Homepagina » Universum » “Marsmeteoriet bevat buitenaardse biomassa”
"Marsmeteoriet bevat buitenaardse biomassa"

“Marsmeteoriet bevat buitenaardse biomassa”

Op 18 juli 2011 werd een grote vuurbol gezien boven Tata in Marokko. Het bleek te gaan om een meteoriet van Mars. Het was pas de vijfde keer dat een meteorietinslag in verband kon worden gebracht met de rode planeet.

De fragmenten van de meteoriet die ten zuiden van Tissint neervielen, hadden slechts drie maanden op aarde gelegen voordat ze werden gevonden en waren dus nog niet ‘vervuild’ door aardse stoffen. De laatste keer dat zo’n verse Marsmeteoriet uit de hemel viel, was op 3 oktober 1962 in Nigeria.

Bij nadere inspectie bleek dat een aantal koolstofkorreltjes in de Marsmeteoriet verhard waren tot diamant. Dit fenomeen kan volgens onderzoekers niet worden verklaard door de omstandigheden in onze aardse woestijn.

Het bijzondere aan deze brok steen is dat er minuscule barsten in zijn te vinden die veroorzaakt zijn door water. In deze barsten is ook materiaal achtergebleven. Een onderzoeksteam verklaart nu dat de Marsmeteoriet sporen van water en biologische koolstofverbindingen bevat. Deze sporen zijn mogelijk bewijs voor buitenaards leven dat 700.000 jaar geleden op Mars was te vinden.

Het organisch materiaal bevat een zeer hoge concentratie deuterium, wat typerend is voor de geologische omstandigheden op Mars. Hoofdonderzoeker Yangtin Lin van de Chinese Academie van Wetenschappen in Peking houdt nog wel een slag om de arm. Hij wil nog niet definitief uitsluiten dat het om abiotisch materiaal gaat, materiaal dat tot de levenloze natuur behoort.

“Het is mogelijk dat de koolstofverbindingen op Tissint zijn beland door botsingen met andere meteorieten, maar het is moeilijk voor te stellen dat koolstof uit het oppervlak is gekomen om uiteindelijk in de extreem dunne barsten terecht te komen,” zei hij. Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Meteoritics & Planetary Science.

[RIA Novosti]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roy
roy
6 jaren geleden

ja is wel te zien dat het buitenaards is, de steen zelf lijkt op een Russische dwerghamster….

rob
rob
6 jaren geleden

Een steen die van mars afkomstig is ? zijn deze stenen dan van mars opgestegen richting aarde om ze te onderzoeken op leven? als een mars steen afkomstig is van mars, hoe komen ze deze dan in de ruimte? hoe komen ze eigenlijk van mars …zou er dan ook geen aardstenen op mars leggen ,zou het zo kunnen zijn dat de aardstenen miljoenen jaren geleden door botsingen naar mars toe geslingerd zijn? op mars geland van de aarde afkomstig ,en nu de naam draagt mars gesteente? met sporen van water? hoe komen deze mars stenen nu eigenlijk op de aarde terecht volgens mij is het gewoon ruimtepuin.

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Maar goed dat er wetenschap bestaat en die verklaringen heeft voor o.a. dit fenomeen.

Eeelke
Eeelke
6 jaren geleden

Waarom zou deze steen van Mars komen?
Veel meer kans dat die gewoon van de Aarde komt.
Onderbouwing.
Met de zondvloed werden de sluizen van het water onder de aarde geopend. Door de enorme druk werd het water met natuurlijk gesteente de ruimte ingeslingerd.

x

Check Also

chin

‘China bereidde zich afgelopen 6 jaar voor op Derde Wereldoorlog met biowapens, waaronder corona’

Chinese wetenschappers hebben zich de afgelopen zes ...

arts

Arts legt uit: vaccins zijn onvoldoende getest, hydroxychloroquine helpt

Arts Simone Gold, oprichtster van America’s Frontline ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x