Mens en Dier

Koningin Maxima pleit hier openlijk voor programmeerbaar geld: ‘Ernstige aantasting van de democratie’

Help mee door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

Koningin Maxima sprak vrijdag samen met IMF-topvrouw Kristalina Georgieva op een bijeenkomst in Washington over de voor- en nadelen van digitaal geld van centrale banken.

Volgens Maxima kan digitaal geld ‘veel voordelen’ hebben. Het kan een goede manier zijn om financiële diensten voor iedereen in de wereld toegankelijker te maken, betoogde ze. “Maar dan moet dat digitale geld wel goed zijn ontworpen.”

Direct via de centrale bank

Met een digitale euro, een central bank digital currency (CBDC), zouden we dezelfde betalingen kunnen doen als nu met een pinpas. In de nieuwe situatie zou er bij een betaling geen rol meer weggelegd zijn voor gewone banken. De transactie gaat dan direct via de centrale bank.

Tijdens haar toespraak zei Maxima dat beleidshervormingen disintermediatie moeten voorkomen: het gevaar dat grote hoeveelheden geld in CBDC-wallets worden bewaard in plaats van als tegoed bij commerciële banken.

Waar bemoeit dat mens zich mee?!

“Maxima pleit hier openlijk voor programmeerbaar geld; macht bij centrale banken, zonder parlementaire verantwoording. En dat voor een ongekozen functionaris die staatsrechtelijk buiten de politiek staat. Dit is een ernstige aantasting van de democratie,” stelt financieel journalist Arno Wellens.

“Maxima is niet mijn koningin. Waar bemoeit dat mens zich mee?! Als je buiten de politiek staat en niet bekritiseerd mag worden, doe dan ook geen politiek gevoelige dingen. Dat snapt iedereen toch?” voegt Wellens toe.


4.9 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
185 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jill
Jill
3 maanden geleden

Ik betaal praktisch alles cash. En ga dat blijven doen.

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
3 maanden geleden

Als je buiten de politiek staat en niet bekritiseerd mag worden, doe dan ook geen politiek gevoelige dingen.”
Well said! 👍

Ron
Ron
3 maanden geleden

Nu weet ik waarom de koning iemand huwde uit een corrupt regime. Een vrouw met ervaring dus al verdient de koning al miljoenen aan bedrijven die hun belastingen willen ontduiken.

Ron
Ron
3 maanden geleden

Maxima is net zo een crimineel als haar vader.
Het koningshuis bestaat niet meer sinds mei 1940.
Opdoeken dat zooitje,kosten alleen maar geld.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

185
0
We lezen graag je reactie!x