Universum

“Marsmeteoriet bevat buitenaardse biomassa”

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 18 juli 2011 werd een grote vuurbol gezien boven Tata in Marokko. Het bleek te gaan om een meteoriet van Mars. Het was pas de vijfde keer dat een meteorietinslag in verband kon worden gebracht met de rode planeet.

De fragmenten van de meteoriet die ten zuiden van Tissint neervielen, hadden slechts drie maanden op aarde gelegen voordat ze werden gevonden en waren dus nog niet ‘vervuild’ door aardse stoffen. De laatste keer dat zo’n verse Marsmeteoriet uit de hemel viel, was op 3 oktober 1962 in Nigeria.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Bij nadere inspectie bleek dat een aantal koolstofkorreltjes in de Marsmeteoriet verhard waren tot diamant. Dit fenomeen kan volgens onderzoekers niet worden verklaard door de omstandigheden in onze aardse woestijn.

Het bijzondere aan deze brok steen is dat er minuscule barsten in zijn te vinden die veroorzaakt zijn door water. In deze barsten is ook materiaal achtergebleven. Een onderzoeksteam verklaart nu dat de Marsmeteoriet sporen van water en biologische koolstofverbindingen bevat. Deze sporen zijn mogelijk bewijs voor buitenaards leven dat 700.000 jaar geleden op Mars was te vinden.

Het organisch materiaal bevat een zeer hoge concentratie deuterium, wat typerend is voor de geologische omstandigheden op Mars. Hoofdonderzoeker Yangtin Lin van de Chinese Academie van Wetenschappen in Peking houdt nog wel een slag om de arm. Hij wil nog niet definitief uitsluiten dat het om abiotisch materiaal gaat, materiaal dat tot de levenloze natuur behoort.

“Het is mogelijk dat de koolstofverbindingen op Tissint zijn beland door botsingen met andere meteorieten, maar het is moeilijk voor te stellen dat koolstof uit het oppervlak is gekomen om uiteindelijk in de extreem dunne barsten terecht te komen,” zei hij. Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Meteoritics & Planetary Science.

[RIA Novosti]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roy
roy
9 jaren geleden

ja is wel te zien dat het buitenaards is, de steen zelf lijkt op een Russische dwerghamster….

rob
rob
9 jaren geleden

Een steen die van mars afkomstig is ? zijn deze stenen dan van mars opgestegen richting aarde om ze te onderzoeken op leven? als een mars steen afkomstig is van mars, hoe komen ze deze dan in de ruimte? hoe komen ze eigenlijk van mars …zou er dan ook geen aardstenen op mars leggen ,zou het zo kunnen zijn dat de aardstenen miljoenen jaren geleden door botsingen naar mars toe geslingerd zijn? op mars geland van de aarde afkomstig ,en nu de naam draagt mars gesteente? met sporen van water? hoe komen deze mars stenen nu eigenlijk op de aarde terecht volgens mij is het gewoon ruimtepuin.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Maar goed dat er wetenschap bestaat en die verklaringen heeft voor o.a. dit fenomeen.

Eeelke
Eeelke
9 jaren geleden

Waarom zou deze steen van Mars komen?
Veel meer kans dat die gewoon van de Aarde komt.
Onderbouwing.
Met de zondvloed werden de sluizen van het water onder de aarde geopend. Door de enorme druk werd het water met natuurlijk gesteente de ruimte ingeslingerd.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x