Mens en Dier

Kamerlid Van Haga haalt fel uit naar ic-baas Gommers: ‘Wat een gotspe!’

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is de schuld van de politiek dat het tijdens de coronacrisis niet is gelukt om de ic-capaciteit te verhogen, zei Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, deze week in de BNR-podcast Vraag het Gommers. ‘Enthousiasme’ om de ic’s te steunen ontbrak bij politici, zei hij.

De ic-baas stelde dat de uitstroom van ic-personeel er ook voor de coronacrisis al voor zorgde dat het aantal bedden afnam, maar dat deze trend niet is doorbroken sinds het begin van de uitbraak.

Gommers wees met de beschuldigende vinger naar de politiek. “Door 10 jaar beleid hadden we in januari 2020 al minder ic-bedden dan de jaren ervoor, door de uitstroom van personeel. Wat je hoopt, is dat we dat tij kunnen keren. Door Covid is het niet beter geworden en zijn er ook geen middelen gekomen vanuit de politiek om dat te stimuleren.”

Dan verveel je je dood

Toen Gommers vorig jaar tijdens de Lof der Geneeskunst de vraag kreeg of de capaciteit op de ic’s drastisch vergroot moet worden, antwoordde hij: “Nee, want er is niks zo erg dat als wij straks ic-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid, en er geen patiënten zijn. Dan verveel je je dood. Dat hou je niet lang vol.”

“Nu hebben we prachtig werk, dat hebben we aan heel Nederland mogen laten zien. We hebben ook echt heel mooi werk, maar het is alleen maar mooi – in ons geval – als er patiënten liggen. Niet als we niks te doen hebben.”

Wat een gotspe!

Tweede Kamerlid Wybren van Haga haalt hard uit naar de intensivist. “Gommers: ‘politiek deed te weinig voor verhoging ic-capaciteit’. Dezelfde Gommers die een jaar geleden zei dat er geen ic-bedden bij hoefden te komen omdat ze anders niks te doen zouden hebben. Wat een gotspe! Ben benieuwd naar het OMT-advies…” twittert Van Haga.

4.9 77 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
6 maanden geleden

Volgens Diederik Gommers zou het NU de schuld van de politiek zijn, dat er te weinig ic-bedden zijn….

Daar wil ik wel wat kanttekeningen bij maken:

Het gaat in dit geval niet zozeer om die BEDDEN, want die zijn er heus wel, maar het gaat om het daarbij behorende personeel.

En dat personeel is er inmiddels te weinig.

Niet zó verwonderlijk, als je hoort en leest hoe het op die specifieke afdelingen er aan toegaat.

Het verplegend personeel wordt al heel lang onderbetaald. Zeker gezien de zwaarte van het beroep en ZEKER ook de emotionele druk die er ongetwijfeld bij hoort.

Die opmerking van Diederik over dat de verpleegkundigen zich anders maar zouden gaan vervelen…. Daar heb ik nooit iets van begrepen.

Als het stil is op de ene afdeling, dan kan je toch ingezet worden op de andere?

Omgekeerd lijkt mij namelijk een stuk lastiger.

Ik weet van mensen, die in ziekenhuizen werken, dat er best wel veel zijn, die zich onder geen voorwaarde willen laten prikken.

Dat lijkt mij natuurlijk volkomen logisch: Zij zien voor hun ogen de desastreuze gevolgen van dit experimentele middel.

Ik begrijp heel goed, dat je ZEKER het werk als verpleegkundige toch allereerst uitgekozen hebt uit een gevoel van liefde voor je medemens.

Maar…. moet je daarvoor, zelfs je EIGEN gezondheid, opofferen? IK denk het niet.

Dus wij hebben nu te maken met een groep verpleegkundigen, die zich WEL hebben laten prikken en nu de gevolgen daarvan ondervinden. Daar bedoel ik mee: ze zijn ziek.
EN wij hebben de groep verpleegkundigen, die zich NIET hebben laten prikken en nu of straks hun werk niet meer kunnen uitvoeren.

THE PERFECT STORM!

Als IK het voor het zeggen had, dan zou ik die verplichting om te prikken zo snel mogelijk loslaten om nog iets te kunnen redden.

Het is inmiddels toch de afgelopen weken wel duidelijk geworden, dat het totaal geen enkele zin heeft. Geprikte mensen zijn net zó of zelfs nog méér besmettelijk dan de niet geprikte mensen?

Toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken, dat alles wat er gebeurt onderdeel is van een macaber spel.

Het is vanaf dag 1 de bedoeling om chaos te creëren.

En jammer genoeg slagen deze demonen er tot nu toe aardig in.

Paul
Paul
6 maanden geleden

Om de mensen te controleren zijn er wel straks snel 5000 BOA’s erbij gevonden om de giftige spuiten op te sporen

Vout
Vout
6 maanden geleden

Beetje oud nieuws dit inmiddels en al behoorlijk uitgemolken als je het mij vraagt. gommers is een draaier, een fantast en een leugenaar. Beetje zoals het hele kabinet en het OMT zeg maar. Niets meer, niets minder.

wolfje168
wolfje168
6 maanden geleden

De heer Gommers heeft niet door dat integriteit altijd loont.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

102
0
We lezen graag je reactie!x