Homepagina » Straling » Brekend nieuws: Grote overheidsstudie concludeert dat mobiele telefoons kanker veroorzaken
Brekend nieuws: Grote overheidsstudie concludeert dat mobiele telefoons kanker veroorzaken

Brekend nieuws: Grote overheidsstudie concludeert dat mobiele telefoons kanker veroorzaken

De Amerikaanse gezondheidsdienst, de National Institutes of Health (NIH), heeft een link gevonden tussen straling die wordt uitgezonden door mobiele telefoons en kanker bij ratten.

Het onderzoek loopt al meer dan 10 jaar en kostte tot dusver 25 miljoen dollar. Meer dan 2500 knaagdieren werden twee jaar lang negen uur per dag blootgesteld aan de soort straling die mobieltjes uitstralen.

Bij mannetjesratten groeiden twee soorten tumoren: gliomen (in het brein) en schwannomen (in het hart). De onderzoeksresultaten sluiten aan op eerdere epidemiologische studies, waarbij dezelfde soorten tumoren bij mensen werden ontdekt en waarna het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek concludeerde dat straling mogelijk kankerverwekkend is voor de mens.

Stralingsbelasting aan banden leggen

De resultaten van de studie kunnen het debat vooruithelpen. De industrieleiders zeggen dat mobiele telefoons geen bedreiging vormen voor de volksgezondheid. Wetenschappers en gezondheidsexperts stellen dat er een mogelijke link is tussen mobiele telefoongebruik en hersenkanker.

Een woordvoerder van de NIH liet weten dat de studie momenteel wordt bestudeerd door experts. In mei 2015 riep een groep van 190 wetenschappers uit 39 landen de VN en Wereldgezondheidsorganisatie op om de stralingsbelasting van mobieltjes aan banden te leggen.

Uit drie studies die gegevens uit 13 landen combineerden blijkt dat er een verband is tussen mobiele telefoongebruik en gliomen, hersentumoren die vaak dodelijk zijn. Er werd in één van de onderzoeken ook een link gevonden tussen mobieltjes en goedaardige akoestische neuromen.

Enorme impact

Het probleem: sommige gebruikte mobieltjes waren al 20 jaar oud. Daarnaast werd gekeken naar een periode van vijf tot 20 jaar, terwijl het veel langer kan duren voordat kanker ontstaat.

De nieuwe studie is een gecontroleerd klinisch onderzoek: alle belangrijke parameters werden nauwgezet gecontroleerd en gemonitord. De resultaten van deze grote studie kunnen een enorme impact hebben op het debat over de veiligheid van mobiele telefoons.

De resultaten kunnen door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) worden gebruikt om te bepalen hoe consumenten het beste kunnen worden beschermd tegen de schadelijke gevolgen van straling die wordt uitgezonden door mobiele telefoons. Ook de telecomindustrie zal nu mogelijk haar standpunt moeten herzien.

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd op de website van het Cold Spring Harbor Laboratory.

[ConsumerReports]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
deepwee
deepwee
4 jaren geleden

Mooi, kijken wat Telecom hier tegenover gaat zetten.

andré
andré
4 jaren geleden

alleen al het feit dat het “signaal/energie” door muren heen komt, komt het dus ook met gemak door ons lichaam heen , en actie is reactie zeker op cel niveau en energie

pleiadian
pleiadian
Reactie op  andré
4 jaren geleden

als het door je heen gaat is er juist géén interactie…

Logiter
Logiter
4 jaren geleden

Enkele weken geleden was er op “tegenlicht” van VPRO te zien dat de link tussen kanker en mobiele telefonie inlusief wi-fi allang is aangetoond.
Het is door de zwakke en afwachtende houding van de overheid die door telecomgiganten wordt gegijzeld,dat dit nog steeds niet onderkent is.
Vergelijkende zaken;astbest,bijlmerramp,chemiepack,ecn petten etc.etc.
Allemaal gevallen van langetermijn schade en korte termijn handelen.
Nagenoeg heel europa is in kinderopvang wi-fi vrij,en heeft de stralingsintensiteit van zendmasten 4x verminderd…behalve Nederland.

deepwee
deepwee
Reactie op  Logiter
4 jaren geleden

Nederland voert echt kansloos beleid op dit gebied.
De maximale veldsterkte op straat kan IDD makkelijk vele, vele, veeele malen lager zonder dat dit ten koste gaat van de dekking voor normale mobiele telefonie.

Puur omdat er bij de massa de behoefte is gecreëerd om te allen tijde, overal, zelfs vier verdiepingen onder de grond, HD filmpjes en muziek te streamen, zitten we nu in NL met deze belachelijk hoge norm.

De T(umor) Mobile masten vliegen echt als paddestoelen uit de grond… ‘Beste dekking’ heet het dan trots in hun advertenties.

deepwee
deepwee
Reactie op  Logiter
4 jaren geleden

Welke ‘Tegenlicht’ uitzending was dat?

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Ben net afgekickt van bellen, maar ben weer begonnen met roken!

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Jeff
4 jaren geleden

Uit de Magnetron, terug in de Teerput.

speedmaster
speedmaster
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

prachtige vergelijking!

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

Nou arwijn, heb vandaag nog de hele dag besteed aan platte aarde filmpjes, specifiek achter de horizon verdwijnende schepen, en opkomende en ondergaande zon en maan maar, géén enkel bewijs van en voor een platte aarde.

1. Er is géén enkel filmpje van een groot schip, wat je eindeloos kan volgen met een telescoop tot het oneindige klein wordt, en dan niet meer zichtbaar is.
Wel zie ik tal van filmpjes van schepen die al “groot” vanachter de horizon vandaan komen, want die filmpjes zijn er ook, schepen die nog niet zichtbaar zijn, maar waarvan de positie al wel gevolgd kan worden, bijv. via marinetraffic, vesselfinder of myshiptracking e.a., of schepen die “groot” achter de horizon verdwijnen, en niet gevolgd kunnen worden tot ze uiteindelijk te klein zijn.
Dus nog even kort samenvatten: een schip is met een goede camera al “goed” zichtbaar, als deze van achter de horizon vandaan komt, of achter de horizon verdwijnt. Een telescoop is hier dus van geen enkele nut, behalve bij kleine bootjes. Je kan dus niet oneindig inzoomen, naar een oneindig klein wordend schip, en dat verklaart waarom de aarde rond is, en niet plat.

2. Zo is er ook géén enkel filmpje te vinden, die opkomst en ondergang van zon en maan verklaart via de platte aarde theorie. Overal op aarde zijn al mensen geweest, en al die mensen hebben meestal foto’s en filmpjes gemaakt van de opkomst en ondergang, waarvan de nodige op internet te vinden zijn, en ook zijn er dagelijks nog de nodige beelden op tv te zien, hetzij in documentaire’s, series, films, reclame’s waarin een opkomende zon en/of maan te zien is. En al die filmpjes die de platte aarde verklaren, laten alleen maar verschillende interpretaties zien van een platte aarde, met een koepel erop, en daaronde nog een zwervende zon en maan.

En kom ook niet opnieuw aan met je perspectief, het stopwoordje voor platte aarde aanhangers overal ter wereld, want perspectief heeft hier niks mee te maken.
En ook wat betreft dat ene vrachtschip in de baai bij Tampa, Florida. Misschien toch even kijken waar deze opname is gemaakt, hoever de skyline van St. Petersburg Florida is van deze plek, en hoog de skyline is van St.Petersburg, Florida en waarom deze skyline op zo’n 20-22 kilometer afstand nog te zien is…

frans
frans
Reactie op  Rob ter Horst
4 jaren geleden

Rob!.
Dat je de moeite hebt genomen om deze onzin te onderzoeken!!??
Rond is rond, anders hadden we wel vierkante en afgeplatte hoofden gehad.
Maar ja, onze hoofde zijn nu eenmaal rond. Net als andere ontelbare dingen.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  frans
4 jaren geleden

Het ronde van de aarde zit natuurlijk wel op het randje van het waarneembare en voorstelbare, en dat maakt het soms moeilijk.
Wel is duidelijk geworden dat er énorm geknoeid wordt met “feiten”.

Zo zag ik een filmpje voorbij komen, waarin werd geclaimd dat het geen vliegtuig was, wat in 1 van de twin towers was gevlogen , maar een bol. Je kon inderdaad geen vleugels zien, tenminste als je je best deed ze niet te willen zien, want ze zaten er echt wel. Een tijdje later zag ik hetzelfde filmpje, maar in beter kwaliteit en daar waren de vleugels wel duidelijk te zien. En zo ook met die zogenaamde bewijzen voor de platte aarde: men wil het niet zien, men gaat niet ver genoeg, men neemt genoegen met, of men manipuleert, liegt en bedriegt. Tja, en de reguliere wetenschap neem ik ook met een korreltje zout, maar die youtubewetenschap, daar heb ik denk ik 1 kilo zout voor nodig…

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Rob ter Horst
4 jaren geleden

@Rob ter Horst:
Wow, al die text en zo weinig inhoud. Ongelooflijk, wat jij nodig hebt om jezelf te overtuigen. Maar vraag jezelf nou eens af:
1 Hoeveel curve heeft de aarde nou eigenlijk?
https://www.youtube.com/watch?v=9hbbE4DXq1Q
2 Hoeveel zou je hierdoor moeten kunnen zien aan de horizon?
3 Ga eens goed kijken naar foto’s van de zee en andere grote wateren. Hoeveel curve zie jij daarin? Waar zijn de vervormingen van de reflectie van de zon bol in de verte? Zeespiegel… Het reflecteert de lucht en de zon als een platte spiegel. Ga zelf maar kijken.
3 Hier een filmpje wat je laat ZIEN wat er met de zon gebeurd, terwijl het als een zaklantaarn schijnt op het oppervlak van de platte aarde:
https://www.youtube.com/watch?v=aYoYQAD3SCM
Als je graag echte verklaringen wilt vinden zul je moeten zoeken beginnend met de term “Flat Earth” in je Youtube search bar, voor de vraag die je wilt stellen. Ik weet dat dat je tegen zal staan, maar anders zul je alleen maar op spin dokters blijven uitkomen die hun best doen om de dingen zo ingewikkeld en theoretisch mogelijk te houden, zodat je de zoektocht naar de waarheid wilt opgeven.

Succes ermee.

Ph
Ph
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

Wat heeft de platte aarde nu te doen met het huidige artikel, ben jij net als Rob (die er trouwens mee begint) nu niet aan het trollen??

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

Geen idee. Rob ter Horst begon er ineens weer over.

Johan
Johan
4 jaren geleden

Dus advocaten winnen hun zaak bij het gerechtshof om stralingsgevaar aan te pakken aangaande artikel 11 van de grondwet.

Er zijn kinderen in Amerika, Silicon Valley, die van de ouders die draadloos verkeer op de markt brengen, naar Montessorischolen sturen, omdat er geen wifi, 4G en nog meer ongezonde dingen , want de techneuten weten drommels goed dat kinderen er ernstig ziek van kunnen worden.

Dus de techneuten weten hoe gevaarlijk draadloos verkeer is, maar brengen het wel aan de man en dat zijn er niet duizenden , maar miljarden. Ik vergis me echt niet in getallen., Miljarden mensen zitten nu te spelen met die ongelooflijke flut techniek.

Crazyeddy
Crazyeddy
Reactie op  Johan
4 jaren geleden

maar dankzy die ‘flutechniek” zit je tog op n4n..

Sunshine
Sunshine
4 jaren geleden

Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat er een ‘expert’ opstaat die totaal het tegendeel bewijst.
Geen nood mensen, gewoon blijven bellen. Er geen aantoonbare link tussen straling en tumoren. Net als bij ALLE andere ziekten heb je gewoon pech als je ziek wordt. Je kunt er NIETS aan doen. Gezond eten helpt niet, bewegen helpt, voldoende ontspanning en slaap helpt ook allemaal niet. Maaaarrr, geen nood hoor. We hebben chemo’s, bestralingen en god mag weten hoeveel pillen. Het komt helemaal goed.

Operator
Operator
4 jaren geleden

Dr. Mary’s Monkey: How the Unsolved Murder of a Doctor, a Secret Laboratory in New Orleans and Cancer-Causing Monkey Viruses Are Linked to Lee Harvey … Assassination and Emerging Global Epidemics

Ik hoorde laatst een interview met de auteur van bovenstaand boek. De experts uit het kankeronderzoek concludeerden dat kanker een virus is dat o.a. via het polio vaccin is verspreid. Het virus werd geactiveerd door straling. Voila … hier is de kennelijke sleutel tot de kern van het verhaal.

franss
franss
4 jaren geleden

Er zijn geen 2500 ratten aan straling blootgesteld. Het gaat in dit deelonderzoek om 630 ratten, 7 groepen van 90, waaronder controlegroepen die niet bestraald zijn.
De groep met het laagste stralingsniveau kregen de maximaal toelaatbare dosis gedurende bijna de hele dag. Dus erg reëel is dit niet vergeleken met mensen.

Het vreemdste is dat in de controlegroep tegen het einde van de studie nog maar 28% van de ratten leefden, terwijl dat gemiddeld genomen 47% is. Waarom is niet de conclusie dat je van straling kanker krijgt maar door straling ook veel ouder wordt?

franss
franss
4 jaren geleden

Als ik de reacties her en der op deze site zie, is de overheid per definitie niet te vertrouwen en op de hand van Big Alles.
En nu wordt dat onderzoek van diezelfde overheid opeens met champagne gevierd? No questions asked?

deepwee
deepwee
Reactie op  franss
4 jaren geleden

Goeie! Bedacht ik me ook achteraf… Hmm…

martin
martin
4 jaren geleden

Ja en we gaan er allemaal vrolijk mee door. Omdat we niet zonder kunnen. Dus ophouden te zeiken

x

Check Also

pfizer

Voormalige Pfizer-VP: ‘Vaccins niet nodig, de pandemie is praktisch voorbij’

Terwijl farmaceut Pfizer met veel fanfare aankondigde ...

kpn

Rechtszaak tegen KPN-topman vanwege 5G-straling: ‘Wat hier gebeurt, mag niet mogen’

Joost Farwerck, de topman van KPN, is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x