdogan is je zat, en terecht,” merkt Kim op, waarop Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen zegt: “En wij ook!”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 168 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
2 maanden geleden

We zijn heel het demissionair kabinet zat, word tijd dat heel dat zooitje criminelen opgeruimd worden.

Dopo
Dopo
2 maanden geleden

Brrr. blijft walgelijk om die glibber weer te zien kruipen. Behalve als het kamerleden zijn die normale vragen stellen. Dan is hij ineens onbeschoft en onverschillig.

bezorgde nldr
bezorgde nldr
2 maanden geleden

Ik hoop dat via wob verzoeken de naar buiten komt hoeveel van ons belastinggeld naar de dictator aan de bosporus gesluist heeft om zijn medewerking te krijgen voor het nieuwe baantje van dictator Rutte.
Die man heeft totaal lak aan onze democratie dat hij nog steeds door kan blijven gaan. Ik neem het omtzigt enorm kwalijk dat hij de formatie zo saboteerd.
Rutte heeft Erdogan vaker vele miljarden van ons belastinggeld gegeven om zijn medewerking te faciliteren. Die enorme migratie golven tijdens de oorlog in syrie daar kreeg Erdogan miljarden voor van ons belastinggeld omdat te faciliteren van premier Rutte.

Kees
Kees
2 maanden geleden

Lesje voor de gebochelde: Wacht altijd tot een hogergeplaatste zijn of haar hand naar jou uitsteekt!
Lulletje Rozenwater staat weer mooi voor joker 🤣🤣🤣.

Back to top button
86
0
We lezen graag je reactie!x