Homepagina » Buitenland » Basisschool in New York schaft huiswerk af, vertelt leerlingen dat ze moeten spelen
basisschool new york2

Basisschool in New York schaft huiswerk af, vertelt leerlingen dat ze moeten spelen

Een basisschool in New York heeft huiswerk afgeschaft en moedigt leerlingen aan om in plaats daarvan lekker te gaan spelen. Ouders zijn boos en dreigen hun kinderen van school te halen.

Leerkrachten van de school P.S. 116 geven hun leerlingen geen opdrachten meer mee naar huis, maar moedigen ze juist aan om boeken te lezen en tijd door te brengen met familie.

“Het onderwerp huiswerk heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen,” schreef schoolhoofd Jane Hsu in een brief aan ouders. “De negatieve effecten van huiswerk zijn duidelijk aangetoond. Denk aan frustratie, uitputting en gebrek aan tijd voor andere activiteiten, waardoor de meesten geen zin meer hebben om te leren.”

Hsu legde uit dat de school een jaar lang allerlei studies naar de effecten van traditioneel huiswerk heeft geanalyseerd. De directie kwam uiteindelijk tot de conclusie dat het belangrijk is dat leerlingen dingen doen die een bewezen positief effect hebben op de academische prestaties en de sociale en emotionele ontwikkeling, zoals het op eigen tempo lezen van een boek en spelen.

“Er zijn een aantal studies gedaan naar de effecten van huiswerk op de basisschool, maar geen van deze studies kon traditioneel huiswerk linken aan academisch succes,” aldus Tsu.

Ouders dreigen hun kinderen van school te halen omdat ze bang zijn dat hun kroost nu niet genoeg zal leren. Boze ouders zeiden dat ze nu zelf huiswerkopdrachten bedenken voor hun kinderen.

Het besluit wordt gesteund door het School Leadership Team van de school, dat bestaat uit leerkrachten en ouders. Het team trok aan de bel toen afgelopen jaar bleek dat veel van de leerlingen hun huiswerk niet maakten.

Het team riep daarop een huiswerkcommissie in het leven, die onderzoek deed en ontdekte dat er ‘geen link is tussen huiswerk op de basisschool en academisch succes’. Hsu benadrukte dat spelen, gesprekken met familieleden en lezen de sleutel zijn tot goed onderwijs.

[DNAinfo]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
5 jaren geleden

Ik vind het helemaal geen slecht idee, laat kinderen lekker kind zijn!

Sé Paratist
Sé Paratist
Reactie op  Daan
5 jaren geleden

Helemaal mee eens….
Laat ze zo lang mogelijk kind blijven…!!!
Ze kunnen straks nog lang genoeg leven in de wereld van de klote, eh grote mensen…

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Daan
5 jaren geleden

@Daan – Sluit me helemaal bij je aan, laat kinderen zolang mogelijk vrij en kind zijn. Ben zelfs ervan overtuigd dat je betere en meer succesvollere mensen en gezondere wereld krijgt als men kinderen leert wat vrijheid is (vrijheid is gelijk aan respecteren) en hoe je met creatief denken en werken meer kunt bereiken dan je simpelweg overgeven aan vastomlijnde gedachten en voorgekauwde theoretische stof. Niet dat het (theoretische) onderwijs in alles fout of verkeerd zou zijn, maar het onderwijssysteem en de gedachte over wat men zou kunnen bereiken alleen met onderwijs is fout.

Neo
Neo
Reactie op  Daan
5 jaren geleden

Ik heb zelf op een zogenaamde Jenaplan school gezeten. Dus ook nooit huiswerk gehad op de basisschool. Heb daarna wel de HAVO gedaan dus slecht is die vorm van basisschool niet echt te noemen MAAR toch ben ik het er niet mee eens dat geen huiswerk zo’n goed idee is. Zaken als het leren van tafeltjes en andere zaken die van buiten gestampt moeten worden, daarbij kan huiswerk wel degelijk een goede bijdrage leveren.

Daarnaast was het nogal een shock op de middelbare school plots geconfronteerd te worden met bergen huiswerk. Ben daar toen echt een tijd goed depressief geweest. Toen de leraar Frans op dag 1 meteen aan kwam met voor de volgende les leer deze woordenlijst heb ik toch heel erg in de stress gezeten en uiteindelijk nooit meer moeite in het vak gestoken / “kunnen steken”.

Ik heb het onderwijs ook eigenlijk alleen maar zien aftakelen.
– Jenaplan ed, zucht.
– Vervolgens die studiehuis (ofwel rommel maar wat aan) onzin op het middelbaar onderwijs.
– Slechte aansluiting bij vervolgonderwijs door gebrek aan kennis die opgedaan had moeten zijn.
– Aftakeling van studiefinanciering.

Ondertussen is wel duidelijk dat er vrijwel zeker opzet in het spel is om de kwaliteit vh onderwijs aan te tasten (naast een aantal andere maatregelen) om zo maar vooral een “domme” en makkelijker te controleren bevolking te creëren welke nooit heeft geleerd om voor zichzelf te denken en zich graag kinderlijk laat besturen.

Simon.
Simon.
Reactie op  Neo
5 jaren geleden

Vanaf dat de Mammoetwet werd ingevoerd is het onderwijs met rasse schreden achteruit gegaan.

flardinga
flardinga
Reactie op  Daan
5 jaren geleden

Misschien gaan de andere kinderen massaal over naar deze school, zou grappig zijn toch!

cynicastor
cynicastor
5 jaren geleden

Hulde, wat een geweldig initiatief!! Dat zouden veel meer scholen moeten doen. Laat kinderen lekker kind zijn. Als volwassenen krijgen ze nog genoeg verantwoordelijkheden en ellende, laat ze van het leven genieten zolang het nog kan.

Neo
Neo
Reactie op  cynicastor
5 jaren geleden

En de periode waarin een mens het meest ontvankelijk is voor nieuwe informatie moeten we vooral geen gebruik van maken hè. En het is niet alsof kinderen 12u per dag met school bezig zijn. Eerder zo’n 6u met de nodige pauzes.

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Spelen?; spelen met PC’s en Internet bedoelen ze. Uiteindelijk verlangd toch iedereen om te kunnen teleporteren.

wow
wow
5 jaren geleden

He he eindelijk, lijkt mij niet zo moelilijk te begrijpen,..Its not about ecenomics, its all about wellbeing. Wanneer mogen de kinderen gewioon zichzelf zijn, het is allemaal zo dimpel maar ozo moeilijk gemaakt, het leven. Hoe kun je nu ooit een democratie hebben als de kinderen in een dictatoriaal systeem opgroeien met 1 baas die bepaald hoe jij moet zijn. googel maar eens democratische scholen, daar ligt het antwoord in een woord Wow

Sola
Sola
5 jaren geleden

Compleet maf! Er bestaat ook nog zoiets als een middenweg hoor. Mijn dochtertje van 8 krijgt ook al wel wat huiswerk mee, maar ik laat het haar zelf aangeven wanneer ze het maakt. Als ze buiten wil spelen, net als vandaag met het mooie weer, laat ik haar lekker buiten spelen. Daarbij mogen ze op school ook nog extra naar buiten als het mooi weer is. Niet alleen in de ochtend maar ook in de middag! Plus dat je als ouder zijnde ook wel een beetje mag helpen om huiswerk toch leuk te maken, maar ja, wie doet dat tegenwoordig nog? In elk geval niet de boze ouders denk ik :).

Venus Project
Venus Project
Reactie op  Sola
5 jaren geleden

Als docent Omgangskunde juich ik dit ontzettend hard toe! Ik heb zelf op de basisschool tot aan groep 8 geen huiswerk hoeven doen. Is het slecht met mij af gelopen en met mijn klasgenoten? Dacht het niet. Sommige zijn piloot geworden, arts, dokter en ik zelfstandig ondernemer en docent.

Huiswerk werkt gewoon ontzettend demotiverend. Er bestaat ook nog ander leven buiten school. Als kinderen niet sterk zijn in een specifiek vak, dan heb je alle tijd nu om daar aan te sleutelen. Ipv dat je je tijd verspeelt aan vakken die eigenlijk om geen extra aandacht vragen.

Ik zou het zo leuk vinden als er na schooltijd leerzame workshops worden gegeven op scholen of een soort minor volgen net als op het HBO. 2 dagen in de week iets volgen wat een leerling echt interesseert. Veel effectiever en beter.

Huiswerk is echt niet de enige mogelijkheid om kinderen te laten leren.

Sporten, zelfontwikkeling, dans, toneel al dat soort dingen doen kinderen zoveel goed.

Ik merk aan mijn nichtjes die op toneel zitten hoe hard zij zijn gegroeid met hun zelfvertrouwen, presentatie en met hun articulatie. Daar kan geen 1 opdracht van het vak Nederlands tegen op!

Ik zelf geen mijn leerling alleen in noodgevallen huiswerk. Maar ik geef ze wel altijd tips mee (individueel). Want elke leerling is anders en dus hoort ook het huiswerk aangepast te zijn en op maat.

Sola
Sola
Reactie op  Venus Project
5 jaren geleden

Ik zeg ook niet dat het slecht is, maar het is weer het andere uiterste van veel huiswerk geven. Niet alle kinderen varen wel bij uitersten. Daarom vind ik een middenweg gewoon goed. En over mezelf: ik heb wel altijd bergen huiswerk gehad en ik ben er niets slechter van geworden. Ik werk 100% voor mezelf en doe alleen maar wat ik ook echt leuk vind. Mijn werk is mijn hobby en andersom. En daarnaast onderneem ik met mijn kind, net als ze overigens bij haar op school doen, ook veel dingen, zoals sporten, culturele trijpen en activiteiten; dus gewoon wat zij zelf leuk vindt. Bij haar op school is het overigens ook geen verplichting om ergens aan deel te nemen als kinderen het niet leuk vinden. De middenweg is daar dat kinderen dan ook gewoon op school kunnen blijven om daar iets te doen wat ze wel leuk vinden, zoals buiten spelen. En begrijp me niet verkeerd: ik ben ook zeker een voorstander van kinderen zo lang mogelijk kind laten zijn. En ook van lekker buiten spelen. Maar ik merk zelf, net als meerdere ouders met mij, op de school van mijn kind dat niet alle kinderen zonder een beetje huiswerk kunnen om toch extra te kunnen oefenen. Dus ik hoop dat ik nu duidelijk genoeg geweest ben, dat iedereen snapt wat ik bedoel.

Venus Project
Venus Project
Reactie op  Sola
5 jaren geleden

Volgens mij kunnen we elkaar de hand schudden!

Ik snap je punt.

Lyra
Lyra
Reactie op  Sola
5 jaren geleden

Op school leren kinderen alleen maar onzin en heeft het juist een nadelig effect als ze straks volwassen zijn. Ze leren helemaal niks over liefde en hoe het universum werkelijk in elkaar zit. Dat alles vibratie is en je jouw eigen realiteit kan bepalen. Dat iedereen mental heel sterk is en alle krachten en kennis al reeds in jezelf zit en om die reden helemaal geen scholing nodig hebt. De enige reden waarom ze kinderen naar school laten gaan is om ze te PROGAMMEREN! Zodat ze denken dat ze afhankelijk zijn van de maatschappij buiten zich zelf en ze doen en denken wat de elite wil dat ze denken en gedragen. En ouders zien dit niet omdat ze zelf net zo hard geprogrammeerd zijn door hun eigen ouders, school en omgeving. Kinderen naar school brengen is ook de kracht als ouder weggeven aan iemand anders. Op die manier geef jij jouw eigen kind weg en laten ze je geloven dat dit het beste is voor het kind terwijl het kind wordt gedwongen tegen zijn/haar vrije wil. En dan ook nog boos worden als het kind geen huiswerk krijgt ipv het gewoon kind te laten zijn en het te laten spelen?

Kinderen verplicht naar school sturen en ze programmeren tegen hun vrije wil is een misdaad tegen de menselijkheid !

Wim Stouwdam
Wim Stouwdam
5 jaren geleden

Mijn kinderen van 10 en 12 vinden dat een geweldig idee.
En zij kunnen het weten. Zij zijn de ervaringsdeskundigen.
In navolging van Finland is dit een goed initiatief.
Wie volgt?

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

moeten we hier ook wat achter zoeken of is dit gewoon goed nieuws?

Logiter
Logiter
5 jaren geleden

Heel goed,kijk maar naar Noorwegen waar de kinderen 6 zijn wanneer ze pas naar school gaan.
Sociale aspecten leer je niet met rekenen en aangezien Noorwegen zeer welvarend is,kun je de noodzaak van vroeg leren dan ook opzij zetten.
Onder het mom van “schoenmaker blijf bij je leest” zou ik zeggen;zo lang ze niet kunnen schrijven en lezen geen leerdruk.
Lopen,fietsen,en zindelijkheid kun je ook niet afdwingen,eerder stimuleren dan domineren.

Sjeuf
Sjeuf
5 jaren geleden

Kreeg in groep 8 eerste keer huiswerk. 1 keer en ook nog in de laatste week. 22 van de 25 leerlingen in onze klas ging naar Havo/vwo, gymnasium.

Coeus
Coeus
5 jaren geleden

Ik had ook geen huiswerk op de basisschool: heeft ‘academisch succes’ nooit in de weg gestaan. Larie dat kinderen van die leeftijd huiswerk moeten maken. Dat krijg je dus in een samenleving waarin mensen keihard worden afgerekend op hun prestaties. Helaas schuiven we in Nederland ook nog steeds die kant op. Met dank aan de neoliberale big-business agenda van de VVD en een kritiekloze PvdA.

x

Check Also

wetsvoorstel

Coronakampen? Wetsvoorstel: stop ‘ziektedragers’ in detentiecentra

Een beleidsmaker uit New York heeft een ...

de blasio

Dochter van burgemeester Bill de Blasio verspreekt zich: ‘Biden heeft verkiezingen gestolen’

Een gênant moment voor de dochter van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x