Binnenland

Koolmees (D66): Aanslag Hanau is schuld van Baudet. Kijk eens wat de NOS hier doet!

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier zei na de aanslag in Hanau dat ‘taal die mensen uitsluit en kleineert’ kan leiden tot geweld. Minister Koolmees van Integratie vindt ook dat mensen zich meer bewust moeten zijn van hun taalgebruik. Hij zei bij de NOS: “Je kunt ook echt doorschieten en polariseren en groepen tegen elkaar opzetten, en dat moeten we niet willen met elkaar.”

Hij verwees hierbij ook naar de Tweede Kamer, ‘waar extreme standpunten worden geponeerd’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Giftige cocktail

De minister doelde hiermee op uitspraken van Thierry Baudet, die zei dat de EU doelbewust migranten naar Europa haalt ‘om zo de Europese identiteit te verzwakken’.

Met dit soort taal moet je als volksvertegenwoordiger voorzichtig zijn, aldus Koolmees.

Veel mensen vinden het niet kunnen wat de NOS hier doet.

Elise De Windt schreef op Twitter: “Fractieleiders van meerdere linkse partijen (waaronder D66), in samenspraak met vele media, creëren thans een giftige cocktail door Baudet extreemrechts te noemen en hem te bestempelen als het grote gevaar. Het wachten is op de gek die opstaat.”

Censuur

Journalist Mattijs Glas zei over de uitspraken van Koolmees: “Taalgebruik kan gekken aanzetten tot geweld. Behalve als het soera’s zijn. Dan niet.”

“Oftewel, Koolmees wil een soort censuur toepassen, hij wil dat een politicus als Baudet die de agenda van de elite blootlegt erover zwijgt want ‘gevaarlijk’. Bij Koolmees gaat het kennelijk weer over de toon van het debat in plaats van over de inhoud,” voegde Johan Boogaard toe.

Aanslagen door moslims

“De NOS heeft weer een manier gevonden om Baudet te linken aan aanslagen. Als minister Koolmees van Integratie nou eens zorgt voor een goede integratieprocedure in plaats van naar degene te wijzen die problemen juist benoemt, komen we een stuk verder,” zei Jurbin van Hooff.

Jeroen Donker vroeg zich af: “Als het taalgebruik van Baudet bijdraagt aan aanslagen zoals nu in Hanau, wiens taalgebruik is dan debet aan al die aanslagen door moslims?”


[NOS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

Ik leg de schuld volledig bij liberale partijen en hun christelijke ja knikkers. Die zijn verantwoordelijk voor de huidige ellende in de samenlevingen.

Exegese
Exegese
4 jaren geleden

1 naam : Pim Fortuyn. Meer hoeft ik niet te zeggen. Ze hebben niets geleerd en gaan gewoon op de oude voet door.

Henk
Henk
4 jaren geleden

Tja en zo word Baudet weer geschoffeerd , helemaal er totaal niks mee te maken maar ondertussen krijgt Baudet de schuld van iets wat ook nog eens in een ander land gebeurd . Waar haalt Koolmees die absurde dingen vandaan vraag ik me af . Oja ik begrijp het al Baudet is een bedreiging voor dat linkse kliekje , dus lekker demoniseren zoals ze met Wilders ook gedaan hebben . Normale politiek anno 2020 is dit , nauw ik spuug op dat hele zooitje landverraders samen met die milieu waanzinnigen . De laatste dagen zijn geteld voor de partij van de duivel D66 en dat voelt ie en dan gaan ze met modder gooien .

Exegese
Exegese
4 jaren geleden

Er is overduidelijk een soort van cohesie tussen huilebalken, zij vinden elkaar blijkbaar allemaal terug bij D66. Dat trekt elkaar aan !

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x