Universum

Nieuwe cyclus: magnetisch veld van de zon omgekeerd

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het magnetisch veld van de zon is omgekeerd. De noord- en de zuidpool hebben op het hoogtepunt van zonnecyclus 24 met elkaar van plek gewisseld.

De omkering van het magneetveld van de zon is een grootse gebeurtenis, aldus dr. Tony Phillips van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Het gebied waar de invloed van de zon overheerst, de heliosfeer, strekt zich uit tot miljarden kilometers voorbij Pluto,” zei hij. “Veranderingen in de polariteit van het veld worden zelfs gevoeld door de Voyager-sondes, die op het punt staan de interstellaire ruimte te betreden.”

Onderstaande video laat zien hoe het proces precies in zijn werk gaat:

In 1997 werd zonnecyclus 23 afgewerkt. Een complete omkering van het magnetisch veld vond plaats in 2002, het jaar waarin de vorige cyclus werd afgerond.

Op het hoogtepunt van elke magnetische ompoling wordt er een tijdlang meer zonneactiviteit gemeten, wat resulteert in meer zonnevlekken en meer erupties aan het zonneoppervlak zoals zonnevlammen en coronale massa-ejecties.

Dr. Phillips voegde toe dat kosmische straling, hoogenergetische deeltjes die door supernova-explosies en andere astronomische gebeurtenissen in het sterrenstelsel worden versneld tot bijna de lichtsnelheid, ook wordt beïnvloed door een magnetische ompoling.

Bron: Independent.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Nou nou..wat een grootse gebeurtenis. Gebeurt elke 11 jaar, maar afijn…

Awe
Awe
10 jaren geleden

Wat leuk dat NASA dat zegt, weet je dat NASA ook heeft gezegd dat we op de maan zijn geland en dat het een dooie grijze zooi is daar. Hier een officieel NASA document dat de Apollo maanlandingen in een keer onderuit haalt gepubliceerd 3 weken na de Apollo maanlandingen 14 Aug 1969. Verklaar maar eens hoe het Apollo ruimteschip een schaduw op de maan werpt vanuit Lunar orbit. Nu bijna 45 Jaar later is iedereen het vergeten, nou ja bijna iedereen. De Chinezen sturen foto’s terug van de maan met groene en paarse kleuren die zichtbaar zijn op de maan. Iedereen zwijgt. Waar wachten die truth seekers in Nederland eigenlijk op? NASA ontkend het bestaan van UFO’s, liegt over Nibiru, verteld onzin over de maan. Wakker worden vrienden en vriendinnen want deze pool shift is nou niet zo ongebruikelijk, net als iemand hier al opmerkte ongeveer elke 11 jaar. Maar de laatste soft maanlanding is bijna 40 jaar geleden.
De Chinese maanlanding foto’s.
http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/183

Link NASA documentatie:
http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/197

Jippiiiiiiiii!
Jippiiiiiiiii!
10 jaren geleden

[quote name=”Awe”]Wat leuk dat NASA dat zegt, weet je dat NASA ook heeft gezegd dat we op de maan zijn geland en dat het een dooie grijze zooi is daar. Hier een officieel NASA document dat de Apollo maanlandingen in een keer onderuit haalt gepubliceerd 3 weken na de Apollo maanlandingen 14 Aug 1969. Verklaar maar eens hoe het Apollo ruimteschip een schaduw op de maan werpt vanuit Lunar orbit. Nu bijna 45 Jaar later is iedereen het vergeten, nou ja bijna iedereen.
De Chinezen sturen foto’s terug van de maan met groene en paarse
kleuren die zichtbaar zijn op de maan. Iedereen zwijgt. Waar wachten die truth seekers in Nederland eigenlijk op? NASA ontkend het bestaan van UFO’s, liegt over Nibiru, verteld onzin over de maan. Wakker worden vrienden en vriendinnen want deze pool shift is nou niet zo ongebruikelijk, net als iemand hier al opmerkte ongeveer elke 11 jaar. Maar de laatste soft maanlanding is bijna 40 jaar geleden.
De Chinese maanlanding foto’s.
http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/183

Link NASA documentatie:
http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/197%5B/quote%5D

Waarom morgen wij de waarheid niet weten over de maan? ook al zou er geen levend wezen rondlopen, waarom mogen wij ook niet weten dat er groen is op de maan zoals de Chinese foto’s laten zien? Waarom wil NASA ons doen geloven dat de maan helemaal grijs is?!
wat zit hier achter dan??

Awe
Awe
10 jaren geleden

Jippiiiiiiiii!
Je vraag is terecht en om daar het antwoord op te vinden denk ik dat je de UFO wereld onder de loep moet nemen. Het Apollo project heeft nooit een man op de maan geland. Omdat er steeds meer mensen in de jaren na maanlanding twijfels hadden heeft NASA de UFO wereld geïnfiltreerd. De UFO wereld kan eigenlijk niet meer zeggen dat de Apollo maanlandingen vervalst zijn want ze hebben hun informatie vaak gebaseerd op de uitspraken van Apollo astronauten. Kijk maar naar de presentatie van het boek van C. Vermeeren “UFO’s zijn echt”. Wie is er als de kippen bij om tijdens de presentatie via een live verbinding de presentatie te ondersteunen, juist Apollo astronaut Ed Mitchell. Waarom zou Ed Mitchell een boek ondersteunen dat grotendeels informatie bevat dat al jaren bekend is. De UFO wereld heeft grotendeels zijn nek in een strop gestoken door het officiële Apollo maanlandingen te geloven. De vervalste Apollo maanlandingen hebben de UFO wereld in een ijzeren greep.

NASA zegt dat UFO’s niet bestaan en dat de maanlandingen echt zijn. Maar de Apollo maanlandingen zijn niet echt en UFO’s wel. NASA heeft heel slim echte opnemen (onbemande) gemixt met vervalste informatie. Wanneer de Apollo maanlandingen worden ontmaskerd zal de waarheid over UFO’s in een stroom versnelling komen die niet meer te stoppen is. NASA weet dit ook en daarom zie je dat de Apollo astronauten telkens weer worden gebruikt door NASA om er maar zeker van te zijn dat de UFO wereld achter die vervalste maanlandingen blijven staan.

China laat groene vlakte zien op de maan maar de UFO wereld zwijgt als het graf. Chinese klokkenluiders zijn in gevaar omdat ze ons hebben geprobeerd te waarschuwen. De alternatieve media was voor de Chinese maanlanding al geïnformeerd dat er beelden zou komen die zeer onthullend waren. UFO discloser is verder weg dan ooit met dank aan de alternatieve media die zwijgt waar gesproken had moeten worden.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x