Buitenland

Vergeet de bom van Adema onder het stikstofbeleid, dit is nog veel erger

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Demissionair landbouwminister Piet Adema heeft een bom onder het stikstofbeleid gelegd. “Er is in mijn ogen sprake van een totaal doorgeslagen modelwerkelijkheid die niet werkbaar is voor de visserij,” zegt hij tegen De Telegraaf.

Adema bekritiseert en torpedeert mogelijk zelfs het beleid van het ministerie. Dat neemt hij voor lief. Hij vindt dat ook voor de boeren gewerkt moet worden naar een andere aanpak.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Vergeet de bom die Adema onder het stikstofbeleid heeft gelegd. Op de achtergrond speelt iets wat veel ingrijpender is.

Nachtmerrie

Het Europees Parlement en de lidstaten hebben donderdagavond een voorlopig akkoord bereikt over de omstreden Natuurherstelwet. Nederland was fel tegen dit plan van voormalig Eurocommissaris Frans Timmermans. Verschillende experts waarschuwen voor een stikstofcrisis 2.0.

Europarlementariër Rob Roos was betrokken bij de onderhandelingen. Voor de zomer nam het Parlement zijn wijzigingsvoorstellen op de Natuurherstelwet aan. Het resultaat: de wet was enorm afgezwakt.

Wat deden de lidstaten vervolgens? Ze gooiden zijn voorstellen alsnog in de vuilnisbak, met steun van de Groenen en Socialisten uit het Parlement. “Dit dreigt alsnog uit te lopen op een nachtmerrie voor Nederland,” waarschuwt Roos.

Nederland gaat zo nóg verder op slot

SGP-Europarlementslid Bert-Jan Ruissen noemt de wet ‘onrealistisch’. Hij wijst erop dat nieuwe verplichtingen door het compromis dat is bereikt tussen de EU-instellingen nu ook gelden buiten de Natura 2000-gebieden.

“Ons dichtbevolkte Nederland gaat zo nóg verder op slot: een stikstofcrisis 2.0!” voorziet Ruissen. Zijn partij stemt in het Parlement tegen dit compromis over het voorstel van Timmermans.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vout
Vout
7 maanden geleden

‘De wet, die lidstaten verplicht de kwaliteit van hun natuurgebieden te verbeteren’
Welke natuur in Nederland? Die is er niet of nauwelijks. Dit land is zwaar overbevolkt. Als het aan ons demissionaire kabinet ligt gaat dit alleen maar erger worden. Hoe moet Nederland dan aan deze onmogelijke eisen voldoen? Dit is werkelijk een gotspe. Er zou voor Nederland in dit geval een uitzondering moeten worden gemaakt. Een Nexit zou nog beter zijn overigens.

Annette
Annette
7 maanden geleden

En WAT zegt dit alles?

Dat, althans dat is mijn mening, die zogenaamde bom van demissionair minister van landbouw, Piet Adema, NIETS anders is dan de zoveelste afleiding.

Terwijl dus vele mensen met grote ogen kijken naar deze minister, die zomaar het lef heeft om het stikstofbeleid te bekritiseren, er ondertussen iets veel dramatischer zich afspeelt.

Europarlementariër Rob Roos heeft zich tot op heden met verve verzet tegen de Natuurherstelwet.

In eerste instantie ook best wel met succes.

Maar daar is nu, helaas, wel verandering in gekomen. Niet zo verwonderlijk natuurlijk, als je bedenkt, dat het merendeel van de poppetjes binnen het Europees Parlement er niet voor ONS welzijn zitten, maar uitsluitend de orders van het WEF uitvoeren.

Als DIT daadwerkelijk wordt doorgevoerd, dan is dit de zoveelste klap in het gezicht van onze boeren, tuinders, vissers en OOK voor ons, burgers.

Dat betekent, dat wij straks 100% afhankelijk zijn van voedsel, aangevoerd vanuit het buitenland EN, niet te vergeten, van de foodhubs, die in groten getale hier in ons landje worden opgezet.

Ik vind dit absoluut méér dan verschrikkelijk. Niet eens zozeer voor mijn man en mijzelf, maar WEL voor onze kinderen en kleinkinderen en IEDEREEN, die toch de verwachting heeft nog even van het leven te genieten.

Het wordt de allerhoogste tijd, dat WIJ nu definitief gaan afrekenen met het allergrootste tuig, dat ons bestaansrecht wil vernietigen.

Petra
Petra
7 maanden geleden

En dit Timmerfrans wil links hebben als premier….

De behoefte aan sociaal economische zelfmoord is echt niet te geloven bij linkse partijen.

Zacky
Zacky
7 maanden geleden

Volgens Bart Kemp van agractie heeft NSC het nog wel goed voor met de boeren….
Dat liet hij toch zo uitschijnen bij ON.🙄🤐

Zoals Pepijn zei : WAKE UP ‼️

Back to top button
91
0
We lezen graag je reactie!x