Binnenland

Police for Freedom organiseert op 10 april mars voor verbinding: politieagenten, militairen en artsen lopen mee!

Help mee door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zet in je agenda: op 10 april organiseert Police for Freedom Nederland een mars voor de menselijke verbinding. Beroepsgroepen die van nature een rol hebben in het bewaken van ieders grondrechten lopen mee: politie, militairen, marechaussee, artsen, verpleegkundigen en docenten. Zij staan op voor het behoud van onze grondrechten.

Ook oud-medewerkers en gepensioneerden zijn welkom om mee te lopen. “We hechten een groot belang aan het behoud van onze grondrechten zoals vrijheid van meningsuiting, medische vrijheid, recht op onderwijs en het recht om in gelijke gevallen op gelijke wijze te worden behandeld,” laat Police for Freedom Nederland weten via social media. Locatie: centraal in het land. De exacte locatie volgt nog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Kom je ze aanmoedigen?

Brug tussen burgers en politie

De organisatie wordt geleid door Dennis Spaanstra, die 30 jaar voor de politie en marechaussee heeft gewerkt. Hij was 15 jaar werkzaam bij de ME en als rechercheur moest hij moordzaken oplossen. Hij is nog altijd betrokken bij de organisatie.

“Ons doel is om een brug te vormen tussen burgers en politie,” zegt Spaanstra. Hij is bezorgd over het geweld dat door de politie is gebruikt tegenover vreedzame demonstranten bij verschillende demonstraties tegen de coronamaatregelen. Police for Freedom neemt geen positie in over het beleid, maar wil het recht op demonstratie en vrijheid van meningsuiting beschermen.

Zondag verliep de wekelijkse demonstratie op het Museumplein in Amsterdam voor de verandering rustig. De gemeente zei dat er ‘goed contact was tussen de aanwezige mensen en de politie’.

In onderstaand filmpje legt Spaanstra uit waar Police for Freedom precies voor staat:

4.8 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
3 jaren geleden

Hoopvol!!

Annette
Annette
3 jaren geleden

Geweldig! Ik wens de organisatie van “Police for Freedom” heel veel succes a.s. zaterdag bij de vrijheidsmars ergens in het midden van het land. Als ik 30 jaar jonger was, was ik ook vast van de partij. Nu heb ik helaas niet meer de mogelijkheid om aan dit soort manifestaties mee te doen. Vroeger, in mijn jonge jaren, ben ik heel veel keren van de partij geweest. Ik heb daar de allerbeste herinneringen aan. Niets is zo geweldig motiverend om mensen te steunen, die de moeite nemen om op te komen voor de belangen van velen. Geweldige helden noem ik ze. In gedachten zal ik bij ze zijn.

DeVredelievende
DeVredelievende
3 jaren geleden

Klinkt leuk …ben benieuwd of het stijfgesnoven gestapo tuig dan ook massaal gaat lopen inhakken op de mensen
Zal waarschijnlijk niet (voor de goede sier)
Dat zullen die zielloze gekken vastwel opkroppen tot bij de volgende peacefull demo en er dan dubbel zo erg op los rossen

Marian
Marian
3 jaren geleden

Ik ervaar deze ‘mars’, met als belang veel te hechten aan het behoud van onze grondrechten zoals vrijheid van meningsuiting, medische vrijheid, recht op onderwijs en het recht om in gelijke gevallen op gelijke wijze te worden behandeld, erg ‘dubbel’.
Waar was ‘de brug’ met de burgers de afgelopen weken tijdens de demo’s op het Museumplein die daar waren/stonden voor deze zelfde rechten maar keer op keer werden uitgedaagd, neer geknuppeld, natgespoten, weggejaagd én aangehouden????
Omdat nu op 10 april Police-for-freedom wereldwijd deze mars organiseert moeten wij dat voor even in een ander perspectief zien?????

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x