Buitenland

Basisschool in New York schaft huiswerk af, vertelt leerlingen dat ze moeten spelen

Help anderen door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een basisschool in New York heeft huiswerk afgeschaft en moedigt leerlingen aan om in plaats daarvan lekker te gaan spelen. Ouders zijn boos en dreigen hun kinderen van school te halen.

Leerkrachten van de school P.S. 116 geven hun leerlingen geen opdrachten meer mee naar huis, maar moedigen ze juist aan om boeken te lezen en tijd door te brengen met familie.

“Het onderwerp huiswerk heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen,” schreef schoolhoofd Jane Hsu in een brief aan ouders. “De negatieve effecten van huiswerk zijn duidelijk aangetoond. Denk aan frustratie, uitputting en gebrek aan tijd voor andere activiteiten, waardoor de meesten geen zin meer hebben om te leren.”

Hsu legde uit dat de school een jaar lang allerlei studies naar de effecten van traditioneel huiswerk heeft geanalyseerd. De directie kwam uiteindelijk tot de conclusie dat het belangrijk is dat leerlingen dingen doen die een bewezen positief effect hebben op de academische prestaties en de sociale en emotionele ontwikkeling, zoals het op eigen tempo lezen van een boek en spelen.

“Er zijn een aantal studies gedaan naar de effecten van huiswerk op de basisschool, maar geen van deze studies kon traditioneel huiswerk linken aan academisch succes,” aldus Tsu.

Ouders dreigen hun kinderen van school te halen omdat ze bang zijn dat hun kroost nu niet genoeg zal leren. Boze ouders zeiden dat ze nu zelf huiswerkopdrachten bedenken voor hun kinderen.

Het besluit wordt gesteund door het School Leadership Team van de school, dat bestaat uit leerkrachten en ouders. Het team trok aan de bel toen afgelopen jaar bleek dat veel van de leerlingen hun huiswerk niet maakten.

Het team riep daarop een huiswerkcommissie in het leven, die onderzoek deed en ontdekte dat er ‘geen link is tussen huiswerk op de basisschool en academisch succes’. Hsu benadrukte dat spelen, gesprekken met familieleden en lezen de sleutel zijn tot goed onderwijs.

[DNAinfo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
7 jaren geleden

Ik vind het helemaal geen slecht idee, laat kinderen lekker kind zijn!

cynicastor
cynicastor
7 jaren geleden

Hulde, wat een geweldig initiatief!! Dat zouden veel meer scholen moeten doen. Laat kinderen lekker kind zijn. Als volwassenen krijgen ze nog genoeg verantwoordelijkheden en ellende, laat ze van het leven genieten zolang het nog kan.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Spelen?; spelen met PC’s en Internet bedoelen ze. Uiteindelijk verlangd toch iedereen om te kunnen teleporteren.

wow
wow
7 jaren geleden

He he eindelijk, lijkt mij niet zo moelilijk te begrijpen,..Its not about ecenomics, its all about wellbeing. Wanneer mogen de kinderen gewioon zichzelf zijn, het is allemaal zo dimpel maar ozo moeilijk gemaakt, het leven. Hoe kun je nu ooit een democratie hebben als de kinderen in een dictatoriaal systeem opgroeien met 1 baas die bepaald hoe jij moet zijn. googel maar eens democratische scholen, daar ligt het antwoord in een woord Wow

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x