Straling

Brekend nieuws: Grote overheidsstudie concludeert dat mobiele telefoons kanker veroorzaken

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse gezondheidsdienst, de National Institutes of Health (NIH), heeft een link gevonden tussen straling die wordt uitgezonden door mobiele telefoons en kanker bij ratten.

Het onderzoek loopt al meer dan 10 jaar en kostte tot dusver 25 miljoen dollar. Meer dan 2500 knaagdieren werden twee jaar lang negen uur per dag blootgesteld aan de soort straling die mobieltjes uitstralen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Bij mannetjesratten groeiden twee soorten tumoren: gliomen (in het brein) en schwannomen (in het hart). De onderzoeksresultaten sluiten aan op eerdere epidemiologische studies, waarbij dezelfde soorten tumoren bij mensen werden ontdekt en waarna het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek concludeerde dat straling mogelijk kankerverwekkend is voor de mens.

Stralingsbelasting aan banden leggen

De resultaten van de studie kunnen het debat vooruithelpen. De industrieleiders zeggen dat mobiele telefoons geen bedreiging vormen voor de volksgezondheid. Wetenschappers en gezondheidsexperts stellen dat er een mogelijke link is tussen mobiele telefoongebruik en hersenkanker.

Een woordvoerder van de NIH liet weten dat de studie momenteel wordt bestudeerd door experts. In mei 2015 riep een groep van 190 wetenschappers uit 39 landen de VN en Wereldgezondheidsorganisatie op om de stralingsbelasting van mobieltjes aan banden te leggen.

Uit drie studies die gegevens uit 13 landen combineerden blijkt dat er een verband is tussen mobiele telefoongebruik en gliomen, hersentumoren die vaak dodelijk zijn. Er werd in één van de onderzoeken ook een link gevonden tussen mobieltjes en goedaardige akoestische neuromen.

Enorme impact

Het probleem: sommige gebruikte mobieltjes waren al 20 jaar oud. Daarnaast werd gekeken naar een periode van vijf tot 20 jaar, terwijl het veel langer kan duren voordat kanker ontstaat.

De nieuwe studie is een gecontroleerd klinisch onderzoek: alle belangrijke parameters werden nauwgezet gecontroleerd en gemonitord. De resultaten van deze grote studie kunnen een enorme impact hebben op het debat over de veiligheid van mobiele telefoons.

De resultaten kunnen door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) worden gebruikt om te bepalen hoe consumenten het beste kunnen worden beschermd tegen de schadelijke gevolgen van straling die wordt uitgezonden door mobiele telefoons. Ook de telecomindustrie zal nu mogelijk haar standpunt moeten herzien.

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd op de website van het Cold Spring Harbor Laboratory.

[ConsumerReports]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
deepwee
deepwee
7 jaren geleden

Mooi, kijken wat Telecom hier tegenover gaat zetten.

andré
andré
7 jaren geleden

alleen al het feit dat het “signaal/energie” door muren heen komt, komt het dus ook met gemak door ons lichaam heen , en actie is reactie zeker op cel niveau en energie

Logiter
Logiter
7 jaren geleden

Enkele weken geleden was er op “tegenlicht” van VPRO te zien dat de link tussen kanker en mobiele telefonie inlusief wi-fi allang is aangetoond.
Het is door de zwakke en afwachtende houding van de overheid die door telecomgiganten wordt gegijzeld,dat dit nog steeds niet onderkent is.
Vergelijkende zaken;astbest,bijlmerramp,chemiepack,ecn petten etc.etc.
Allemaal gevallen van langetermijn schade en korte termijn handelen.
Nagenoeg heel europa is in kinderopvang wi-fi vrij,en heeft de stralingsintensiteit van zendmasten 4x verminderd…behalve Nederland.

Jeff
Jeff
7 jaren geleden

Ben net afgekickt van bellen, maar ben weer begonnen met roken!

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x