Het Complot

Brit weigert tv-licentie te betalen ‘omdat BBC loog over 9/11’

Help mee door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een 49-jarige Brite documentairemaker weigert kijk- en luistergeld te betalen omdat hij van mening is dat de BBC feiten over de aanslagen op 11 september 2001 heeft verdoezeld.

Tony Rooke zei dat hij geen geld wil geven aan een organisatie ‘die terroristische praktijken financiert’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Omdat Rooke geen kijk- en luistergeld betaalde kreeg hij de opdracht alsnog 200 pond over te maken. Nadat zijn licentie was ingetrokken kreeg de man in mei 2012 bezoek van een inspecteur. Rooke beriep zich op de Terrorism Act. Artikel 15.3 van de wet stelt dat het strafbaar is om iemand te vragen geld te geven met de intentie dat het gebruikt wordt voor terroristische doeleinden.

Gecontroleerde sloop

Rooke heeft bovendien een klacht ingediend bij de BBC. Tegenover de rechtbank verklaarde hij: “Ik denk dat de BBC, die wordt gefinancierd met kijk- en luistergeld, terrorisme bevordert en ik heb hier onweerlegbaar bewijs voor.”

De rechter verbood hem een video te vertonen omdat het beeldmateriaal ‘niet relevant was voor de zaak’. Volgens Rooke meldde de BBC 23 minuten te vroeg dat World Trade Center 7 was ingestort.

“De BBC wist wat er zou gaan gebeuren,” betoogde Rooke. “De laatste keer dat ik hier was vroeg ik u [de rechter] of u op de hoogte was van World Trade Center 7. U zei dat u ervan had gehoord. Tien jaar later zou u er niet alleen maar van gehoord moeten hebben. Het is de taak van de BBC om het publiek te informeren. Met name in het geval van wetenschappelijke wonderen en wanneer de wetten van de natuurkunde worden opgeheven.”

“De BBC maakte mensen die geloven in de zwaartekrachtwetten volkomen belachelijk,” ging Rooke verder. “Amerikaanse berichten hebben aangetoond dat er sprake is geweest van gecontroleerde sloop. Ik probeer niet te achterhalen wie daarvoor verantwoordelijk was, dat is onmogelijk. Maar de BBC probeerde het te verbergen voor het publiek.”

Terroristische organisatie

Het niet betalen van een tv-licentie is in strijd met artikel 363 van de Britse Communications Act. Aanklager Garth Hanniford vroeg Rooke waarom hij zonder licentie naar de BBC bleef kijken.

Rooke antwoordde: “Onwetendheid is geen excuus, ik moet weten wat deze mensen zeggen. U vraagt me om een misdaad te begaan als u me wilt laten betalen.” Zo’n 100 steunbetuigers verschenen op maandag bij de rechtbank, die de hulp van de politie had ingeschakeld. Er werd gejuicht en geapplaudisseerd terwijl Rooke zijn punten maakte.

Rechter Stephen Nicholls zei: “Zelfs al zou ik uw bewijs accepteren, dan nog heeft deze rechtbank niet de macht om de zaak verder te laten gaan op de manier die u voor ogen heeft.” De rechter vatte samen dat Rooke de rechtbank vraagt de BBC te bestempelen als terroristische organisatie en te erkennen dat hij een misdaad zou begaan als hij de Britse publieke omroep zou blijven betalen.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel E
Marcel E
11 jaren geleden

Bravo voor meneer Rooke!
Iemand die daadwerkelijk iets doet (zeg ik met enig schaamtegevoel)

van Eijk
van Eijk
11 jaren geleden

[quote name=”Marcel E”]Bravo voor meneer Rooke!
Iemand die daadwerkelijk iets doet (zeg ik met enig schaamtegevoel)[/quote]

Wat hij zegt…

Cathy
Cathy
11 jaren geleden

groot gelijk je hoeft toch niet te betalen voor leugens ?

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
11 jaren geleden

En waarom zouden ze erover liegen over iets waar duizenden mensen aan zijn overleden?

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x