Mens en Dier

Pieter Omtzigt waarschuwt voor ‘stille en ongekende ramp’

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

De gaswinning in Nederland bedraagt 19,1 miljard kuub per jaar. Daarvan wordt 17,5 miljard kuub per jaar verkocht aan buitenlandse partijen. Ofwel 90 procent van al onze gaswinning is al aan het buitenland verkocht voordat het uit de grond gehaald is dit jaar, constateert Kamerlid Pieter Omtzigt.

Hij ontdekte dat de contracten geheim zijn. “Waarom eigenlijk? Ik wil als parlementariër kunnen controleren wat er met onze eigen delfstoffen gebeurt, zeker nu er grote schaarste en armoede heerst bij Nederlandse gezinnen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Enorme problemen

Omtzigt merkt op dat Nederlandse huishoudens het meest voor gas en elektriciteit in heel Europa betalen, 50 procent meer dan Duitse en Belgische consumenten. “Hoe kan dat terwijl wij ons gas aan België en Duitsland verkocht hebben?”

Het Kamerlid voorziet dat de problemen zonder steun binnen weken en maanden enorm worden. Hij spreekt van ‘een stille en ongekende ramp’.

Dit ‘probleem’ wordt kunstmatig gecreëerd

Omtzigt krijgt bijval van Kamerlid Wybren van Haga. “Goed punt. Nederland haalt zo’n 19 miljard kuub aan gas uit eigen bodem, maar gebruikt hier zelf maar 10 procent van. De overige 90 procent gaat naar het buitenland, waar de prijzen voor gas ook nog eens veel lager zijn.” Hij pleit voor het heropenen van het Groninger gasveld.

Anthony Stabourlos, voorzitter van de Belgische partij Relego, reageert: “Nederland exporteert 90 procent van haar eigen gas. 90 procent! Hoe bedoel je gastekort? Dit ‘probleem’ wordt kunstmatig gecreëerd en in stand gehouden. Schaarste is een hoax én een middel om de agenda, middels destabilisering, door te drukken. Stop globalisme!”

4.8 278 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

277 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Captain Zbik
Captain Zbik
1 jaar geleden

De overgebleven 10% van het eigen gas gaat rechtstreeks naar Rutte & Co, dus goed geregeld. Nederlandse gezinnen kunnen de gasrekeningen toch niet betalen, weten ze in Den Haag, daarom ipv korting op energie krijgen ze gratis afscheid-prik van het rijk. Huizen komen dan vrij en het probleem in Ter Apel wordt ook vanzelf opgelost. Het duo Mark & Hugo als remedie voor alle kwalen.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Pieter Omtzigt heeft het natuurlijk bij het rechte eind, als hij zegt dat er een stille ramp dreigt, als de energiekosten nog méér gaan stijgen.

Die kosten zijn NU al voor ongelooflijk veel mensen niet meer te betalen. Alleen diegenen, die een meerjarig contract hebben afgesloten, hebben nog wat langer tijd.

Maar ook ZIJ komen vanzelf aan de beurt.

Pieter zou, net als Anthony Stabourlos van de Belgische partij Relego, moeten verduidelijken WAAROM dit allemaal gebeurt, zoals het nu gebeurt.

Het is namelijk allemaal afgesproken werk. Als je de hele bevolking binnen een aantal jaren (maximaal nog een jaar of ACHT) onder de knoet wilt krijgen, moet je ze zó verarmen, dat ze vrijwillig afstand gaan doen van ALLES wat ze bezitten.

Zorg dat ze geen voedsel en geen warmte meer kunnen betalen en ze zullen letterlijk alles accepteren, wat de overheid hen dan aanreikt.

Ik denk dat het nu zo’n beetje een jaar of 5, 6 geleden was, dat ik tegen mijn jongste zoon zei, dat er plannen waren om ervoor te zorgen dat wij in 2030 niets meer zouden bezitten en wel gelukkig zouden zijn. You will own nothing, but you will be happy.

Hij vroeg toen aan mij, of ik ze nog wel allemaal op een rijtje had, dat ik dergelijke complottheorieën geloofde.

Helaas hebben mijn man en ik al langere tijd geen contact meer met onze kinderen, maar ik denk de laatste tijd vaak terug aan die opmerking.

Wat is het ongelooflijk jammer, dat niet veel meer mensen jaren geleden deze plannen, die nota bene voor iedereen zichtbaar waren, niet serieus hebben genomen.

Dat specifiek Nederland nu als eerste aan de beurt is om de boel totaal op de schop te gooien en er daarna, uit de puinhopen, iets “MOOIS” van te maken, is niet zo verwonderlijk.

Onze zogenaamde “leiders” zijn hiervoor speciaal geselecteerd. En dan bedoel ik specifiek Mark Rutte en Sigrid Kaag, de aller braafste jongetje en meisje uit de Klaus Schwab-klas.

Nederland is natuurlijk een relatief klein land en wordt dan ook de grote proeftuin binnen de Europese Unie.

Daarnaast is het grootste deel van de Nederlanders ook nog eens zéér meegaand. Er wordt wel geroepen dat méér dan 90% van de bevolking geen vertrouwen meer heeft in het huidige kabinet, maar dat neem ik met een dikke korrel zout.

In ieder geval hoop ik voor ons allemaal, dat de komende winter er weer één zal zijn, zoals de afgelopen winters. Dan kunnen wij het misschien met wat extra truien en dekens nog behappen.

Sharon
Sharon
1 jaar geleden

Het probleem is, en dat weten we allemaal…
Ondanks het feit dat alle waarheden naar buiten komen… drukken de globalisten hun agenda gewoon door. En de schapen helpen hun daarbij door alles klakkeloos aan te nemen.

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Dit = toch evident🤓, met zo’n globalisties kaag-binet🙈, n 2e slaapKaag🐉-mer vol met demon👿kraten. De afbraak = al jaren gaande👉

Back to top button
277
0
We lezen graag je reactie!x