Gezondheid

Kinkhoestuitbraken veroorzaakt door vaccins

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een studie in het tijdschrift PNAS blijkt dat kinkhoestvaccins die sinds de jaren negentig worden gebruikt verantwoordelijk zijn voor kinkhoestuitbraken in de Verenigde Staten.

De laatste jaren verschijnen er vaak nieuwsartikelen waarin wordt gesteld dat niet-gevaccineerde kinderen de veroorzaker zouden zijn van uitbraken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

‘Parents Not Vaccinating Kids Contributed to Whooping Cough Outbreaks’ kopte TIME onlangs. Het tijdschrift verwees naar onderzoek in het Journal of Pediatrics dat was uitgevoerd door wetenschappers die financiële banden hebben met vaccinmakers Sanofi Pasteur en GlaxoSmithKline, de twee bedrijven die in de VS alle kinkhoestvaccins maken.

Keel

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC geeft toe dat ongevaccineerde kinderen niet verantwoordelijk zijn voor de kinkhoestuitbraken.

Wetenschappers hebben nu geconcludeerd dat de effectiviteit van de DKTP-prik na ongeveer vijf jaar sterk afneemt. De oudere versie van het kinkhoestvaccin werkte langer, maar werd van de markt gehaald vanwege ernstige bijwerkingen zoals chronische neurologische aandoeningen.

Tijdens de nieuwe studie werden bavianen gevaccineerd tegen kinkhoest. Nadien bleek dat de infectie achterbleef in de keel van de dieren. Hoewel de bavianen zelf niet ziek werden, verspreidden ze de infectie onder soortgenoten die niet waren gevaccineerd.

Drager

“Als je pas gevaccineerd bent, ben je een asymptomatische drager,” vertelde hoofdonderzoeker Tod J. Merkel van de Food and Drug Administration (FDA) aan The New York Times. “Dat is goed voor jou, maar niet voor de populatie.”

De studie laat volgens de krant nog een zwakte van het vaccin zien, namelijk dat mensen die gevaccineerd zijn de infectie blijven verspreiden zonder zelf ziek te worden. Op die manier wordt de ziekte in stand gehouden en kunnen vaccinmakers blijven verdienen aan hun product.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pagrik
pagrik
10 jaren geleden

Jup, en 100000 vacinaties door heel je leven zou zelfs niet slecht zijn… Maar toen bigpharma de kans kreeg het te staven door zelf 100 vacens te nemen in een jaar en daarbij nog eens miljoen kregen bood niemand zich. Toch zo dit zeer waardevolle reclame voor ze geweest zijn… Zet je te denken. Ps sorry voor de interpuncties.

Catootje
Catootje
10 jaren geleden

Zo’n 8 jaar geleden is mijn hele familie een aantal maanden lang geteisterd door kinkhoest. De leeftijd variëerde van 7 tot 80 jaar. Máánden hebben we onze longen stukgehoest. En dat, terwijl we dus allemaal waren ingeënt, vroeger. Een arts wist mij te vertellen dat er tientallen soorten kinkhoest zijn, maar dat we maar voor één soort zijn ingeënd………. Ik zet dus nog steeds een vraagteken bij die vaccinaties.

MARIA
MARIA
10 jaren geleden

De enige die er beter van is geworden zijn de farmaceutische fabrieken succes boeken .nl heeft HEEL VEEL GOEDE BOEKEN HIEROVER .MAAR DE SLECHTE DINGEN MOGEN NIET NAAR BUITEN KOMEN .
Ook cholosterol naar beneden halen is erg slecht dit heeft het lichaam nodig het regelt de hormoon huishouding en veroorzaken geen hart en vaarziekten kijk maar op de site van dr.lenkei zie filmpje dat legt hij heel goed uit.

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x