Homepagina » Het Complot » Ab Klein Haneveld: De holle aarde
Ab Klein Haneveld: De holle aarde

Ab Klein Haneveld: De holle aarde

Evangelist Ab Klein Haneveld stelt dat onze aarde hol is, in plaats van bol. De bewijzen voor die theorie zijn overweldigend, zowel die van wetenschappelijke aard, als het woord van de Bijbel, zo zegt hij.

Op school leerde hij altijd dat de aarde bol is omdat je vanaf het strand een tegemoetkomend schip in eerste instantie alleen herkent aan de mast.

Klein Haneveld geloofde niet in deze uitleg, want ‘als je vervolgens een verrekijker pakt zie je wel het hele schip’. Hij kan zich ook niet vinden in de uitleg over het oneindige heelal. In een oneindig heelal moet het volgens hem altijd licht zijn.

Binnenkant

Hij leerde dat het heelal kan worden vergeleken met een ballon, die uitzet als je hem opblaast. Daarmee verklaart men dat er wel een oneindige ruimte is, die zich uitbreidt in een soort gekromd vlak. Ruimte is niets en aangezien het niets is kan het ook niet krom zijn, betoogt Klein Haneveld.

Vervolgens wijst hij op de theorie dat de aarde wel rond zou zijn, maar dat we aan de binnenkant van de aarde wonen. Je kunt de aarde dan zien als een globe waarbij de kaart is afgedrukt op de binnenkant. Het heelal is in dat geval de ruimte die de aarde vult en de aardbodem is de grens tussen de aarde en de ruimte.

Licht

“Als de aarde hol is en de zon staat ergens in die holte moet het overal licht zijn,” zegt Klein Haneveld. “Als het dan toch niet overal licht is, beweegt licht niet langs een rechte weg en ondergaat het geen eenparige beweging.”

De sterrenkunde is gebaseerd op het axioma dat licht zich altijd met dezelfde snelheid en langs een rechte lijn voortbeweegt, aldus Klein Haneveld. Hij merkt op dat je een ster die achter de maan verdwijnt langer en eerder weer terug ziet dan je zou uitrekenen. Het licht van de ster wordt langs de maan afgebogen, wordt dan gezegd. Klein Haneveld vraagt zich af of licht mogelijk altijd of langs een andere weg wordt gebogen.

Als Klein Haneveld gelijk heeft, wonen we niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant van de planeet en draait de zon in de aarde.

Bron: Radio1.nl

Gerelateerd:

  Vond je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

34 reacties

 1. Hierbij een duidelijke uitleg over hoe de aarde draait:

  http://www.youtube.com/watch?v=bcnfa-OGUBY

  😉

  1 likes
 2. Het is misschien handig om het niet de holle aarde te noemen. Bij de holle aarde theorie denkt men nog steeds dat wij op de buitenkant wonen terwijl bij de ‘concave earth theorie’ duidelijk is dat wij in de aarde leven en dat de hemel boven de glazen karman line op 100km hoogte begint. Zie ook http://www.wildheretic.com/concave-earth-theory/

  Daar ook meer info mbt de karman line van glas.

  Dat deze site niet genoemt wordt vind ik vreemd.

  En mensen die dit meteen afdoen als ‘dit is echte onzin’ zouden zich er beter eerst in kunnen verdiepen. Het staat nogal dom en kortzichtig om zoiets te beweren zonder kennis van zaken. Maar doordat niburu hier onbewust verwarring schept door te referen aan de ‘hollow earth’ theorie schep je ook verwarring.

  1 likes
 3. maar als je met een raket naar boven vliegt, kom je toch iet aan de andere kant van de wereld uit?

  1 likes
 4. Ab Klein Haneveld lijdt aan een te groot fantasievermogen. Verder is het een zeer geraffineerde valse leraar,. waarbij je echt al; zware Bijbelkennis voor nodig hebt om daar achter te komen. Ze zijn Schriftgeleerde alleen ze zijn niet door Christus geleerd. Verder ben ik Christus dankbaar dat ze een andere geestelijke bestemming krijgen na dit leven dan de Hemel. Amen.

  1 likes
 5. Jazeker, immers ook mijn voeten draaien.
  s’avonds richting mijn bed en s’morgens richting de badkamer. Wonderlijke zaak.

  0 likes
 6. nonsens en de maan dan? Ook binnen in de aarde..

  0 likes
 7. [quote name=”Acorn”]Jazeker, immers ook mijn voeten draaien.
  s’avonds richting mijn bed en s’morgens richting de badkamer. Wonderlijke zaak.[/quote]

  Als ik mijn sokken binnen te buiten keer is het nog steeds een sok 😉

  0 likes
 8. Ik sta open voor een heleboel, maar dit is echte onzin.

  0 likes
 9. Haneveld doelt misschien op deze website; best interessant:

  http://www.andrepiet.nl/holle_aarde/links.html

  * wil jullie zeggen dat ik best wel plezier beleef aan Niburu hoewel ik niet echt een vaste bezoeker ben. Veelheid aan berichten.

  0 likes
 10. denkt die man wel na voor hij iets zegt?? hoe stom kun je zijn?
  dus een raket die ze naar de maan lanceren die lanceren ze dan de grond in ofwat? grappig hoor

  0 likes
 11. hier zie ik nog een forum over dit thema. Wat ik wel weet is dat diep onder onze voeten inderdaad een onderwereld is met duistere wezens. Zie de film War of the Worlds waarin de apparaten uit de grond komen. Deze onderwereld heet tartarus en werd al door de Grieken zo genoemd.

  http://www.wetenschapsforum.nl/index.php/topic/172608-holle-aarde/page__st__15__p__910457#entry910457

  0 likes
 12. Hol en bol zijn niet in oppositie. Hol of massief moet er bedoeld worden??

  Ruimte is natuurlijk ook ‘iets’. Het is definieerbaar, heeft een tegengestelde en is veel minder ‘leeg’dan daar waar de plaats wordt ingenomen door materie..

  Dwalingen en evangelisten…zucht

  0 likes
 13. Ach, we verlaten 2013 met een lach zullen we maar zeggen!

  Fijne jaarwisseling!!

  0 likes
 14. Een satelliet draait dus in de aarde inplaats van erom heen. Wat een moeimaker deze man.

  0 likes
 15. Ik heb nog nooit zo’n onzin gelezen! De volgende Nederlander vertelt straks dat de aarde driehoek is, zucht! Waarom haalt hij de Bijbel erbij? De Bijbel verklapt niets over aarde, wel dat God het heeft geschapen. Het feit is dat niemand echt weet hoe de aarde in elkaar zit. Ze roepen allemaal maar wat!

  0 likes
 16. In het centrum van de aarde bevindt zich de hel. Diepzeeonderzoeker Jacques Cousteau heeft dit ontdekt en vanaf dat moment heeft hij geen enkele diepzeeonderzoek meer durven uitvoeren.

  0 likes
 17. De aarde zelf is inderdaad hol van binnen maar wij wonen nu wel aan het oppervlak wat zich in de 3de dimensie bevindt. In de binnenaarde wat Agartha wordt genoemd woont een volk die de Agarthanen worden genoemd en zij leven in de 5de dimensie. De hoofdstad daar is Shambala wat vlak onder Tibet ligt. Zodra wij begrijpen hoe we onszelf ook in de 5de dimensie kunnen begeven gaan wij onze binnenaarde familie ontmoeten. Daarbij ontmoeten we ook gelijk de Galactische Federatie en andere ‘buitenaardsen’. Mediteer en vraag gewoon eens om contact met je hogere zelf en/of deze ‘buitenaardsen’. Je weet! Lees vooral ook eens Sheldan Nidle op http://www.paoweb.com

  0 likes
 18. [quote name=”Westbound”]In het centrum van de aarde bevindt zich de hel. Diepzeeonderzoeker Jacques Cousteau heeft dit ontdekt en vanaf dat moment heeft hij geen enkele diepzeeonderzoek meer durven uitvoeren.[/quote]

  Nee hior en de auteur van het artikel heeft het zelfs toegegeven. http://www.truthorfiction.com/rumors/d/drilltohellfacts.htm#.UsIApIXb-BY hier wat meer info

  0 likes
 19. [quote name=”RjSeeker”]Ik heb nog nooit zo’n onzin gelezen! De volgende Nederlander vertelt straks dat de aarde driehoek is, zucht! Waarom haalt hij de Bijbel erbij? De Bijbel verklapt niets over aarde, wel dat God het heeft geschapen. Het feit is dat niemand echt weet hoe de aarde in elkaar zit. Ze roepen allemaal maar wat![/quote]

  Ze roepen echt allemaal niet zomaar wat. Er zijn wel degelijk onderzoekers die er jaren en jaren op studeren.

  0 likes
 20. Lekker zweven he jongens..

  0 likes
 21. Als Klein Haneveld gelijk heeft, had Galileo ongelijk en werden zijn opvattingen terecht bestreden door de katholieke kerk. In zijn boek “Over de drempel van de hoop” ging paus Johannes Paulus II hier indirect nog eens op in:

  De door de mens bedachte systemen zijn onvolmaakt, en onvolmaakter naarmate die mens zekerder is van zichzelf. Maar wanneer het volmaakte komt dan heeft het onvolmaakte afgedaan en is het tijd om over de drempel van de hoop te stappen en zich te laten leiden door degene die het lot van deze voorbijgaande wereld in handen heeft, en die iemand is Liefde.

  Of zouden dat allemaal maar holle woorden zijn?… Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar!

  0 likes
 22. [quote name=”Bert”]Als Klein Haneveld gelijk heeft, had Galileo ongelijk en werden zijn opvattingen terecht bestreden door de katholieke kerk. In zijn boek “Over de drempel van de hoop” ging paus Johannes Paulus II hier indirect nog eens op in:

  De door de mens bedachte systemen zijn onvolmaakt, en onvolmaakter naarmate die mens zekerder is van zichzelf. Maar wanneer het volmaakte komt dan heeft het onvolmaakte afgedaan en is het tijd om over de drempel van de hoop te stappen en zich te laten leiden door degene die het lot van deze voorbijgaande wereld in handen heeft, en die iemand is Liefde.

  Of zouden dat allemaal maar holle woorden zijn?… Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar![/quote]
  Ne hoor:
  Als je inziet dat dit persoon waar je over sprak de kern is van ieder levend wezen Hier en Nu, dan is dat persoon in jou opgestaan of wedergekeerd.
  De terugkomst heeft niets te maken met een vleselijke terugkomst. Het is inzien dat dit persoon waar je naar refereert JOUW eigen essentie, en de essentie van AL het leven is.
  Dat is wat in alchemistische termen bedoeld wordt met het omzetten van lood (afgescheiden bewustzijn)naar Goud (Unio Mystica, Eenheidsbewustzijn, de Logos)
  Het gaat niet om het ware geloof,of de juiste meditatietechniek,het gaat om volledig inzicht wie we werkelijk zijn.
  De innerlijke weg is “de smalle weg”
  Ken U zelve.

  Een heel fijn en ontspannen nieuw jaar toegewenst!
  Iaw Abraxas

  0 likes
 23. Hoe kan het dat ik de horizon toch zie als de aarde eigenlijk ‘hol’ is en wij de binnenkant zien? En de kortste weg van hier naar Nieuw Zeeland ( de overkant) is langs de zon?

  0 likes
 24. [quote name=”Westbound”]In het centrum van de aarde bevindt zich de hel. Diepzeeonderzoeker Jacques Cousteau heeft dit ontdekt en vanaf dat moment heeft hij geen enkele diepzeeonderzoek meer durven uitvoeren.[/quote]

  Mm.. interessant onderzoek. De diepzee loopt door tot aan de kern van de aarde waar het water der zee tesamen met het hellevuur kwam alwaar Jaques (op die diepte uhum) oog in oog met satan kwam te staan.. Evangelisten, gelovigen… ook zucht….

  0 likes
 25. De beweringen van Klein Haneveld zitten vol fouten, en zijn gebaseerd op bijbelse wetenschap.

  0 likes
  • De beweringen van Klein Haneveld zitten vol met waarheden, en zijn gebaseerd op het Bijbelse geloof.

   1 likes
   • Nou slaap maar rustig verder. Ik heb ook gehoord van een theorie dat de aarde een donutvorm zou hebben en dat in het midden van die donut dus een gat zit. Maar als ik Andre Kuipers zo gehoord heb zie ik daar geen aanleiding toe! De aarde is een bol en die zit in het centrum van het heelal (Tweede Hemel, Satans territorium).

    0 likes
 26. [quote name=”Westbound”]In het centrum van de aarde bevindt zich de hel. Diepzeeonderzoeker Jacques Cousteau heeft dit ontdekt en vanaf dat moment heeft hij geen enkele diepzeeonderzoek meer durven uitvoeren.[/quote]
  Heb je een link?

  0 likes
 27. Dat is de omgekeerde Wereld! 😀

  0 likes
 28. [quote name=”Johny”]Het is misschien handig om het niet de holle aarde te noemen. Bij de holle aarde theorie denkt men nog steeds dat wij op de buitenkant wonen terwijl bij de ‘concave earth theorie’ duidelijk is dat wij in de aarde leven en dat de hemel boven de glazen karman line op 100km hoogte begint. Zie ook http://www.wildheretic.com/concave-earth-theory/

  Daar ook meer info mbt de karman line van glas.

  Dat deze site niet genoemt wordt vind ik vreemd.

  En mensen die dit meteen afdoen als ‘dit is echte onzin’ zouden zich er beter eerst in kunnen verdiepen. Het staat nogal dom en kortzichtig om zoiets te beweren zonder kennis van zaken. Maar doordat niburu hier onbewust verwarring schept door te referen aan de ‘hollow earth’ theorie schep je ook verwarring.[/quote]
  Vele kilometers boven de aarde is er een incarnatie-ring die om de aarde draait en vanuit daar zie je de aarde en waar je naar toe wilt en dat is duidelijk OP de aarde.

  0 likes
 29. Als dit zou kloppen zou het dan niet betekenen dat de grond waar we op staan het zogenaamde “einde van de ruimte” zou zijn waar mensen al jaren naar zoeken ?

  0 likes
 30. aarde zou dan ook plat kunnen zijn met zijn theorie,dat de maan zon en planeten als een filmstrip bewegen horizontaal of verticaal.Aarde rond plat of vierkant ik heb het nooit met eigen ogen gezien,foto s van Nasa kunnen al die tijd gewoon bewerkt zijn 😉

  0 likes
 31. Evangelist Ab Klein Haneveld stelt dat onze aarde hol is… fout! Wie de studie goed doorneemt en de Bijbelverzen waarnaar wordt geciteerd, dan is het de Bijbel die verklaard dat de aarde gegrondvest is en bovendien ook hol. Maar wie niet gelooft in het volbrachte werk van de Heere Jezus Christus kan van alles brallen, maar mag over een tijdspanne knersen met de tanden en maar liefst 1040 jaar verblijven in het dodenrijk waar het niet bepaald fijn toeven is.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

viroloog

Geen bewijs dat coronavirus kan worden verspreid in supermarkt, zegt deze vooraanstaande Duitse viroloog

Er is geen bewijs dat het coronavirus ...

bill gates

Onthult Bill Gates hier de echte reden achter de lockdowns?

Op 24 maart sprak Bill Gates met ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.