Great ResetBinnenland

You vill eat ze bugs: Leerlingen van 100 basisscholen in Overijssel krijgen meelwormen voorgeschoteld

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Klaus Schwab van het World Economic Forum wilde dat we insecten eten, en zo geschiedde. Leerlingen van basisschool de Octopus in Zwolle zijn deze week blootgesteld aan een nieuwe eetervaring: ze kregen meelwormen voorgeschoteld.

Ook konden de kinderen gerechten proeven die gemaakt zijn met lupinewormen en andere insecten, bericht RTV Oost. Het gaat hier om een lespakket over ‘duurzame voeding’ dat is ontwikkeld met medewerking van de Wageningen University & Research (WUR).

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ouders moeten dit niet accepteren

De WUR verwelkomde vorig jaar het secretariaat van de Food Innovation Hubs. Het World Economic Forum is in 2020 gestart met deze hubs.

De provincie Overijssel heeft 100 lespakketten beschikbaar gesteld aan 100 basisscholen.

“Ouders moeten dit niet accepteren. Je kind is geen experiment,” reageert mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix. “Walgelijk,” zegt advocaat Bart Maes.

Kinderen als proefkonijntjes

Ook PVV-Kamerlid Harm Beertema spreekt zich uit. “Indoctrinatie. Kinderen als proefkonijntjes. En niks stiekems. Een spektakel, gewoon in your face,” twittert hij.

“Duidelijker dan dit wordt het niet: ‘Het is een beproefd middel: gedragsveranderingen via de (nog) onbevangen kinderen. Want, waarderen die het, dan heeft het toekomst’. RTV Oost zegt het gewoon; dit is indoctrinatie van kinderen. Leer ze lezen!” aldus Beertema.

4.9 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
227 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
5 maanden geleden

Deze wezens van die scholen opsluiten.
Ouders ga hier niet in mee.

Ron
Ron
5 maanden geleden

Met ingang van 1 januari 2018 is Verordening (EU) 2015/2238 van het Europees Parlement en de Raad van 25 november 2015 in werking getreden, waarbij het concept van “novel foods”, inclusief insecten en hun onderdelen, is ingevoerd. Een van de meest gebruikte soorten insecten zijn: meelwormen ( Tenebrio molitor ), huiskrekels ( Acheta domesticus ), kakkerlakken (Blattodea) en treksprinkhanen ( Locusta migrans). In deze context is het ondoorgrondelijke probleem de rol van eetbare insecten bij het overbrengen van parasitaire ziekten die aanzienlijke verliezen kunnen veroorzaken bij hun voortplanting en een bedreiging kunnen vormen voor mens en dier. Van meelwormen tot krekels tot kakkerlakken en sprinkhanen en meer, voedselpioniers dringen er bij mensen op aan om vlees op te geven en insecten te gebruiken voor eiwitten in hun maaltijden.
De boodschap is dat het eten van insecten veiliger is voor het milieu dan het eten van echt vlees en gezond voor je. Maar is dat waar? Een in 2019 gepubliceerde studie geeft aan dat insecten drager kunnen zijn van parasitaire infecties bij zowel mens als dier.
Hoewel onderzoekers alleen verdere studies aanbeveelden die gericht waren op het controleren van insectenkwekerijen op ziekteverwekkers, concludeerden ze dat “Ons onderzoek de belangrijke rol van deze insecten in de epidemiologie van parasieten die pathogeen zijn voor gewervelde dieren aangeeft. Uitgevoerd parasitologisch onderzoek suggereert dat eetbare insecten de belangrijkste parasietvector kunnen zijn voor als huisdier gehouden insectenetende dieren

Charlotte
Charlotte
5 maanden geleden

Hoe halen ze het in hun hersens om kinderen aan insekten bloot te stellen! 😡 Insekten zijn niet geschikt voor menselijke consumptie is bijzonder giftig, dat weten ze bij het WEF natuurlijk wel! Gotmiljaar! 😡 Kinderen meteen van die school afhalen! 😡 Bah 😳 😤

Ron
Ron
5 maanden geleden

Parasieten werden gedetecteerd in 244 (81,33%) van de 300 (100%) onderzochte insectenkwekerijen. In 206 (68,67%) van de gevallen waren de geïdentificeerde parasieten alleen pathogeen voor insecten; in 106 (35,33%) gevallen waren parasieten potentieel parasitair voor dieren; en in 91 (30,33%) gevallen waren parasieten potentieel pathogeen voor mensen. Eetbare insecten zijn een onderschat reservoir van menselijke en dierlijke parasieten.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

227
0
We lezen graag je reactie!x