Homepagina » Binnenland » Koolmees (D66): Aanslag Hanau is schuld van Baudet. Kijk eens wat de NOS hier doet!
koolmees
Foto: Ziko van Dijk CC BY-SA 3.0 Wikimedia Commons

Koolmees (D66): Aanslag Hanau is schuld van Baudet. Kijk eens wat de NOS hier doet!

De Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier zei na de aanslag in Hanau dat ‘taal die mensen uitsluit en kleineert’ kan leiden tot geweld. Minister Koolmees van Integratie vindt ook dat mensen zich meer bewust moeten zijn van hun taalgebruik. Hij zei bij de NOS: “Je kunt ook echt doorschieten en polariseren en groepen tegen elkaar opzetten, en dat moeten we niet willen met elkaar.”

Hij verwees hierbij ook naar de Tweede Kamer, ‘waar extreme standpunten worden geponeerd’.

Giftige cocktail

De minister doelde hiermee op uitspraken van Thierry Baudet, die zei dat de EU doelbewust migranten naar Europa haalt ‘om zo de Europese identiteit te verzwakken’.

Met dit soort taal moet je als volksvertegenwoordiger voorzichtig zijn, aldus Koolmees.

Veel mensen vinden het niet kunnen wat de NOS hier doet.

Elise De Windt schreef op Twitter: “Fractieleiders van meerdere linkse partijen (waaronder D66), in samenspraak met vele media, creëren thans een giftige cocktail door Baudet extreemrechts te noemen en hem te bestempelen als het grote gevaar. Het wachten is op de gek die opstaat.”

Censuur

Journalist Mattijs Glas zei over de uitspraken van Koolmees: “Taalgebruik kan gekken aanzetten tot geweld. Behalve als het soera’s zijn. Dan niet.”

“Oftewel, Koolmees wil een soort censuur toepassen, hij wil dat een politicus als Baudet die de agenda van de elite blootlegt erover zwijgt want ‘gevaarlijk’. Bij Koolmees gaat het kennelijk weer over de toon van het debat in plaats van over de inhoud,” voegde Johan Boogaard toe.

Aanslagen door moslims

“De NOS heeft weer een manier gevonden om Baudet te linken aan aanslagen. Als minister Koolmees van Integratie nou eens zorgt voor een goede integratieprocedure in plaats van naar degene te wijzen die problemen juist benoemt, komen we een stuk verder,” zei Jurbin van Hooff.

Jeroen Donker vroeg zich af: “Als het taalgebruik van Baudet bijdraagt aan aanslagen zoals nu in Hanau, wiens taalgebruik is dan debet aan al die aanslagen door moslims?”


[NOS]

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Ik leg de schuld volledig bij liberale partijen en hun christelijke ja knikkers. Die zijn verantwoordelijk voor de huidige ellende in de samenlevingen.

Louise
Louise
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Bas van Stapelberg , je hebt helemaal gelijk…Door de rollen om te draaien, gebrek aan visie en kennis en vooral de schuld te leggen bij de ander, dat heb je met al die wegkijkers. Het zijn net kinderen met een probleem die geven ook altijd anderen de schuld. Bovendien kent hij de geschiedenis niet, want in het verleden was Rechts extremisme en Links extremisme veel gewelddadiger dan nu…….Zeker in Duitsland . Wil niet zeggen dat ik persoonlijk tegen iedere vorm van geweld ben…Hoe komt D’66 toch aan al die huilebalken …….

Baron Van Der Cappellen
Baron Van Der Cappellen
Reactie op  Louise
1 jaar geleden

In de psychologies wordt dat ook wel het Dunning-krugereffect genoemd….

peter
peter
Reactie op  Louise
1 jaar geleden

lol,
deze extremistisch idioot kwam uit een extreem links nest, gelieerd aan de groenen.
koolmees en dit soort eenzijdige hypocrieten zouden de schuld niet bij baudet maar bij klaver en jetten moeten plaatsen.
waarvan acte.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  peter
1 jaar geleden

Ze zijn gewoon al bang dat er binnen enige tijd een tweede referendum komt over het functioneren van de EU – over de Nexit na de Brexit. Nigel Farage had immers al voorspelt dat er meer landen zullen volgen. Ik vermoed dat deze (tegen)aanval van D66 is ingezet na aanleiding van de recente uitspraken van Baudet;

https://www.youtube.com/watch?v=u8bFmJQHpVc&feature=emb_logo

maria
maria
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Helemaal mee eens . In de bijbel noemde Jezus het huichelaars en farizeers.
En daar bestaat deze politiek uit.
Meelopers, profiteren van het geld en de bevolking uitbuiten!
Een andere mening wordt niet getolereerd.Hoezo mensen tegen elkaar opzetten.
Vooral D 66 met hun idiote ideeën.

anoniem
anoniem
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Die roverpartij van jou heeft al alle bruidsschatten van Nederland in de uitverkoop gedaan, wordt toch eens wakker?

Rob
Rob
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

@Bas van Stapelberg. Inderaad. Over taal gesproken, politiek correcte taal is de taal die vernietigend is en vooral voor eigen volk met die duivels van de linkse kerk. De taal van waarheid is wel confronteend maar niet vernietigend. Waarheid is iets dat ze in de vele doofpotten willen houden en at doen ze met gebruik van politiek correcte taal. Het zijn natuurlijk de linkse duivels die gevaarlijk zijn voor de mensheid en niet alleen in Nederland. En dan zie je ook eindeloos dezelfde tactiek langs komen: een ander de schuld geven waar ze zelf de oorzaak van zijn (als medewerkers van de globalistische agenda).

Exegese
Exegese
1 jaar geleden

1 naam : Pim Fortuyn. Meer hoeft ik niet te zeggen. Ze hebben niets geleerd en gaan gewoon op de oude voet door.

Willem
Willem
Reactie op  Exegese
1 jaar geleden

De regering van toen heeft wel wat geleerd en bekenden onlangs ook dat ze het expres zo ver hebben laten komen, maar in de loop der jaren kwam de ene na d andere schoolverlater in de regering, kinderen nog die van toeten noch blazen weten en alleen het eigen gelijk aanhangen, zoals bijna alle verwende kinderen doen.

Henk
Henk
1 jaar geleden

Tja en zo word Baudet weer geschoffeerd , helemaal er totaal niks mee te maken maar ondertussen krijgt Baudet de schuld van iets wat ook nog eens in een ander land gebeurd . Waar haalt Koolmees die absurde dingen vandaan vraag ik me af . Oja ik begrijp het al Baudet is een bedreiging voor dat linkse kliekje , dus lekker demoniseren zoals ze met Wilders ook gedaan hebben . Normale politiek anno 2020 is dit , nauw ik spuug op dat hele zooitje landverraders samen met die milieu waanzinnigen . De laatste dagen zijn geteld voor de partij van de duivel D66 en dat voelt ie en dan gaan ze met modder gooien .

Exegese
Exegese
1 jaar geleden

Er is overduidelijk een soort van cohesie tussen huilebalken, zij vinden elkaar blijkbaar allemaal terug bij D66. Dat trekt elkaar aan !

René
René
1 jaar geleden

Juist het niet benoemen van de pijnpunten op het gebied van immigratie, islam, klimaat, eerlijke welvaart verdeling…. Het pappen en nathouden beleid, wegkijken, theoretisch geleuter, geen concrete actie, het volk niet serieus nemen (Referenda etc..) …

Ja, juist dat zorgt ervoor dat er ruimte komt voor een Dutch Defence Force.
Om een échte democratie te herstellen.

wolfje
wolfje
1 jaar geleden

Blijkbaar zijn wij te stom om de werking van een democratie te kunnen begrijpen, zo wordt ons regelmatig voorgehouden. Ik kan me kapot ergeren aan die napapagaaiers.

Willem
Willem
1 jaar geleden

Na het bang maken van de mensen over de communisten , terroristen , en het vergaan van de wereld wordt er nu vol ingezet op Nazisme de heksen jacht is begonnen !

Ik geloof heilig in de uitspraak van Thierry Baudet ,, Dat Europa migranten naar Europa haalt om zo de Europese identiteit te verzwakken’ , alles voor de Europese super\controle staat !

Dit gaat zelf nog een stapje verder , overheden zullen er alles voor over hebben om dat te bereiken zelf aanslagen op de eigen bevolking , om een bepaald doel te bereiken of om de massa een bepaalde richting op te duwen .

Als je er achter komt dat dat de feitelijke machthebber van nu ook Hitler het geld en de middelen gegeven heeft , om een oorlogs apparaat te bouwen , dan weet je dat ze echt tot alles in staat zijn , Duitsland was na de eerste wereld oorlog feitelijk failiet !

Henk
Henk
1 jaar geleden

De hele boel hier in Nederland moet radicaal om , want zoals Nederland +/- 40 jaar geleden was is het allang niet meer en zijn we er rotter door geworden gedurende de jaren . We worden voor rassist uitgemaakt notabene in ons eigen land , we geven al die Islam figuren hier onderdak en te eten van ons belastinggeld , Sinterklaas in de ban en woorden die we al decennia lang gebruiken zonder bijbedoeling zoals moorkop worden verboden en dus aantasting van onze eigen cultuur .Intussen loopt de Sociale woningnood gigantisch op door import van buitenlanders . Geen geld meer door het voor gaande waardoor er geen financieen zijn om broodnodige zorginstellingen en bejaarden tehuizen te bouwen . Complete gekte door een club milieuwaanzinnegen en noem het hele scala maar op . DDF Dutch Defence Force een prachtig gekozen naam , laten we ons eigen land weer terug halen zoals het ooit was en als 2e eerst uit de EU .

Elise
Elise
1 jaar geleden

Ik ben SP-er en als er iets gebeurt met Baudet, dan moet er echt hier een mega opstand komen. Leg dan allemaal het werk neer. Iedereen thuis blijven.
Meneer Koolmees en velen in de politiek leven in een andere wereld dan de gewone burgers.
Meneer Koolmees: wij kunnen niet meer gewoon leven/werken/wonen hier door het systeem zelf. Alles zit vast. Dus als je er steeds meer mensen/regels/wetten aan toevoegt, dan vererger je het alleen maar. Heeft in eerste instantie niks met racisme/discriminatie/nazisme enz. te maken. Juist, omdat het systeem(stelsel) zelf niet deugt zijn er burgers die naar andere mensen gaan wijzen. Dus wat moet je dan doen? Zorgen dat het systeem(stelsel), waarin wij leven weer normaal is, zodat mensen weer iets op kunnen bouwen/leven. Kan hier dit wel schrijven, maar denk dat het weinig zin heeft.
Ik krijg toch echt het idee, dat dit allemaal bewust zo wordt gedaan. Waarom? Een beetje iemand, die logisch na kan denken, die snapt/ziet toch wel, dat het systeem zelf niet deugt. Ik maak het toch echt bijna dagelijks mee, dat ik dingen zie of hoor/zelf echt meemaak, waarvan ik denk: dit kan echt niet. Het is niet meer menselijk.
Houdt eens op met die poppenkast. Wij zijn geen Amerikanen, die zich laten verleiden met rechts/links enz. toneelspelletjes. Daar zijn wij Nederlanders te nuchter voor. Tenminste, dat hoop ik.

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Das ook toevallig; 1 vandaag gaf Trump de schuld.

x

Check Also

rutte

Rutte staat torenhoog in de peilingen, maar Nederland is klaar met hem

Of het nu gaat om het faciliteren ...

rutte

Campagnefilmpje Rutte valt niet in goede aarde

Demissionair premier Rutte plaatste gisteren een campagnefilmpje ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

32
0
We lezen graag je reactie!x