Mens en Dier

Kijk: Rutte zwaar geïrriteerd na vragen over puinhoop bij ministeries en verdwenen miljarden

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!

Het ministerie van VWS verwacht van zorgverleners dat zij elke cent verantwoorden, terwijl het ministerie zelf al jarenlang de eigen verantwoording niet op orde heeft. De Belastingdienst, die van mensen verwacht dat zij hun financiën bijhouden, heeft zelf ook te veel zaken niet op orde.

“Voelt hij zelf ook enige verantwoordelijkheid voor zoiets basaals en algemeens, of zegt hij dat daar de minister van Volksgezondheid of de minister van Financiën over gaan? Of vindt hij dat hij en zijn kabinet daarin ook een voorbeeldfunctie hebben?” vroeg SP-Kamerlid Alkaya aan Rutte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Ik vind hem in het verkeerde kleurbad liggen van een voorbeeldfunctie. Dat bevalt me niet. Dat bevalt me echt niet, evenmin als die vergelijking met zorgmedewerkers die zich aan regels moeten houden, terwijl wij dat dan niet doen. Daar zit een hele insinuatie achter,” antwoordde premier Rutte geïrriteerd.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het feit dat ik die vraag stel, irriteert hem al

Hij beweerde dat het financieel beheer op VWS volgens de Rekenkamer ‘scherper’ moet. “De suggestie is een beetje dat er op VWS mensen zitten die denken ‘ach, laat maar hangen, de zorgmedewerker moet alles precies verantwoorden en wij: lang leve de lol’. Dat is niet zo.”

“De minister-president maakt het kleiner dan het is. Hij zegt: het moet iets scherper. Dat is helemaal niet zo!” reageerde Alkaya verbolgen. “De Rekenkamer – niet de Socialistische Partij – zegt: het is een cultureel probleem, het zit in de cultuur van het ministerie en het is al jarenlang een ernstige onvolkomenheid. Daarbij gaat het om belastinggeld. Het gaat om tientallen miljarden. Maar als ik de minister-president dan vraag of hij zich ook verantwoordelijk voelt om daar orde op zaken te stellen, dan zegt hij daar met andere woorden ‘nee’ op. Het feit dat ik die vraag stel, irriteert hem al.”

“Nee, dat is niet zo,” aldus Rutte.

Het is niet zo dat ik het nu zelf ga oplossen

Alkaya vroeg hem nog eens: “Voelt de minister-president zich verantwoordelijk voor het oplossen van die ernstige onvolkomenheid?”

Premier Rutte zei dat hij eindverantwoordelijk is voor alles, maar voegde er meteen aan toe: “Het is echter niet zo dat ik het nu zelf ga oplossen.”

4.9 178 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
11 maanden geleden

Even opletten. rutte zegt dat hij eindverantwoordelijk is voor alles. Niet dat hij zich verantwoordelijk voelt.

mister nexit
mister nexit
11 maanden geleden

rutte lost niets op , het probleem kan nooit een probleem oplossen

Yvonne
Yvonne
11 maanden geleden

Wanneer gaan wij het volk deze PUPPETS eens uit den haag zetten, word tijd voor een burgerarrest,deze criminele dieven bende moeten achter de tralies.

Hugo
Hugo
11 maanden geleden

Rutte de omhoog gevallen geschiedenis leraartje. Deze crimineel denkt overal mee weg te komen, als er een tekort is graaien ze het wel weer bij de burgers weg. Ik walg van dat kwalijke mannetje, en als ik die zwabber zie krijg ik kotsneigingen. Wanneer worden we verlost van dat misbaksel, en dat hele smerige kartel landverraders en slopers.

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x