Homepagina » Universum » Nieuwe cyclus: magnetisch veld van de zon omgekeerd
Nieuwe cyclus: magnetisch veld van de zon is omgekeerd

Nieuwe cyclus: magnetisch veld van de zon omgekeerd

Het magnetisch veld van de zon is omgekeerd. De noord- en de zuidpool hebben op het hoogtepunt van zonnecyclus 24 met elkaar van plek gewisseld.

De omkering van het magneetveld van de zon is een grootse gebeurtenis, aldus dr. Tony Phillips van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

“Het gebied waar de invloed van de zon overheerst, de heliosfeer, strekt zich uit tot miljarden kilometers voorbij Pluto,” zei hij. “Veranderingen in de polariteit van het veld worden zelfs gevoeld door de Voyager-sondes, die op het punt staan de interstellaire ruimte te betreden.”

Onderstaande video laat zien hoe het proces precies in zijn werk gaat:

In 1997 werd zonnecyclus 23 afgewerkt. Een complete omkering van het magnetisch veld vond plaats in 2002, het jaar waarin de vorige cyclus werd afgerond.

Op het hoogtepunt van elke magnetische ompoling wordt er een tijdlang meer zonneactiviteit gemeten, wat resulteert in meer zonnevlekken en meer erupties aan het zonneoppervlak zoals zonnevlammen en coronale massa-ejecties.

Dr. Phillips voegde toe dat kosmische straling, hoogenergetische deeltjes die door supernova-explosies en andere astronomische gebeurtenissen in het sterrenstelsel worden versneld tot bijna de lichtsnelheid, ook wordt beïnvloed door een magnetische ompoling.

Bron: Independent.co.uk

Gerelateerd:

 Vond je dit leuk? Deel het dan met anderen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Nou nou..wat een grootse gebeurtenis. Gebeurt elke 11 jaar, maar afijn…

  0 likes
 2. Wat leuk dat NASA dat zegt, weet je dat NASA ook heeft gezegd dat we op de maan zijn geland en dat het een dooie grijze zooi is daar. Hier een officieel NASA document dat de Apollo maanlandingen in een keer onderuit haalt gepubliceerd 3 weken na de Apollo maanlandingen 14 Aug 1969. Verklaar maar eens hoe het Apollo ruimteschip een schaduw op de maan werpt vanuit Lunar orbit. Nu bijna 45 Jaar later is iedereen het vergeten, nou ja bijna iedereen. De Chinezen sturen foto’s terug van de maan met groene en paarse kleuren die zichtbaar zijn op de maan. Iedereen zwijgt. Waar wachten die truth seekers in Nederland eigenlijk op? NASA ontkend het bestaan van UFO’s, liegt over Nibiru, verteld onzin over de maan. Wakker worden vrienden en vriendinnen want deze pool shift is nou niet zo ongebruikelijk, net als iemand hier al opmerkte ongeveer elke 11 jaar. Maar de laatste soft maanlanding is bijna 40 jaar geleden.
  De Chinese maanlanding foto’s.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/183

  Link NASA documentatie:
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/197

  0 likes
 3. [quote name=”Awe”]Wat leuk dat NASA dat zegt, weet je dat NASA ook heeft gezegd dat we op de maan zijn geland en dat het een dooie grijze zooi is daar. Hier een officieel NASA document dat de Apollo maanlandingen in een keer onderuit haalt gepubliceerd 3 weken na de Apollo maanlandingen 14 Aug 1969. Verklaar maar eens hoe het Apollo ruimteschip een schaduw op de maan werpt vanuit Lunar orbit. Nu bijna 45 Jaar later is iedereen het vergeten, nou ja bijna iedereen.
  De Chinezen sturen foto’s terug van de maan met groene en paarse
  kleuren die zichtbaar zijn op de maan. Iedereen zwijgt. Waar wachten die truth seekers in Nederland eigenlijk op? NASA ontkend het bestaan van UFO’s, liegt over Nibiru, verteld onzin over de maan. Wakker worden vrienden en vriendinnen want deze pool shift is nou niet zo ongebruikelijk, net als iemand hier al opmerkte ongeveer elke 11 jaar. Maar de laatste soft maanlanding is bijna 40 jaar geleden.
  De Chinese maanlanding foto’s.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/183

  Link NASA documentatie:
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/197%5B/quote%5D

  Waarom morgen wij de waarheid niet weten over de maan? ook al zou er geen levend wezen rondlopen, waarom mogen wij ook niet weten dat er groen is op de maan zoals de Chinese foto’s laten zien? Waarom wil NASA ons doen geloven dat de maan helemaal grijs is?!
  wat zit hier achter dan??

  0 likes
 4. Jippiiiiiiiii!
  Je vraag is terecht en om daar het antwoord op te vinden denk ik dat je de UFO wereld onder de loep moet nemen. Het Apollo project heeft nooit een man op de maan geland. Omdat er steeds meer mensen in de jaren na maanlanding twijfels hadden heeft NASA de UFO wereld geïnfiltreerd. De UFO wereld kan eigenlijk niet meer zeggen dat de Apollo maanlandingen vervalst zijn want ze hebben hun informatie vaak gebaseerd op de uitspraken van Apollo astronauten. Kijk maar naar de presentatie van het boek van C. Vermeeren “UFO’s zijn echt”. Wie is er als de kippen bij om tijdens de presentatie via een live verbinding de presentatie te ondersteunen, juist Apollo astronaut Ed Mitchell. Waarom zou Ed Mitchell een boek ondersteunen dat grotendeels informatie bevat dat al jaren bekend is. De UFO wereld heeft grotendeels zijn nek in een strop gestoken door het officiële Apollo maanlandingen te geloven. De vervalste Apollo maanlandingen hebben de UFO wereld in een ijzeren greep.

  NASA zegt dat UFO’s niet bestaan en dat de maanlandingen echt zijn. Maar de Apollo maanlandingen zijn niet echt en UFO’s wel. NASA heeft heel slim echte opnemen (onbemande) gemixt met vervalste informatie. Wanneer de Apollo maanlandingen worden ontmaskerd zal de waarheid over UFO’s in een stroom versnelling komen die niet meer te stoppen is. NASA weet dit ook en daarom zie je dat de Apollo astronauten telkens weer worden gebruikt door NASA om er maar zeker van te zijn dat de UFO wereld achter die vervalste maanlandingen blijven staan.

  China laat groene vlakte zien op de maan maar de UFO wereld zwijgt als het graf. Chinese klokkenluiders zijn in gevaar omdat ze ons hebben geprobeerd te waarschuwen. De alternatieve media was voor de Chinese maanlanding al geïnformeerd dat er beelden zou komen die zeer onthullend waren. UFO discloser is verder weg dan ooit met dank aan de alternatieve media die zwijgt waar gesproken had moeten worden.

  0 likes
 5. Op de officiële site van de Nasa, hebben ze nog geen mededeling hierover gedaan.

  http://www.nasa.gov/news/index.html

  0 likes
 6. Awe130 is niet echt een serieuze bron, kom eens met een link naar een bron uit de 1e lijn. Verder, wie zegt dat de chinese foto’s niet vervalat zijn. China bezit de Vs praktisch op financieel gebied en zij zal er alles aan doen om nog machtiger te worden. Het omlaag halen van de geloofwaardigheid van de vs, voor zover deze na irak nog bestaat, kan een doel op zich zijn.

  0 likes
 7. Beste Niburu vrienden.
  Allereerst al het beste voor 2014! Ik ben jullie oprecht dankbaar voor jullie inzet voor deze website. Mooi en belangrijk nieuws voor de “zoekende” onder ons.
  Ik denk dat er ondertussen geld verdient wordt met de site, maar in mijn optiek is dat niet slecht. Ik ben commercieel opgegroeid en begrijp daarom de noodzaak van een gezonde cashflow. Je hebt middelen nodig om de massa te bereiken, niet dan?
  Voor 2014 gun ik jullie daarom naast gezondheid en veel plezier in het leven, veel succes toe met het ontwaken van de medemens!

  0 likes
 8. [quote name=”enkidoe”]Awe130 is niet echt een serieuze bron, kom eens met een link naar een bron uit de 1e lijn. Verder, wie zegt dat de chinese foto’s niet vervalat zijn. China bezit de Vs praktisch op financieel gebied en zij zal er alles aan doen om nog machtiger te worden. Het omlaag halen van de geloofwaardigheid van de vs, voor zover deze na irak nog bestaat, kan een doel op zich zijn.[/quote]
  De Chinezen hebben de foto’s niet vervalst voor de simpele reden dat ze het zelfde hadden laten zien als de fake Apollo NASA foto’s. Het zou heel dom zijn van de Chinezen als ze de maanlanding zouden vervalsen en hele andere foto’s laten zien. Nu had je het argument kunnen gebruiken dat de Chinezen in een heel ander gebied zijn geland en dat daarom de maan kleuren laat zijn. Grappig dat je zegt dat AwE130 niet betrouwbaar is, gelukkig denkt NASA daar heel anders over. Wel ff onderzoek doen voor je iets roept. De beste wensen voor 2014 het jaar dat de Apollo maanlandingen geopenbaard gaat worden.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

GRATIS afrekenen met die verstikkende Corona-angst

Mensen zijn emotionele wezens. In zekere zin ...

corona

‘Paniek rond corona eist meer levens dan het virus zelf’

De paniek rond corona begint levens te ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.