Homepagina » Straling » Brekend nieuws: Grote overheidsstudie concludeert dat mobiele telefoons kanker veroorzaken
Brekend nieuws: Grote overheidsstudie concludeert dat mobiele telefoons kanker veroorzaken

Brekend nieuws: Grote overheidsstudie concludeert dat mobiele telefoons kanker veroorzaken

De Amerikaanse gezondheidsdienst, de National Institutes of Health (NIH), heeft een link gevonden tussen straling die wordt uitgezonden door mobiele telefoons en kanker bij ratten.

Het onderzoek loopt al meer dan 10 jaar en kostte tot dusver 25 miljoen dollar. Meer dan 2500 knaagdieren werden twee jaar lang negen uur per dag blootgesteld aan de soort straling die mobieltjes uitstralen.

Bij mannetjesratten groeiden twee soorten tumoren: gliomen (in het brein) en schwannomen (in het hart). De onderzoeksresultaten sluiten aan op eerdere epidemiologische studies, waarbij dezelfde soorten tumoren bij mensen werden ontdekt en waarna het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek concludeerde dat straling mogelijk kankerverwekkend is voor de mens.

Stralingsbelasting aan banden leggen

De resultaten van de studie kunnen het debat vooruithelpen. De industrieleiders zeggen dat mobiele telefoons geen bedreiging vormen voor de volksgezondheid. Wetenschappers en gezondheidsexperts stellen dat er een mogelijke link is tussen mobiele telefoongebruik en hersenkanker.

Een woordvoerder van de NIH liet weten dat de studie momenteel wordt bestudeerd door experts. In mei 2015 riep een groep van 190 wetenschappers uit 39 landen de VN en Wereldgezondheidsorganisatie op om de stralingsbelasting van mobieltjes aan banden te leggen.

Uit drie studies die gegevens uit 13 landen combineerden blijkt dat er een verband is tussen mobiele telefoongebruik en gliomen, hersentumoren die vaak dodelijk zijn. Er werd in één van de onderzoeken ook een link gevonden tussen mobieltjes en goedaardige akoestische neuromen.

Enorme impact

Het probleem: sommige gebruikte mobieltjes waren al 20 jaar oud. Daarnaast werd gekeken naar een periode van vijf tot 20 jaar, terwijl het veel langer kan duren voordat kanker ontstaat.

De nieuwe studie is een gecontroleerd klinisch onderzoek: alle belangrijke parameters werden nauwgezet gecontroleerd en gemonitord. De resultaten van deze grote studie kunnen een enorme impact hebben op het debat over de veiligheid van mobiele telefoons.

De resultaten kunnen door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) worden gebruikt om te bepalen hoe consumenten het beste kunnen worden beschermd tegen de schadelijke gevolgen van straling die wordt uitgezonden door mobiele telefoons. Ook de telecomindustrie zal nu mogelijk haar standpunt moeten herzien.

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd op de website van het Cold Spring Harbor Laboratory.

[ConsumerReports]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Logiter schreef:

  Enkele weken geleden was er op “tegenlicht” van VPRO te zien dat de link tussen kanker en mobiele telefonie inlusief wi-fi allang is aangetoond.
  Het is door de zwakke en afwachtende houding van de overheid die door telecomgiganten wordt gegijzeld,dat dit nog steeds niet onderkent is.
  Vergelijkende zaken;astbest,bijlmerramp,chemiepack,ecn petten etc.etc.
  Allemaal gevallen van langetermijn schade en korte termijn handelen.
  Nagenoeg heel europa is in kinderopvang wi-fi vrij,en heeft de stralingsintensiteit van zendmasten 4x verminderd…behalve Nederland.

  23 likes
  • deepwee schreef:

   Nederland voert echt kansloos beleid op dit gebied.
   De maximale veldsterkte op straat kan IDD makkelijk vele, vele, veeele malen lager zonder dat dit ten koste gaat van de dekking voor normale mobiele telefonie.

   Puur omdat er bij de massa de behoefte is gecreëerd om te allen tijde, overal, zelfs vier verdiepingen onder de grond, HD filmpjes en muziek te streamen, zitten we nu in NL met deze belachelijk hoge norm.

   De T(umor) Mobile masten vliegen echt als paddestoelen uit de grond… ‘Beste dekking’ heet het dan trots in hun advertenties.

   5 likes
  • deepwee schreef:

   Welke ‘Tegenlicht’ uitzending was dat?

   1 likes
 • andré schreef:

  alleen al het feit dat het “signaal/energie” door muren heen komt, komt het dus ook met gemak door ons lichaam heen , en actie is reactie zeker op cel niveau en energie

  19 likes
 • Jeff schreef:

  Ben net afgekickt van bellen, maar ben weer begonnen met roken!

  4 likes
  • Arwijn schreef:

   Uit de Magnetron, terug in de Teerput.

   2 likes
   • Rob ter Horst schreef:

    Nou arwijn, heb vandaag nog de hele dag besteed aan platte aarde filmpjes, specifiek achter de horizon verdwijnende schepen, en opkomende en ondergaande zon en maan maar, géén enkel bewijs van en voor een platte aarde.

    1. Er is géén enkel filmpje van een groot schip, wat je eindeloos kan volgen met een telescoop tot het oneindige klein wordt, en dan niet meer zichtbaar is.
    Wel zie ik tal van filmpjes van schepen die al “groot” vanachter de horizon vandaan komen, want die filmpjes zijn er ook, schepen die nog niet zichtbaar zijn, maar waarvan de positie al wel gevolgd kan worden, bijv. via marinetraffic, vesselfinder of myshiptracking e.a., of schepen die “groot” achter de horizon verdwijnen, en niet gevolgd kunnen worden tot ze uiteindelijk te klein zijn.
    Dus nog even kort samenvatten: een schip is met een goede camera al “goed” zichtbaar, als deze van achter de horizon vandaan komt, of achter de horizon verdwijnt. Een telescoop is hier dus van geen enkele nut, behalve bij kleine bootjes. Je kan dus niet oneindig inzoomen, naar een oneindig klein wordend schip, en dat verklaart waarom de aarde rond is, en niet plat.

    2. Zo is er ook géén enkel filmpje te vinden, die opkomst en ondergang van zon en maan verklaart via de platte aarde theorie. Overal op aarde zijn al mensen geweest, en al die mensen hebben meestal foto’s en filmpjes gemaakt van de opkomst en ondergang, waarvan de nodige op internet te vinden zijn, en ook zijn er dagelijks nog de nodige beelden op tv te zien, hetzij in documentaire’s, series, films, reclame’s waarin een opkomende zon en/of maan te zien is. En al die filmpjes die de platte aarde verklaren, laten alleen maar verschillende interpretaties zien van een platte aarde, met een koepel erop, en daaronde nog een zwervende zon en maan.

    En kom ook niet opnieuw aan met je perspectief, het stopwoordje voor platte aarde aanhangers overal ter wereld, want perspectief heeft hier niks mee te maken.
    En ook wat betreft dat ene vrachtschip in de baai bij Tampa, Florida. Misschien toch even kijken waar deze opname is gemaakt, hoever de skyline van St. Petersburg Florida is van deze plek, en hoog de skyline is van St.Petersburg, Florida en waarom deze skyline op zo’n 20-22 kilometer afstand nog te zien is…

    3 likes
    • Arwijn schreef:

     @Rob ter Horst:
     Wow, al die text en zo weinig inhoud. Ongelooflijk, wat jij nodig hebt om jezelf te overtuigen. Maar vraag jezelf nou eens af:
     1 Hoeveel curve heeft de aarde nou eigenlijk?
     https://www.youtube.com/watch?v=9hbbE4DXq1Q
     2 Hoeveel zou je hierdoor moeten kunnen zien aan de horizon?
     3 Ga eens goed kijken naar foto’s van de zee en andere grote wateren. Hoeveel curve zie jij daarin? Waar zijn de vervormingen van de reflectie van de zon bol in de verte? Zeespiegel… Het reflecteert de lucht en de zon als een platte spiegel. Ga zelf maar kijken.
     3 Hier een filmpje wat je laat ZIEN wat er met de zon gebeurd, terwijl het als een zaklantaarn schijnt op het oppervlak van de platte aarde:
     https://www.youtube.com/watch?v=aYoYQAD3SCM
     Als je graag echte verklaringen wilt vinden zul je moeten zoeken beginnend met de term “Flat Earth” in je Youtube search bar, voor de vraag die je wilt stellen. Ik weet dat dat je tegen zal staan, maar anders zul je alleen maar op spin dokters blijven uitkomen die hun best doen om de dingen zo ingewikkeld en theoretisch mogelijk te houden, zodat je de zoektocht naar de waarheid wilt opgeven.

     Succes ermee.

     3 likes
     • Ph schreef:

      Wat heeft de platte aarde nu te doen met het huidige artikel, ben jij net als Rob (die er trouwens mee begint) nu niet aan het trollen??

      1 likes
     • Arwijn schreef:

      Geen idee. Rob ter Horst begon er ineens weer over.

      0 likes
    • frans schreef:

     Rob!.
     Dat je de moeite hebt genomen om deze onzin te onderzoeken!!??
     Rond is rond, anders hadden we wel vierkante en afgeplatte hoofden gehad.
     Maar ja, onze hoofde zijn nu eenmaal rond. Net als andere ontelbare dingen.

     2 likes
     • Rob ter Horst schreef:

      Het ronde van de aarde zit natuurlijk wel op het randje van het waarneembare en voorstelbare, en dat maakt het soms moeilijk.
      Wel is duidelijk geworden dat er énorm geknoeid wordt met “feiten”.

      Zo zag ik een filmpje voorbij komen, waarin werd geclaimd dat het geen vliegtuig was, wat in 1 van de twin towers was gevlogen , maar een bol. Je kon inderdaad geen vleugels zien, tenminste als je je best deed ze niet te willen zien, want ze zaten er echt wel. Een tijdje later zag ik hetzelfde filmpje, maar in beter kwaliteit en daar waren de vleugels wel duidelijk te zien. En zo ook met die zogenaamde bewijzen voor de platte aarde: men wil het niet zien, men gaat niet ver genoeg, men neemt genoegen met, of men manipuleert, liegt en bedriegt. Tja, en de reguliere wetenschap neem ik ook met een korreltje zout, maar die youtubewetenschap, daar heb ik denk ik 1 kilo zout voor nodig…

      1 likes
   • speedmaster schreef:

    prachtige vergelijking!

    1 likes
 • franss schreef:

  Er zijn geen 2500 ratten aan straling blootgesteld. Het gaat in dit deelonderzoek om 630 ratten, 7 groepen van 90, waaronder controlegroepen die niet bestraald zijn.
  De groep met het laagste stralingsniveau kregen de maximaal toelaatbare dosis gedurende bijna de hele dag. Dus erg reëel is dit niet vergeleken met mensen.

  Het vreemdste is dat in de controlegroep tegen het einde van de studie nog maar 28% van de ratten leefden, terwijl dat gemiddeld genomen 47% is. Waarom is niet de conclusie dat je van straling kanker krijgt maar door straling ook veel ouder wordt?

  11 likes
 • Sunshine schreef:

  Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat er een ‘expert’ opstaat die totaal het tegendeel bewijst.
  Geen nood mensen, gewoon blijven bellen. Er geen aantoonbare link tussen straling en tumoren. Net als bij ALLE andere ziekten heb je gewoon pech als je ziek wordt. Je kunt er NIETS aan doen. Gezond eten helpt niet, bewegen helpt, voldoende ontspanning en slaap helpt ook allemaal niet. Maaaarrr, geen nood hoor. We hebben chemo’s, bestralingen en god mag weten hoeveel pillen. Het komt helemaal goed.

  7 likes
 • Johan schreef:

  Dus advocaten winnen hun zaak bij het gerechtshof om stralingsgevaar aan te pakken aangaande artikel 11 van de grondwet.

  Er zijn kinderen in Amerika, Silicon Valley, die van de ouders die draadloos verkeer op de markt brengen, naar Montessorischolen sturen, omdat er geen wifi, 4G en nog meer ongezonde dingen , want de techneuten weten drommels goed dat kinderen er ernstig ziek van kunnen worden.

  Dus de techneuten weten hoe gevaarlijk draadloos verkeer is, maar brengen het wel aan de man en dat zijn er niet duizenden , maar miljarden. Ik vergis me echt niet in getallen., Miljarden mensen zitten nu te spelen met die ongelooflijke flut techniek.

  6 likes
 • franss schreef:

  Als ik de reacties her en der op deze site zie, is de overheid per definitie niet te vertrouwen en op de hand van Big Alles.
  En nu wordt dat onderzoek van diezelfde overheid opeens met champagne gevierd? No questions asked?

  6 likes
 • deepwee schreef:

  Mooi, kijken wat Telecom hier tegenover gaat zetten.

  5 likes
 • Operator schreef:

  Dr. Mary’s Monkey: How the Unsolved Murder of a Doctor, a Secret Laboratory in New Orleans and Cancer-Causing Monkey Viruses Are Linked to Lee Harvey … Assassination and Emerging Global Epidemics

  Ik hoorde laatst een interview met de auteur van bovenstaand boek. De experts uit het kankeronderzoek concludeerden dat kanker een virus is dat o.a. via het polio vaccin is verspreid. Het virus werd geactiveerd door straling. Voila … hier is de kennelijke sleutel tot de kern van het verhaal.

  1 likes
 • martin schreef:

  Ja en we gaan er allemaal vrolijk mee door. Omdat we niet zonder kunnen. Dus ophouden te zeiken

  1 likes
 • Johan schreef:

  Op de kinderoncologie liggen steeds meer jonge kinderen met hersentumoren waarvan de droevige oncoloog zich afvraagt wat voor een maatschappij we krijgen met steeds meer zieke kinderen, want eerst worden kinderen doodziek, daarna de ouderen en daarna de jongere mensen.
  Celbiologen hebben onlangs iets ontdekt waarvan ze zeker zijn dat iedereen vroeg of laat doodziek wordt of doodgaat aan tumoren en niet te vergeten aan verkeersongelukken.

  Als mensen toch willen blijven bellen kunnen ze vroeg of laat strafrechtelijk vervolgd worden voor hun vergrijp.

  Kunstmatige gepulseerde straling is heel wat anders dan tabak, chroom 6, asbest etc.

  De hersenen worden dan aangetast en dat is het commandocentrum.

  Steeds meer mensen raken mentaal ontwricht door de steeds meer bestraalde cellen.

  Kans op chronische ziekten wordt alleen maar groter.

  Het voordeel is als mensen met draadloos verkeer blijven communiceren de artsen een steeds groter veldonderzoek gaan doen en voldoende studiestof hebben om de oorzaken van het ziek zijn van de patiënt steeds beter kunnen traceren.

  1 likes
 • Rob ter Horst schreef:

  @ Ph 30 mei 2016 12:23 op 12:23

  Inderdaad is het off-topic, maar trollen, nee.
  Het is gewoon lastige vragen stellen, en vooral doorvragen en dan uiteindelijk tot de kern zien door te dringen. Iets waar de meeste mensen de grootste moeite mee hebben, juist omdat moeilijke vragen te weinig gesteld worden, en vooral in de populaire uren op tv.

  Maar wat betreft of de aarde plat of rond is, vraag het zelf eens aan de mensen in je omgeving wat ze vinden, en hoe ze tot die conclusie zijn gekomen. Voor de meeste mensen is het een aanname, iets wat ze op school hebben geleerd, en het interesseert de meeste mensen ook niet echt. Ik heb op school echter al vaker moeilijke vragen gesteld, omdat ik er het fijne van af wilde weten.

  En de uiteindelijke kern van de zaak, is het punt waar op een ronde aarde het schip achter de horizon verdwijnt, en op een platte aarde je het schip nog steeds in volle aanwezigheid kan blijven zien, en dát laten de filmpjes van de platte aarde aanhangers nou juist niet zien…

  Dus mijn excuses voor het even off-topic doen.

  1 likes
 • zeven zusters schreef:

  Heb een jaat of drie geleden ooit een keer gezegd dat we met een jaartje of twintig allemaal mensen met kanker in hun hoofd gaan krijgen maar ik werd als gek weggezet nou prima maakt verder niet uit hoor. vraag me trouwens wel af of door het toenemende gebruik van gsm en bijbehorende straling de mensen agressiever zijn geworden want de korte lontjes zijn op het moment enorm!!

  0 likes
 • x

  Check Also

  WHO

  ‘WHO is corrupt’: Amerika doet NIET mee aan wereldwijd initiatief coronavaccin

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is een internationaal initiatief ...

  huisarts

  Ex-huisarts trekt aan alarmbel: We moeten opstaan tegen het systeem voor het te laat is

  Het is overduidelijk dat deze hele zogenaamde ...

  >