Mens en Dier

Kijk: Omtzigt veegt de vloer aan met ‘onwetende en geïrriteerde’ Nieuwsuur-presentatrice

Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!

Pieter Omtzigt veegde zaterdagavond de vloer aan met Nieuwsuur-presentatrice Mariëlle Tweebeeke. Omtzigt krijgt kritiek omdat hij nog niet weet wie zijn premierskandidaat is. Hij zei tegen Tweebeeke dat de minister-president in het Nederlandse staatsbestel helemaal niet zo belangrijk is. “Het is een eerste onder de gelijken.”

“Ja, op papier misschien, maar kijk naar de werkelijkheid,” bracht Tweebeeke daar tegenin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“En dat is nou precies waar het mis is gegaan. Wij zijn de afgelopen 12 jaar bestuurd vanuit het Torentje of vanuit het Catshuis en het Catshuis is nóg problematischer, omdat hij daar een paar ministers uitnodigde en dan gewoon besluiten nam over corona,” beet Omtzigt haar toe.

Pardon?

“Dat is natuurlijk niet waar,” beweerde Tweebeeke, die toevoegde dat alles wat er in het Catshuis is besproken, uiteindelijk ook door de Tweede Kamer moet.

Omtzigt noemde als voorbeeld de compensatieregeling voor de toeslagenouders. “Dat besluit is in het Catshuis genomen.”

Tweebeeke stelde vervolgens dat in het Catshuis allemaal democratisch gekozen volksvertegenwoordigers zaten. “Pardon?” aldus een wenkbrauwfronsende Omtzigt. “Mevrouw Van Huffelen? Stond niet op een lijst.”

Het nekzwetsen genadeloos blootgelegd

“Ik neem aan dat het een kabinetsbesluit was,” probeerde Tweebeeke nog. Er zaten maar drie of vier ministers, benadrukte Omtzigt. Het was dus geen kabinetsbesluit. Vervolgens werd hij afgekapt.

“Geniaal hoe Omtzigt hier Tweebeeke alle journalistieke hoeken van de tv-studio laat zien. Het nekzwetsen genadeloos blootgelegd,” reageert Story-baas Guido den Aantrekker.

Propagandisten van het kartel

Voormalig NOS-directeur Bauke Geersing voegt toe: “Mariëlle Tweebeeke was tot nu toe vaak de ‘baas’ in interviews met politici, zelfs Rutte werd er nerveus van. Vanavond in Nieuwsuur even niet, ze moest capituleren voor Pieter Omtzigt, die was inhoudelijk superieur.”

“Wat je ook van Omtzigt vindt, we mogen hem dankbaar zijn voor het feit dat hij de MSM activistische journalistiek op haar plek zet en eigenhandig dit deugspul ontmaskert als onnozelaars, roeptoeters en propagandisten van het kartel,” merkt auteur en docent Hans Siepel op. “Kijken en genieten! Mevrouw Tweebeeke weggezet als onwetend en geïrriteerd.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 171 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pim
Pim
5 maanden geleden

Omtzigt zegt van alles, maar stemt altijd mee met het kartel. Als je ons land verder naar de verdommenis wilt helpen, stem dan op die trekpop.

Ron
Ron
5 maanden geleden

En toch vertrouw ik Omzigt niet.

Inhetmeer
Inhetmeer
5 maanden geleden

In de nagedachtenis van Pim Fortuyn….” Je hebt geen verstand van journalistiek, mens. Ga koocken! “

C.J. van der Nagel
C.J. van der Nagel
5 maanden geleden

Had hij dat niet tijdens de corona niet naar voren moeten brengen.

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x