Homepagina » Universum » “Marsmeteoriet bevat buitenaardse biomassa”
"Marsmeteoriet bevat buitenaardse biomassa"

“Marsmeteoriet bevat buitenaardse biomassa”

Op 18 juli 2011 werd een grote vuurbol gezien boven Tata in Marokko. Het bleek te gaan om een meteoriet van Mars. Het was pas de vijfde keer dat een meteorietinslag in verband kon worden gebracht met de rode planeet.

De fragmenten van de meteoriet die ten zuiden van Tissint neervielen, hadden slechts drie maanden op aarde gelegen voordat ze werden gevonden en waren dus nog niet ‘vervuild’ door aardse stoffen. De laatste keer dat zo’n verse Marsmeteoriet uit de hemel viel, was op 3 oktober 1962 in Nigeria.

Bij nadere inspectie bleek dat een aantal koolstofkorreltjes in de Marsmeteoriet verhard waren tot diamant. Dit fenomeen kan volgens onderzoekers niet worden verklaard door de omstandigheden in onze aardse woestijn.

Het bijzondere aan deze brok steen is dat er minuscule barsten in zijn te vinden die veroorzaakt zijn door water. In deze barsten is ook materiaal achtergebleven. Een onderzoeksteam verklaart nu dat de Marsmeteoriet sporen van water en biologische koolstofverbindingen bevat. Deze sporen zijn mogelijk bewijs voor buitenaards leven dat 700.000 jaar geleden op Mars was te vinden.

Het organisch materiaal bevat een zeer hoge concentratie deuterium, wat typerend is voor de geologische omstandigheden op Mars. Hoofdonderzoeker Yangtin Lin van de Chinese Academie van Wetenschappen in Peking houdt nog wel een slag om de arm. Hij wil nog niet definitief uitsluiten dat het om abiotisch materiaal gaat, materiaal dat tot de levenloze natuur behoort.

“Het is mogelijk dat de koolstofverbindingen op Tissint zijn beland door botsingen met andere meteorieten, maar het is moeilijk voor te stellen dat koolstof uit het oppervlak is gekomen om uiteindelijk in de extreem dunne barsten terecht te komen,” zei hij. Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Meteoritics & Planetary Science.

[RIA Novosti]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rob schreef:

  Een steen die van mars afkomstig is ? zijn deze stenen dan van mars opgestegen richting aarde om ze te onderzoeken op leven? als een mars steen afkomstig is van mars, hoe komen ze deze dan in de ruimte? hoe komen ze eigenlijk van mars …zou er dan ook geen aardstenen op mars leggen ,zou het zo kunnen zijn dat de aardstenen miljoenen jaren geleden door botsingen naar mars toe geslingerd zijn? op mars geland van de aarde afkomstig ,en nu de naam draagt mars gesteente? met sporen van water? hoe komen deze mars stenen nu eigenlijk op de aarde terecht volgens mij is het gewoon ruimtepuin.

  12 likes
  • Pascal schreef:

   De mens van deze planeet komt al 30 jaar op Mars dus is dat heel simpel opgelost. We mogen het alleen niet weten!

   0 likes
   • marcel schreef:

    Dat weet je niet zeker maar veronderstel je. Maar je zegt het alsof je het 100% zeker weet, maar dat doe jij niet.

    0 likes
    • Pascal schreef:

     Hoi Marcel ik heb het gezien maar miste Jan Klaasen en Katrijn in het filmpje.

     In 1959 had de mens met medewerking of niet de zwaartekracht al onder controle en ging men in 1969 met een raket naar de maan. Zo ga ik er vanuit dat het een heel groot Theater is die eigenlijk de echte OSCAR horen te krijgen. Het is een deel van die gemaakte illusie waar wij in leven.

     0 likes
  • marcel schreef:

   Ik maak uit jou bericht op dat je het filmpje niet gekeken hebt wat ook op deze site staat, anders had je op z’n minst een beetje begrepen waarom en hoe die steen van mars afgekomen is. Dus, kijk jij dat filmpje eerst nog maar eens een keer.

   0 likes
 • roy schreef:

  ja is wel te zien dat het buitenaards is, de steen zelf lijkt op een Russische dwerghamster….

  6 likes
 • charlino schreef:

  Gel*l in de ruimte!!!

  2 likes
 • Kalki schreef:

  Maar goed dat er wetenschap bestaat en die verklaringen heeft voor o.a. dit fenomeen.

  1 likes
 • Eeelke schreef:

  Waarom zou deze steen van Mars komen?
  Veel meer kans dat die gewoon van de Aarde komt.
  Onderbouwing.
  Met de zondvloed werden de sluizen van het water onder de aarde geopend. Door de enorme druk werd het water met natuurlijk gesteente de ruimte ingeslingerd.

  0 likes
 • partric schreef:

  er zijn meer van deze vonsten gedaan maar die zijn systematisch in de doofpot gestoken

  0 likes
 • x

  Check Also

  marokkaanse

  Wanhopige Marokkaanse vrouw: ‘Ze testen coronavaccins op ons. Ze hebben mijn vader vermoord’

  Enkele dagen geleden meldden de media dat ...

  coronavirus

  Officiële dodental coronavirus ‘veel te laag’. Wat is er aan de hand?

  Wetenschappers hebben gesuggereerd dat veel sterfgevallen die ...

  >