Buitenland

Familie Rothschild maakt na 185 jaar zeer verrassende move

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

Bankiersfamilie Rothschild haalt de bank Rothschild & Co van de beurs met een miljardenbod, meldt de Financial Times. Familieholding Concordia biedt 48 euro per aandeel. Dat maakt de bank 3,7 miljard euro waard.

Als de financiering van het bod rond is, verdwijnt de bank na 185 jaar van de Parijse beurs. In een verklaring schrijft de holding dat ‘geen van de activiteiten van de groep toegang tot kapitaal nodig heeft via de beurs’. “Dat maakt privé-eigendom van de groep geschikter dan een openbare notering.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Evelyn de Rothschild overleden

Er werken in 40 landen ongeveer 3800 mensen voor Rothschild & Co. De bank was onder meer betrokken bij de beursgang van Porsche en de nationalisering van energiegigant Uniper.

Enkele maanden geleden overleed Evelyn de Rothschild, die samen met zijn neef David vele jaren het gezicht vormde van de bank. Rothschild & Co wordt vandaag de dag geleid door Alexandre de Rothschild, de zoon van David.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Napoleon

Evelyn de Rothschild was ook voorzitter van The Economist, financieel adviseur van de Britse koningin Elizabeth en daarnaast had hij goede banden met Bill en Hillary Clinton.

Mayer Amschel Rothschild was in de negentiende eeuw één van de machtigste bankiers van Europa. Hij stuurde zijn zonen naar Londen, Wenen, Napels, Frankfurt en Parijs om banken op te richten. De familie financierde het Britse leger zodat het Napoleon kon verslaan.

4.6 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
1 jaar geleden

Is dit goed nieuws, of slecht nieuws?
Ik kan ’t idee niet uit mijn hoofd zetten dat er een extreem giftige adder onder het gras zit.

ziggi
ziggi
1 jaar geleden

JE VERGEET ERST FF DAT NAPPI WAS BETAALD DOOR DE ROTTE SCHILDEN ….EN DAT DEZE DE REVOLUTIE BETAALDEN …. TEVENS WERD NAPPI BETAALD OM RUSLAND BINNEN TE VALLEN VOOR ZE … TOEN EINDELIJK DUIDELIJK WAS DAT HIJ T TE HOOG IN ZN BOL HAD …. HEBBEN ZE M UITGERANGEERD… BEIDE KANTEN GELD LENEN IS EEN LEUKE OPSTEKER.

Inhetmeer
Inhetmeer
1 jaar geleden

Nog gauw de ineenstorting voor wezen….. omzetten in goud.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Het is over.. Bye bye stelletje viezerikken.. ALLE BANKEN WORDEN GESCHIEDENIS..

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x